• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İzmir 25 °C

Delican’dan, Kocaoğlu’na Çağrı

Delican’dan, Kocaoğlu’na Çağrı
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıklamalarına yanıt verdi.
DELİCAN’DAN, KOCAOĞLU’NA ÇAĞRI
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıklamalarına yanıt verdi.
 
Delican şunları söyledi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü sendika olan DİSK’in içerisinde PKK uzantılarının olduğunu defalarca söyledik. Şimdi de aynı noktadayız. Zaten bu konuda açıklamayı geçtiğimiz aylarda da yapmıştım. Pazar günü partimizin düzenlediği Sayın Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın katıldığı toplantıdaki sözlerim sanki Büyükşehir Belediyesi’ne ve belediyenin şirketlerinden olan İZELMAN çalışanlarına yönelik söylemişim gibi yansıtıldı. Bu konudaki açıklamam gayet net ve açıktır. Ayrıca kamera kayıtlarında yayınlanmıştır. İsteyene bu kayıtlar gönderilebilir. Son toplantıda da DİSK’in örgütlü bulunduğu İZELMAN’ daki vatansever ve ülkesini seven işçilerimizin bundan rahatsız olduğunu ifade ettim.
 
Burada DİSK’in tamamını ithaf etmiyoruz. Bir kez daha belirtmeliyim ki DİSK’in içerisindeki bir kısım yapılanmadan söz etmekteyim. Bunu defalarca ifade etmeme rağmen ne yazık ki yine algı operasyonu yapıldığını görüyorum. Başta bu konuyu sabote eden, suyu bulandırıp, bulanık suda balık avlamaya çalışan CHP’nin il başkanını uyardım. Konu hakkında yaptığı değerlendirme sonrasında durumu izah ettim. Fakat kendisi küçük siyasi polemiklerden beslendiği ve bundan çıkar elde etmeye çalıştığı için durumu kaşımaya ve sabote etmeye devam etti. Ben sözlerimin arkasındayım. Kesinlikle işçilerimizle ilgili bir olumsuz cümle ifade etmedim. Halen daha DİSK’in içinde bulunan PKK sempatizanı yöneticiler konusunda yaptığım değerlendirmenin CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’i neden bu kadar rahatsız ettiğini anlamakta zorlanıyorum. Bu konuda rahatsız olan, tepki gösteren iki isim var: Biri CHP’nin İzmir İl başkanı Alaattin Yüksel, diğeri ise  DİSK’in Ege Bölge Temsilciliği’ni yapan Memiş Sarı’dan başkası değildir. Vatansever İZELMAN işçilerinin DİSK’in içerisindeki bu terör yapılanmasından dolayı rahatsız olduklarını söylemem neden bu iki kişiyi bu kadar rahatsız etmiştir? 
 
Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü bulunan DİSK’in kamu kaynaklarını kullandığını ifade ettim. Bunu yine tekrar ediyorum. Belediye bütçesinden işçiler nedeniyle kesilen sendika aidatı aylık 650 bin TL’yi geçmektedir. Bu da yıllık ek ödemeler ve zamlar ile birlikte 8 milyon TL’yi aşmaktadır. Bu para DİSK’in alt yapılanması olan Genel-İş Sendikasına aktarılmaktadır. Genel-İş Sendikası’nın başındaki şahsın siyasi görüşü ise, mecliste teröre karşı imzası bulunmayan ve terör örgütüne ‘terör örgütü’ bile diyemeyen bu partinin temsilcisi konumundadır. Bu para  kimin cebine gitmekte, kimler hangi amaç için kullanmaktadır? Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bu konuda çağrı yaparak DİSK’in bu tür yapılanmaları belediye içinde sürdürmesine engel olmasını istedik. Ülkemizde terörle mücadele toplumun her kesimi tarafından desteklenirken bu oluşumları temizlemesini Kocaoğlu dışında kimden isteyebilirdik? İzmir halkının oyları ile üç kez başkanlık koltuğuna oturduğunu belirten Kocaoğlu’nun bu konuda gerekeni yapmasını halen bekliyoruz. Konuyu emniyete ve güvenlik güçlerine havale ederek bu işin üstesinden gelinemeyeceği de açıktır. Başkan derhal bu yapılanmanın belediye içinde hareket etmesinin önünü kesmeli, gerekirse emniyet ile birlikte çalışarak süreci güvenlik boyutunda yürütmelidir. Aksi halde sadece belediyenin vatansever işçileri bu durumdan rahatsız olmayacak, tüm İzmirli hemşerilerimiz bu konuda tepki gösterecektir. Bizim ifade ettiğimiz, tepki gösterdiğimiz durum İzmirli hemşerilerimizin hassasiyetinin yansıtılmasıdır. Yine, Sayın Kocaoğlu’nun içinde bulunduğu durumdan çıkmak için yıllar önce gerçekleşen “belediyeye operasyon yapıldı” açıklaması bahaneden başka bir şey değildir. O dönem olduğu gibi şimdi de AK Parti, bu operasyonu kesinlikle doğru bulmamış, bu konuda gereken her türlü desteği kendisine vermiştir. Süreç yargıda devam etmekte, Kocaoğlu’nun da kamuoyu ile paylaştığı düşünceleri tarafımızdan net olarak bilinmektedir.
 
Son olarak Kocaoğlu şahsımı uzun süredir iyi tanıdığını, bildiğini ifade ederek “özür dile” çağrısında bulunmuştur. Şahsıma yönelik iyi düşünceleri ve iyi niyeti için kendisine teşekkür ediyorum. Öncelikli olarak özür dilemeyi gerektirecek bir açıklama ya da değerlendirme yaptığımı düşünmüyorum. İZELMAN’ da vatansever işçilerin bu durumdan rahatsız olduğunu söylemek sizce bir özür nedeni midir? Fakat Kocaoğlu mademki beni iyi tanıyor ve biliyor o zaman şunu söylüyorum; insan tanıdığı, bildiği ve güvendiği kişilerin sözlerine itibar eder. Onların söylediklerine yüzeysel bakmaz, siyasi olarak düşünmez. Sayın başkan böyle yapmalı ve benim söylediklerime kulak vermelidir. Bunları ciddiye almalı, belediye içinde faaliyet gösteren PKK’nın uzantısı DİSK’in tamamı olmasa da içerisindeki bir bölüm yapının önünü kesmelidir. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894