• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İzmir 21 °C

4 Mevsim Aliağa’da Başvurular Devam Ediyor

4 Mevsim Aliağa’da Başvurular Devam Ediyor
Ege Haberleri / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen ‘4 Mevsim Aliağa’ temalı 2.Amatör Fotoğrafçılık yarışmasında başvurular
‘4 MEVSİM ALİAĞA’DA BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR
Ege Haberleri / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen ‘4 Mevsim Aliağa’ temalı 2.Amatör Fotoğrafçılık yarışmasında başvurular tüm hızıyla devam ediyor. 
 
Başvuruları 1 Ekim 2015 tarihinde başlayan yarışmada endüstri kenti Aliağa’nın sanayisi dışında; kültürü, doğal güzellikleri ve tarihinin ön plana çıkartılması amaçlanıyor. Sadece Aliağa ilçe sınırları içerisinde çekilmiş fotoğrafların dahil olacağı yarışmada başvurular 1 Ekim 2016 tarihinde son bulacak.
 
Son yıllarda kültür sanat projelerine verdiği önemle dikkatleri üzerine çeken Aliağa Belediyesi, düzenlediği fotoğraf yarışması ile Aliağa’nın tanıtımına katkıda bulunmayı, kente ait bir görsel bellek oluşturmayı ve toplumu fotoğraf sanatına özendirmeyi hedefliyor. Ayrıca yarışmada dereceye giren ilk üç yarışmacı profesyonel ve yarı profesyonel olmak üzere fotoğraf makinesi ile ödüllendirilecek. Yarışmanın dördüncüsüne ise mansiyon ödülü olarak dijital fotoğraf makinesi verilecek. Seçici Kurul tarafından sergilenmeye değer bulunan eserler de 22 Eylül 2016 tarihinde düzenlenecek ödül töreninin ardından; Aliağa Belediyesi Fuaye Salonunda açılacak sergiyle beğeniye sunulacak.
 
Amatör fotoğraf tutkunları tarafından çekilen fotoğraflar seçici kurulda bulunan Şenol Gök, Yunus Yeşilöz, Özgür Gün, Ozan Çiçek ve Rıdvan Karapehlivan tarafından değerlendirilecek. 16 Eylül 2016 tarihinde belirlenecek olan yarışma sonuçları Aliağa Belediyesi’nin resmi internet sitesinden duyurulacak. İnternet üzerinden yapılacak başvurular kabul edilmeyecek. Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar eserlerini belirtilen başvuru süresince Aliağa Belediyesi Basın Bürosuna elden teslim edecek. Katılımcılar yarışmanın başvuru formuna ve yarışma şartnamesine Aliağa Belediyesi’nin resmi internet sitesi http://www.aliaga.bel.tr adresinden ulaşabilecek
 
Aliağa Belediyesi'nin internet sitesi http://www.aliaga.bel.tr adresinde yer alan yarışmanın şartnamesi şöyle:
 
1. Yarışmanın adı  ‘4 Mevsim Aliağa’
 
2. Yarışmanın amacı; vatandaşların ilçelerine olan duyarlılığını artırmak ve hobi olarak fotoğrafçılığa teşvik etmek…
 
3. Yarışma Sekretaryası:
 
Ad – Soyadı : İlker Güler
 
Telefon No : 0232 6161980 dahili 413
 
Fax No : 0232 6163719
 
 
Adres: Aliağa Belediyesi Basın Bürosu, Aliağa -İzmir
 
4. Fotoğraflar Aliağa Belediyesi Basın Bürosuna eser sahibi tarafından şahsen, elden teslim edilecektir. Yarışmacılar fotoğraflarını teslim ederken,  fotoğrafların kendilerine ait olduğunu ve telif haklarını Aliağa Belediyesine devrettiğini taahhüt eden belgeyi imzalamak zorundadır.
 
5. Yarışmaya her fotoğrafçı en fazla 4 fotoğrafla katılabilir. Her bir fotoğrafın farklı mevsimlerden olma zorunluluğu yoktur.
 
