• BIST 9679.8
  • Altın 2488.854
  • Dolar 32.4095
  • Euro 34.4391
  • İzmir 16 °C

İzmir'deki Ulaştırma Yatırımları Mercek Altında

İzmir'deki Ulaştırma Yatırımları Mercek Altında
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir’deki ulaştırma yatırımlarını mercek altına
İZMİR’DEKİ ULAŞTIRMA YATIRIMLARI MERCEK ALTINDA
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir’deki ulaştırma yatırımlarını mercek altına aldı.
 
Yiğit, hazırladığı soru önergeleriyle İzmir’de Çiğli-Aliağa-Çandarlı Otoyolunu, Kuzey Çevre Yolu bağlantılarını, hafif raylı sistemini ve Nemrut İskele Demiryolu Ring Hattını TBMM gündemine taşıdı.
 
 
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir ve çevresi için büyük önem taşıyan ulaştırma politikalarını TBMM gündemine taşıdı. Yiğit, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı önergelerde halen devam eden projelerle, planlama aşamasında olan yatırımları ve bunlarla ilgili süreci sordu. TBMM Başkanlığına sunulan önergelerde şu ifadelere ve sorulara yer verildi.
 
“Türkiye’nin en önemli ticaret merkezlerinden biri olan İzmir’in coğrafi konumu ve Batı’ya yakınlığı ticaretin gelişimi için avantaj yaratmıştır. Bu açıdan limanlar İzmir ekonomisinin gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Örneğin Aliağa Nemrut İskeleler Bölgesi, sonrasında yapılan Nemport ve yapımı devam eden Petkim Limanlarından ve hâlihazırda hizmet veren Tüpraş limanlarından yılda 50 milyon tondan fazla dökme, sıvı ve konteyner yük taşımacılığı yapılmaktadır. Ancak limanlara giriş ve çıkışların yanı sıra, bağlantılar ve yük taşıma kapasiteleri nitelikli koşullara sahip olmadığı için limanlardan tam kapasite verim alınamamaktadır. Bundan dolayı özellikle hurda metal taşımacılığı tehlikeli boyutlarda yapılmaktadır. Öte yandan Çiğli-Aliağa-Çandarlı Otoyolunun Harmandalı-Koyundere arasındaki 8 km.lik bölümünde çalışmalar tamamlanmıştır. Koyundere ile Menemen arasındaki 6 km.lik bölümün ihalesi yapılmıştır. Aliağa’ya kadar olan bölümün etaplara ayrıldığı ve projelendirme çalışmalarına bu kapsamda devam edildiği bilinmektedir. Ancak Aliağa’daki limanlar ve sanayi kuruluşları nedeniyle İzmir-Çanakkale yolu özellikle akşam saatlerinde şehir içi trafiğinden farksız çalışmaktadır. Bu nedenle mevcut tempo ile otoyolun inşaatına devam edilmesi durumunda sıkıntı gün geçtikçe artacak zaman ve yakıt maliyetleri yükselecektir. Bu bağlamda aşağıdaki soruların yanıtlanması İzmir ve bölge açısından önem taşımaktadır;
 
1.      Bakanlığınızca İzmir’de halen hangi projeler yürütülmektedir? Bu projeler ne zaman tamamlanacaktır? Bunlar için 2016 yılında ayrılan ödenek, proje bazında ne kadardır?
 
2.      İzmir Kuzey Çevre Yolu’nun Menemen, Eski Foça ve Yeni Foça Devlet Yoluna bağlantıları ile otoyolun devamı olarak hedeflenen Aliağa-Çandarlı bağlantıları güzergâhındaki çalışmalar ne aşamadadır? Yol ne zaman tamamlanarak hizmete açılacaktır?
 
3.      Aliağa – Torbalı Hafif Raylı Sistem Projesinin kuzeyde Bergama üzerinden Aliağa Organize Sanayi Bölgesine, güneyde ise Selçuk ve Efes’e kadar uzatılması konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır? Yapılmaktaysa hangi aşamadadır?
 
4.      Nemrut İskele demir yolu ring hattıyla ilgili çalışmalar hangi aşamadadır? Söz konusu hattın açılışı konusunda öngörülen tarih nedir?
 
5.      Çiğli-Aliağa-Çandarlı Otoyolundan Nemrut Limanlar bölgesine direkt çıkış olanağı verilmesi konusunda bir çalışma planlanmakta mıdır?  
 
Kuzey Çevre Yolu’ndan Nemrut Limanlar Bölgesi ve Petkim Limanı'na direk ulaşımı sağlayacak otoyol çıkışı ve bu çıkıştan itibaren limanlar bölgesine olan karayolunun yapımı konusunda bakanlığınıza bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yürütülen bir çalışma var mıdır? / EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894