• BIST 9693.46
  • Altın 2504.401
  • Dolar 32.5823
  • Euro 34.7935
  • İzmir 21 °C

Kalp Sağlığınız İçin Bunlara Dikkat

Kalp Sağlığınız İçin Bunlara Dikkat
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / Dünyada ve ülkemizde çağımızın hastalığı olarak kabul edilen damar sertliği, ergen
KALP SAĞLIĞINIZ İÇİN BUNLARA DİKKAT
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri
Dünyada ve ülkemizde çağımızın hastalığı olarak kabul edilen damar sertliği, ergenlik çağında başlayarak oldukça geniş bir yaş gurubunu etkiliyor. Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, kalp sağlığını korumak için neler yapılabileceğine dair ipuçlarını paylaştı.
 
Prof. Dr. Günsel Avcı, damar sertliği görülen hastalarda ilerleme riski söz konusu olduğunda, genç yaşlarda kalp damarlarında ciddi derecede darlıklar oluşabildiğini, bu darlıkların da zamanla koroner kalp hastalığı, kalp krizi ve kalp yetersizliğine yol açabileceğini söyledi. 
 
KALP SAĞLIĞINIZI KORUMAK İÇİN BUNLARI YAPIN
Kalp sağlığı hakkında önemli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Günsel Avcı, “Damar sertliğinden korunmak ve uzun yıllar sağlam bir kalp ile mutlu yaşamak için, ergenlik çağından itibaren düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek ve kilo almaktan kaçınmak gerekiyor. Ayrıca sigara ve alkol benzeri zararlı alışkanlıklar edinmemeli, sigarayı içenler bir an önce bu bağımlılıktan kurtulmalı, gerekiyorsa sigara bağımlılığından kurtulmak için yardım almalıdır. Tüm bu çabalar yaşam biçimi olarak benimsenmeli ve uygulanmalıdır” diye konuştu. 
 
Bu tavsiyeleri uygulayamayan, ayrıca şeker hastalığı, tansiyon ve kolesterol yüksekliği, genetik kalp rahatsızlığı gibi, damar sertliğine yatkınlık oluşturan riskleri bulunan kişilerin daha etkili bir korunmaya ihtiyacı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Günsel Avcı, bu kişilerin ‘Doğal Bypass Tedavisi ile kalp sağlıklarını korumalarının mümkün olduğunu söyledi. Doğal Bypass Tedavisinin, vücudun belden aşağısının kalp ritmi ile uyumlu olarak ardı sıra sıkıştırılıp gevşetilerek masaj şeklinde uygulanan bilimsel bir tedavi olduğunu belirten Prof. Dr. Günsel Avcı, bu yöntemle kalp damarlarının daralması ve kalp krizi hasarı önlenerek, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam şansı elde edilebildiğini ifade etti.
 
“DOĞAL BYPASS” (EECP) KALBE DOST BİR TEDAVİ TÜRÜ
Doğal Bypass Tedavisi’nin, kalbe son derece dost bir tedavi türü olduğunu belirten Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, “Bu tedavi sayesinde kan dolaşımı canlanmakta, damarlar damar sertliğine karşı korunmaktadır. Tıp dilinde ‘Enhanced External Counter Pulsation’ sözcüklerinin baş harfleri ile kısaca “EECP Tedavisi” diye bilinen bu yöntem, Amerika’da 1995 yılında FDA onayı aldı. Bu tedavi ağır kalp hastalarında dahi kullanılan bir tedavi türü” dedi. 
 
Damar sertliği, damarlarda ciddi darlıklar oluşturmadan, ‘Doğal Bypass Tedavisi’ kürleri ile daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürülebileceğinin altını çizen Prof. Dr. Avcı, hastalığa yatkınlık riski olanlarda, belirli aralıklarla uygulanacak 35 saatlik tedavinin, koroner kalp hastalığını önleyebildiğini kaydetti.
 
Prof. Dr. Günsel Avcı sözlerini şöyle tamamladı: “Ritmik masaj kürleri şeklinde uygulanan Doğal Bypass tedavisi, koroner kalp hastalığı olup, stent ya da bypass ameliyatı tedavisi görmüş hastalarda, bu işlemlerle elde edilen geçici iyiliğin daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Hastalığın yeniden ortaya çıkışını geciktiriyor. Tekrarlayan hastane başvurularını azaltarak koroner anjiyografi ve stent uygulaması gereğini önlüyor. Böylece, “Doğal Bypass Tedavisi”, kalp hastalığı olanlara da kaliteli bir yaşam sağlıyor” / EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894