6. Yarışmaya katılacak olan fotoğrafların uzun kenarı 30 cm, kısa kenarı en az 20 cm boyutunda fotoğraf kartına basılmış olması; ayrıca Fotoğrafların dijital kopyasının da teslim edilmesi gerekmektedir.
 
7. Yarışmaya gönderilen eserler, bir CD/DVD’de, kısa kenarı 2400 piksel olacak şekilde 300 dpi çözünürlükte ve 12 sıkıştırma kalitesinde, JPEG formatında kayıtlı olarak gönderilecektir.
 
8. Yarışma, tüm amatör fotoğrafçılara açıktır. Yarışmaya katılım ücretsizdir. Yarışmaya katılan herkese bir katılım belgesi verilecektir. Yarışmaya, geçmişte çekilmiş yahut ödül almış veya yayınlanmış fotoğraflar katılamaz. Fotoğrafların Aliağa ilçe sınırları dâhilinde çekilmiş olması şarttır. Seçici Kurul Üyeleri, dereceye giren fotoğraf sahiplerinden “fotoğrafın çekildiği yeri” göstermesi veya belgelemesini isteyebilir.
 
9. Ödül kazanan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanların ve Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve seçici kurulu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklik yapıldığı tespit edildiğinde, verilen ödül geri alınır.
 
10. Seçici Kurul Üyeleri: Şenol Gök, Yunus Yeşilöz, Özgür Gün, Ozan Çiçek ve Rıdvan Karapehlivan
 
11-Yarışma Takvimi:
 
Başlama Tarihi: 1 Ekim 2015
 
Son Katılım Tarihi: 1 Eylül 2016 ( Fotoğraflar mesai bitimine kadar teslim edilebilecektir)
 
Jüri Toplanma Tarihi: 9 Eylül 2016
 
Sonuç Bildirim Tarihi: 16 Eylül 201
Ödül Töreni ve Sergi: 22 Eylül 2016
 
12. Ödüller: (Muadil)
 
Birinciye: N D7100 Fotoğraf Makinesi
 
İkinciye: N D5200 Fotoğraf Makinesi
 
Üçüncüye: N D3200 Fotoğraf Makinesi
 
Dördüncüye:  N COOLPIX S6600
 
Aliağa Belediyesi, gerekli gördüğü hallerde verilecek olan ödüllerin marka ve modellerinde, eş değerleri olması kaydı ile değişiklik yapabilir.
 
13.Aliağa Belediyesi yarışmaya katılan tüm fotoğrafların her türlü kullanım hakkına sahiptir. Kullanılan fotoğraflar için, fotoğrafı çekenin ismine yer verilebilir. Yarışmaya katılan eserler iade edilmez.
 
14. Fotoğraflar belge niteliği taşıyacağı için temel renk/ışık düzenlemeleri, basit temizlik uygulamaları dışında müdahaleler kabul edilmeyecektir. Eserler üzerinde photoshop ile dijital manipülasyon yapılamaz. Fotoğrafın orijinalinde olmayan bir objenin eklenmesi ya da olan ögelerin silinmesi veya birden çok fotoğraf ile manipülasyon yapılmış fotoğraflar da kabul edilmeyeceği gibi eser sahibi yarışmadan diskalifiye edilecektir.
 
15.Ödül ve Sergileme alan eserler Aliağa Belediyesi Resmi İnternet sayfasından duyurulacaktır.
 
16. Yarışmaya katılan eserlerin tüm kullanım hakları Aliağa Belediyesine ait olacaktır. Gönderilen fotoğrafların basım, sergileme, kullanma ve çoğaltma hakkına Aliağa Belediyesi’nin sahip olduğunu, adaylar kabul etmiş sayılacaktır.
 
17. Birinciliğe layık eser bulunmadığı takdirde; 2.’liğe layık görülen eser birinci sayılmaz.
 
18. Seçici kurul gerekli gördüğü takdirde yarışma takviminde değişiklik yapabilir, yarışma sürecini uzatabilir.
 
19. Yarışmanın neticesinde jüri, herhangi bir fotoğrafı herhangi bir ödüle layık görebilir. Jürinin kararları kesin olup itiraz edilemez.
 
20. Yarışmaya katılan tüm sanatçılar, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894