• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İzmir 14 °C

Terörü Cesaretlendirenler Var

Terörü Cesaretlendirenler Var
Ege Haberleri / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaşanan terör sal
DEVLETE KARŞI TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ARKASINDA HİZALANIYORLAR
Ege Haberleri / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaşanan terör saldırılarının, terörün sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın sorunu olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. Terörün hiçbir yer, hiçbir din ve kültür, hiçbir millet arasında ayrım yapmadığını belirten Kaya, “Nerede yaşandığı ve kimi hedef aldığı fark etmeksizin terörün her türlüsü insanlığın ortak düşmanıdır. Dünya ülkeleri terörizme karşı mücadeleyi ortak bir dava haline getirmelidir. Terör karşısında ilkesel bir duruş sergilenmelidir. Her yerde acı ve gözyaşı aynıdır. Brüksel’deki hain saldırıyı lanetliyorum. Küresel bir tehdit haline gelen terörizme karşı dünya ülkelerinin daha organize ve kapsamlı işbirliği yapması şarttır. Türkiye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da uluslar arası toplumla sürdürdüğümüz terörle mücadele işbirliğini artırarak devam ettireceğiz” dedi. 
 
TERÖRÜ KINAMAK YERİNE DEVLETİ ELEŞTİRİYORLAR 
Brüksel’de yaşanan saldırının sonucunda Belçika’da tam bir dayanışma ve işbirliği halinin görüldüğünü belirten Mahmut Atilla Kaya, Türkiye’de yaşanan terör saldırılarının ardından ise muhalefetten bir kısım medyaya, bazı sivil toplum kuruluşlarından bir takım akademisyenlere kadar organize olmuş bir koronun terörü kınamak yerine devleti eleştirme yolunu seçtiğini hatırlattı. Ülkeyi karamsarlığa sevk etmek isteyen bu koronun çıkarttığı sesler ile terörü cesaretlendirdiğini belirten Kaya, “Hain terör eylemlerini kınamayı bir kenara bırakıp, her eylemden sonra devlete ve devleti yönetenlere saldıran bu koronun üyelerini milletimiz iyi tanıyor. Teröre tek bir söz söylemeden sürekli devletimizi suçlayanları tarih affetmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı terör örgütünün arkasında hizalananların yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağız” şeklinde konuştu.
 
EGİAD BAŞKANI HDP’LİLERİN AĞZIYLA KONUŞMUŞTUR  
Geçtiğimiz günlerde EGİAD Başkanı Seda Kaya’nın da bir açıklama yaptığını ve açıklamasında terörü kınamaktan çok, terörü cesaretlendirici ifadeler kullandığını hatırlatan Mahmut Atilla Kaya, “Terörü ve destekçilerini kınamak yerine siyasi fırsatçılık yaparak eleştiri oklarını devleti yönetenlere çıkartanlar korosuna İzmir’den de katılanlar olduğunu üzülerek gözlemliyoruz. EGİAD Başkanı Sayın Seda Kaya bir açıklama yapıyor, ‘Bombalar patlıyor, ülkeyi yönetenler istifa etsin’ diyor. Bu açıklama, terörü ve destekçilerini cesaretlendiren bir açıklamadır. EGİAD Başkanı bu açıklamasıyla, HDP’lilerin ağzıyla konuşmuştur. Ankara’da Selahattin Demirtaş’ın söylediği ile İzmir’de Seda Kaya’nın söylediği arasında bir fark yoktur. İkisi de eleştiri oklarını terör örgütü yerine devlete ve devleti yönetenlere yöneltmekte, yöneticilere ‘istifa’ çağrısında bulunmaktadır” ifadesinde bulundu.  
 
TERÖRÜ CESARETLENDİRİP, MOTİVE EDİYORLAR 
EGİAD Başkanı Seda Kaya’nın yaptığı açıklamanın, terörü cesaretlendirmekten başka bir işe yaramayacağını belirten Mahmut Atilla Kaya, “Terör, herhangi bir siyasi partinin değil bütün Türkiye’nin ve milletimizin ortak bir sorunudur. Terör, milletimizin bekasını ve devletimizin güvenliğini ilgilendiren bir konudur. Devletin yok edilmesi ve milletin parçalanması amacıyla yapılan saldırılara karşı ortak tavır alarak sağduyumuzu korumak hepimizin vazifesidir. Huzurun korunması bakımından herkese ve her kuruma sorumluluk düştüğünü bilmeliyiz. Yaşadığımız hadiseler karşısında soğukkanlı tavrımızı, dikkatli dil ve üslubumuzu, dirayetimizi göstermeliyiz. Tüm bunların yanında, büyük bir özveri ve vatan aşkıyla görev yapan güvenlik güçlerimize, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüren hükümetimize her hususta destek vermenin hepimizin görevi olduğunu da unutmamamız gerekir. EGİAD Başkanı Sayın Kaya’nın yaptığı türden açıklamalar, terörle mücadeleye herhangi bir yarar sağlamayacaktır. Aksine, terörü daha da cesaretlendirecek, terör örgütünün arzu ettiği amaca hizmet etmekten başka bir şey yapmayacaktır. Herkes bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve milleti ile hiçbir terör örgütü önünde boyun eğmeyecektir. Türkiye, terör örgütünün başını ezmeye muktedir bir devlettir. Devleti yönetenlerin her birinin, ülkemizin ve milletimizin hakkını korumak için gerekirse canlarını feda etmeye hazır olduğunun da herkes tarafından bilinmesi lazım. Terörle mücadeleyi büyük bir sorumlulukla ve kararlılıkla sürdürenlere ‘istifa’ çağrısında bulunmak, terör örgütünün değirmenine su taşımakla eşdeğerdir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir” sözlerini sarf etti.
 
