• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

Türkiye Büyük Tehdit Altında

Türkiye Büyük Tehdit Altında
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Ziyaettin Tokar, Terörün gözyaşı, merhameti ve vicdanı y
ESKİ BAKAN TOKAR; TÜRKİYE BÜYÜK TEHDİT ALTINDA
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Ziyaettin Tokar, Terörün gözyaşı, merhameti ve vicdanı yoktur. Etnik ve mezhep taassubiyeti tüm İslam dünyasını tehdit ediyor. Teröre karşı ulusal birlik ve kardeşliğe ihtiyacımız var” diye konuştu.
 
TÜM İSLAM COĞRAFYASI TEHDİT ALTINDA
Türkiye dahil tüm İslam coğrafyasının büyük bir tehdit altında olduğunu kaydeden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Ziyaettin Tokar, İslam ülkelerinin yeniden bölünüp parçalara ayrılarak, etnik, mezhepçiliğe dayalı şehir devletleri, kantonlar ve site devletleri gibi küçük kontrol edilmesi kolay yapılar oluşturarak İslam dünyasının teslim alınmak istendiğini açıkladı.
 
TERÖR VE ETNİK TEFRİKA’ YA KARŞI KARDEŞLİK ÇAĞRISI
Tüm İslam coğrafyasının büyük bir tehdit altında olduğunu ve Türkiye’nin bu tehdit altında olan ülkelerin başında geldiğini savunan Tokar, ülkemizde yaşanan terör olaylarının hedefinin küresel güçlerin kardeş kavgası planı ve ülkemizi ölmek parçalamak olduğunu dile getirdi. 
 
ETNİK VE MEZHEPÇİLİK TAASSUBİYETİNİ TERK ETMELİYİZ
Küresel güçlerin İslam dünyasında özellikle etnik ve mezhepçilik temelli ayrılıkları kullandığını vurgulayan Tokar,  Mezhepçilik ve etnik tefrikanın İslam dünyasını adeta esir aldığını ve Müslümanların bu tuzağa düştüğünü belirterek, etnisite ve mezhepçilik taassubiyetine karşı yeniden İslam kardeşliğinin ön plana çıkartılması gerektiğini söyledi. 
 
Tokar, “İslam coğrafyasında yaşanan kan ve gözyaşının dinmesini, küresel güçlerin bizi bölme ve parçalamasına dur demenin tek çaresi yeniden İslam kardeşliği etrafında birleşmektir” dedi.  
 
TÜRKİYE BÜYÜK TEHDİT ALTINDA
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Ziyaettin Tokar, Terörün yıllardan beri Türkiye’nin bir numaralı meselesi olduğunu ve gün geçtikçe tehlikeli bir istikamete doğru ilerlediğini belirterek,  Terör, Türkiye’yi bölmek isteyen dış güçler tarafından planlı olarak tahrik edilmekte ve desteklenmektedir.
Tokar, Terör olaylarının gelişmesi için özellikle Güneydoğuda sürdürülen yanlış politikalarla müsait bir ortam hazırlandığını belirterek bunun sonuçlarını ise şöyle sıraladı:
1. Bölgenin bir kısmına gidilemiyor.
2. Yolların büyük kısmı mayınlanmış, teröristler şehir yapılanmasını tamamlamış.
3. Her gün yoğun çatışmalar oluyor.
4. Hergün insanlar ölüyor, şehit cenazeleri geliyor.
5. Analar kan ağlıyor.
6. Halk mağdur, iki ateş arasında can pazarı yaşıyor. Evleri yıkılmış, işyerleri kapanmış, şehri terk ederek kendi ülkesinde mülteci durumuna düşmüş.
7. Bölgenin önemli bir kısmında sosyal ve ekonomik yapı çökmüş durumdadır.
8. Eğitim öğretim durmuş, öğretmenler bölgeyi terk etmişler
9. Bölgenin kırsal alanları, ilçe ve köyler boşalmış durumda.
10. İç ve dış göç ve bunun doğurduğu demografik yapının oluşturduğu problemler istikrarsızlık ve tehditler oluşturmaktadır.
11. Bölge halkı iki ateş arasında kaldığı kanaatindedir. Kendisini çaresizlik içerisine itilmiş görmektedir.
12. Teröre karşı yapılan savaşta suçlu ile masum arasında dikkatli bir ayrım yapılamaması bölge halkını yanlış tercihlere itmektedir.
13. Diğer yandan ölümlerin çoğalması, temelinde terör olan bu çatışmayı kişi ve kitlelerin vicdanında etnik bir düşmanlığa doğru itmektedir.
14. Kaldırılan her cenazede duygular derinleşerek dile getirilmekte ve asırlarca bir arada yaşayan, birbiri için canını veren kardeşler arasında etnik tefrikalar oluşturulmak suretiyle kardeşlerin birbirine düşman edilmesi istenmektedir. / EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894