• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İzmir 15 °C

Zeytinyağında Ulusal Kalite Ödülü 4.Kez Ovilo’nun

Zeytinyağında Ulusal Kalite Ödülü 4.Kez Ovilo’nun
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / 76 zeytinyağı markasının yarıştığı 9. Ulusal Zeytinyağı Kalite Ödülleri’nde altın
ZEYTİNYAĞINDA ULUSAL KALİTE ÖDÜLÜ 4.KEZ OVİLO’NUN
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri
76 zeytinyağı markasının yarıştığı 9. Ulusal Zeytinyağı Kalite Ödülleri’nde altın madalya üst üste 4. kez Ovilo Natürel Zeytinyağı’nın oldu. 
 
Zeytin Dostu Derneği tarafından düzenlenen 9.Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Türkiye genelinde 76 zeytinyağı üreticisinin katıldığı yarışmada Ovilo Zeytinyağı iki ayrı kategoride de altın madalya ile ödüllendirildi. 
 
Ovilo’nun Kurucusu Nermin Gökduman, üretime başladıkları ilk günden bu yana üst üste 4. kez kalite ödülüne layık görüldüklerini söyledi. Gökduman, “Kazdağları eteklerinde bulunan kendi zeytinliklerimizden üretim yapıyoruz. Titiz çalışmalarımız sonucu yüksek kaliteli bir ürün ortaya çıkıyor. Bu kalite ödülüne layık gören herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
 
ZEYTİNYAĞININ KALİTESİ BİRÇOK FAKTÖRE BAĞLI 
Ovilo Zeytinyağının, dünyanın önde gelen uluslararası kalite kuruluşlarından International Taste & Quality Institute (iTQi) tarafından da ‘Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görüldüğünü hatırlatan Nermin Gökduman şunları söyledi: “Zeytinyağı sadece yağ değil, zeytin meyvesinde bolca bulunan fenolik bileşikler sayesinde insan vücudunun ihtiyacı olan antioksidanların zengin bir kaynağıdır. Yağın tüm özelliklerini koruyabilmek için gerek üretim, gerekse saklamada oksidasyonu engelleyerek, lezzetinin yanında E vitamini ve bio fenollerin en yüksek düzeyde olmasına dikkat ediyorum. 27 C altında 2 fazlı kontinü kapalı sistemlerde ‘Soğuk Sıkım’ yöntemiyle zeytinyağlarımız üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenler en üst seviyede tutuyoruz. Zeytinyağının kalitesi, faydası birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Zeytin ağacının cinsi, bölgesi, bahçenin coğrafi konumu, mevsim şartları, yağmur, rüzgar, budamanın ve hasadın nasıl yapıldığı, zeytinlerin bekletilmeden sıkılması, sıkılan yağın saklanma koşullarının nasıl olduğu zeytinyağını zeytinyağından ayırıyor. 
 
Ovilo’da sağlık için gerekli olan E vitamini, bio fenoller, antioksidan değerler en yüksek seviyede. Ovilo zeytinyağı, çok daha fazla antioksidan ve vitamin içeriği ile özellikle kalp ve damar sağlığını düşünenler ve damak zevkine önem verenler için vazgeçemeyecekleri bir ürün.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894