• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 23 °C

Flash Depolamada Çığır Açacak

Flash Depolamada Çığır Açacak
Ege Haberleri / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Dünyanın en zorlu iş yükleri için tasarlanan Flash depolama çözümleri DSSD D5 dünya ile aynı anda yeni nesil ih
FLASH DEPOLAMADA ÇIĞIR AÇACAK 
Ege Haberleri / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Dünyanın en zorlu iş yükleri için tasarlanan Flash depolama çözümleri DSSD D5 dünya ile aynı anda yeni nesil ihtiyaçlarını karşılamak üzere Türkiye’deki kurumların beğenisine sunuldu.
 
EMC, Flash depolama yılı olarak ilan ettiği 2016 yılında iki yeni ürünle farklı ihtiyaçlara göre tasarlanan en yüksek performanslı depolama çözümlerini sunuyor. Piyasaya ilk kez sunulan, dört petabayta kadar ölçeklendirilebilen tamamı flash depolama dizisi yeni VMAX® All Flash’ın yanı sıra şirket, saniyede 10 milyon işlem (IOPS) gerçekleştirebilen, 5 kabin ile 144 TB'a ulaşabilen DSSD D5’i Türkiye’deki kullanıcılarla buluşturdu.
 
Flash depolama ile kurumlara gelen hızın hayal edilemeyecek kadar fark yaratacağına değinen EMC Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu Bölge İş Geliştirme Müdürü Gökçe Öztürk, “Tüm dünyada ortaya çıkan maddi kazancın yüzde 5’i dolandırıcılık nedeniyle kaybediliyor. Eğer gelişmiş analitik sistemlerle dolandırıcılığa karşı yüzde 20’lik bir kazanç sağlanabilseydi bunun yılda katkısı 700 milyar dolar olacaktı. ABD’deki e-ticaret sitelerinin online ödeme işlemlerini hızlandırması yaklaşık 3 milyar dolarlık bir satış kaybının önüne geçebilirdi. Bununla birlikte bir arama motorunda yalnızca .4 saniyelik bir yavaşlama olduğunda günde 15 milyon aramanın kaybolacağı tahmin ediliyor. Bunun getireceği maddi yük ise yine milyarlarca doları buluyor” dedi. 
 
2020 yılında 7 milyar insanın en az 30 milyar cihazı olması ve bunları 44 zetabaytlık veri üretmesi bekleniyor. Bu kadar veri yığınına yüksek performansla çözüm sağlayabilmek için geleneksel disklerin yeterli olmayacağına değinen Öztürk, işletmelerin 1000 kat daha fazla veriyi, anlık operasyonlarında ve analitik içgörüler yaratmak için kullanmalarının tek yolunun flash depolamadan geçtiğini belirtti. 
 
MODERN VERİ MERKEZLERİ İÇİN YENİDEN TASARLANDI
2016 yılını birincil depolama için All Flash Yılı ilan eden EMC, yoğun flash sürücülerle birlikte VMAX veri hizmetleri platformunun gücü ve sadeliğini birleştiren tamamen yeniden tasarlanan VMAX All Flash platformu ile bu önemli kilometre taşını taçlandırıyor.
Yenilenen VMAX All Flash için Gökçe Öztürk şunları söyledi: “Benzer depolama kapasitesine sahip olmasına ve önceki nesil VMAX’e oranla %92 daha az yer kaplamasına karşın birinci sınıf %99,9999 kullanılabilirlik sağlamasının yanında inanılmaz IOPS özelliği ve 1 milisaniyenin altındaki tutarlı gecikme süresi sunuyor. Yeni VMAX All Flash kapasite, performans ve maliyet verimliliği açısından son derece önemli bir çözüm sunuyor. EMC olarak Türkiye’deki kurumların tamamı flash çözümlere artan ilgisini karşılamak üzere dünya çapındaki tecrübemizi sektöre taşıyoruz."
 
Ham performansı artırmaktan daha fazlasını sağlayan VMAX All Flash dizileri, geleneksel kurumsal disk dizilerinden daha düşük toplam sahip olma maliyeti (TCO) sunarken VMAX platformunun güvenilirlik ve esnekliğini temel alıyor. EMC, kurumlar tarafından endüstrideki en güvenilir depolama dizisi olarak bilinen, son derece basitleştirilmiş yönetim deneyimiyle birlikte birinci sınıf VMAX veri hizmetlerini VMAX All Flash ile genişletiyor. Cihaz tabanlı paketleme artık hem donanım hem yazılım içeriyor. Ayrıca bakım maliyeti de dizinin kullanım ömrü boyunca sabit tutuluyor.
 
DSSD D5 FLASH DEPOLAMA DÜNYASINI DEĞİŞTİRİYOR
EMC’nin oyunun kurallarını değiştirecek yeniliği görerek DSSD'yi 2014'te satın aldığını hatırlatan Gökçe Öztürk, “Bugün piyasaya güçlü, test edilmiş bir ürün sunarak bilinen flash dünyasını değiştiriyoruz ve EMC'nin halihazırda güçlü olan flash portföyünü tamamlıyoruz. DSSD son derece hızlı ve yüksek performans veren bir platform. Yeni Kabin Ölçeğinde Flash çağında zorlu uygulamalarda önemli iyileştirme sağlayan bu teknoloji, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki müşterilerin de ilgisini fazlasıyla çekiyor" dedi.
 
Kabin Ölçeğinde Flash sistemi olarak standart kurumsal iş yüklerini hızlandırmak için tasarlanan DSSD D5, neredeyse 100 mikrosaniye gecikme ile saniyede 100 GB iş üretimi ve 10 milyona yakın IOPS ile eşsiz bir performans elde ediyor. / EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894