TÜRKİYE’NİN MEDENİYET TASAVVURUNDAN HABERSİZLER 
EGİAD Başkanı Seda Kaya’nın açıklamasında üstü kapalı olarak Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin geri gönderilmesi çağrısında bulunmasına da değinen Mahmut Atilla Kaya, “Yine Sayın Seda Kaya açıklamasında ülkemizdeki Suriyeli mültecilerin barındırılması konusunun yeniden tartışılması gerektiğini belirtmiş, Ortadoğu’yu bataklık olarak nitelendirmiştir. Bugün coğrafyamızda yaşanan trajedilerin, katliamların ve vahşetlerin bir numaralı sorumlusu Ortadoğu’yu karanlık gören ve karanlık bir çukura dönüştürmek isteyenlerdir. Bu karanlık ortamın sağlanmasını isteyenlerin içinde çeşitli devletler, teröre vekâlet veren uluslararası güçler vardır. Bölgedeki DAEŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerinin tek gayesi budur. Bunlara ek olarak Sayın Seda Kaya gibi çeşitli açıklamalarda bulunanlar, Ortadoğu’yu ‘karanlık’ olarak niteleyenler, yaşanan her türlü zulmün, işkencenin, dramın ortağıdırlar. Bir yandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en güzel sözlerinden birisi olan ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ sözünü kullanacaksınız, sonra büyük bir acizlikle, 911 km sınırımız olan bir ülkede yaşanan iç savaşa duyarsız kalalım diyeceksiniz. Gazi Mustafa Kemal’in ve ecdadın mirasından kopuk olmak ancak bu kadar kendini gösterebilir. Şunu herkes bilsin ki, Türkiye’nin geçmişte izlediği suya sabuna dokunmayan anlayış, politika değil politikasızlıktır.  Türkiye kendi çıkarlarını ve güvenliğini sağlamak adına çeşitli politikalar izlemek zorundadır. Ortadoğu’daki milletler, bizim yabancısı olduğumuz milletler değildir.  400, 500 yıl birlikte yaşadığımız ortak kaygılarımızın olduğu topluluklardır. Aynı cephede şehit düştüğümüz milletlerdir. Türkiye’nin Suriyeli mülteciler için izlediği politikalar tüm dünyada takdir edilmiştir. Kimliğine, diline, dinine bakmaksızın yardıma muhtaç tüm insanları kabul etmiştir. Saddam’ın zulmünden kaçan Kürtleri, zulüm gören Türkmenleri, Balkanlardaki göçmenleri kabul ettiği gibi, bugün de Suriyeli mültecileri kabul etmek Türkiye’ye tarihin biçtiği her zamanki görevlerdendir. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarihsel kodlarında, medeniyet anlayışında vardır. Türkiye’nin medeniyet tasavvurundan ve tarihinden habersiz olan anlayış, oldukça hatalı açıklamalara bu nedenle imza atmaktadır” dedi. 
 
İZMİR’İN TERÖRE KARŞI TAVRI NET 
EGİAD Başkanı Seda Kaya’nın yaptığı açıklamanın, EGİAD’ın 600’ü aşkın üyesinin büyük bir bölümü tarafından da kabul görmediğine inandığını belirten AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “EGİAD, bölgemiz için önemli ve değerli bir sivil toplum kuruluşudur. EGİAD’ın mevcut başkanı tarafından yapılan bu talihsiz açıklamanın şahsi görüşü olduğunu, EGİAD’ın kurumsal görüşü olmadığını düşünmekteyiz. Bu anlamda söz konusu açıklama, EGİAD geleneklerine ve kuruluşun-kurtuluşun kenti olan İzmir’in hassasiyetlerine tamamen uzaktır. İzmir’in, teröre ve terörü destekleyenlere karşı tavrı nettir. İzmir, söz konusu vatan olduğunda, söz konusu bayrak olduğunda tek vücut olmayı, bir ve beraber olmayı çok iyi bilir” dedi. / EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894