• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

İKÇÜ'nün Bir Yerleşkesi de Kemalpaşa’ya

İKÇÜ'nün Bir Yerleşkesi de Kemalpaşa’ya
Ege Haberleri / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Kemalpaşa Belediyesi ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, üniversitenin bazı teknik bölümlerinin ilçede kurulma
İKÇÜ'NÜN BİR YERLEŞKESİ DE KEMALPAŞA’YA 
Ege Haberleri / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Kemalpaşa Belediyesi ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, üniversitenin bazı teknik bölümlerinin ilçede kurulması için protokol imzaladı. 
 
 Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve bölgeye yakın sanayi kuruluşlarına nitelikli personel ihtiyacını karşılayacak olan fakülteler, aynı zamanda ilçenin sosyo-ekonomik hayatını da canlandıracak. 
 
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek,  Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, meclis üyeleri, sanayiciler, akademisyenler ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcilerinin de yer aldığı  protokol töreninde konuşan Başkan Uğurlu, üniversiteyi ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 
 
Kemalpaşa’nın tarihi günlerinden birisini yaşadığını kaydeden Başkan Uğurlu, “İKÇÜ, 2010’da kurulduğunda, üniversitemizin ilçemize gelmesi için meclis üyesi olarak gayrette bulunmuştuk ama nasip olmadı. İKÇÜ’yü Çiğli’ye kaptırdık ama o günden bugüne; gerek kamuouyu ve siyasi partilerimiz gerekse de STK’larımızın içinde bu bir uhde kaldı.ki yıl boyunca Rektör hocamızla, ilçemize fakülteleri nasıl getirebileceğimizi görüştük. Bugün geldiğimiz noktada; Kaymakamımızın, KOSBİ ve Bağyurdu OSB’lerinin ve diğer sanayi kuruluşlarımızın desteğini alarak mutabakata vardık. Attığımız imzayla mülkiyeti belediyemize ait olan arazilerde, üniversitenin ihtiyacı olan fakülte binalarını yine belediyemiz tarafından yapılarak İKÇÜ’ye devredilmesi konusunda, mutabakata vardık. İnşallah, en geç iki yıl içinde ilçemize bu fakülteleri kazandırmış olacağız. Bu süreçte bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu. ” dedi. 
 
İKÇÜ'NÜN BİR YERLEŞKESİ DE KEMALPAŞA'YA
İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, İzmir’de birçok ilçenin üniversitenin bölümlerini kendi ilçelerinde kurulmasını istediklerini belirterek, “Bu konuyla ilgili başkanımızla 2 yıldır görüşüyoruz. Bu görüşmeler neticesinde ilçede, belediyelerimizle güçlerimizi birleştirip insanlık ve milletimiz adına hayırlı işler yapmaya karar verdik. Saygıdeğer belediye başkanımız, bize bir arazi tahsis etti; üzerine binalarımızı yapacak. Böylece İKÇÜ’nün bir yerleşkesini burada inşa etmiş olacağız. Amacımız üniversite sanayi işbirliği bağlamında başta KOSBİ olmak üzere, Bağyurdu OSB’ye destek olmak. Üniversitenin vazgeçilmez konseptlerinden birisi de şehrin sosyal ve kültürel açıdan kalkınmasına katkıda bulunmak. Bu noktada da üzerimize düşene yapacağız.  Herkese teşekkür ediyoruz” dedi. 
 
Rektör Prof.Dr.Akhan, açılacak bölümlerin bir yıl içinde netleşeceği bilgisini verdi. / EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894