• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

AB Standartlarında Eğitim

AB Standartlarında Eğitim
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / Trafikte daha bilinçli sürücülerin yetişebilmesi için sürücü kurslarında verilen e
ETKİN SÜRÜCÜ KURSUNDAN AB STANDARTLARINDA EĞİTİM
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri
Trafikte daha bilinçli sürücülerin yetişebilmesi için sürücü kurslarında verilen eğitimlerin kalitesi her geçen gün daha da önem kazanıyor. Bu kurslarda verilen eğitimler, kazaya karışma olasılığını en az yüzde 80 oranında azaltıyor. 
 
Kurslarda, sürücülere doğru bilgilerin verilmesi, beceri düzeyinin doğru bilgi paralelinde geliştirilmesi, teorik ve pratik alanlarda verilen eğitimler trafik güvenliğini doğrudan etkiliyor.
 
UZMAN EĞİTMENLER EŞLİĞİNDE EĞİTİM
Türkiye’de her yıl meydana gelen üzücü kazaların başlıca sebeplerinin dikkatsizlik ve aşırı hız olduğunu belirten Aliağa Etkin Sürücü Kursu kurucusu Figen Karakoyunlu, sürücü adaylarının kendilerinin ve çevrelerindekilerin güvenliğini tehlikeye atmamak için almaları gereken önlemleri, bilmeleri gereken teknikleri uzman eğitmenler vasıtası ile kendilerine öğretmek olduğunu söyledi.
 
“AMACIMIZ TRAFİKTE BİLİNÇLİ SÜRÜCÜLER YETİŞTİRMEK”
Sürücü eğitiminde 24 yıllık bir deneyime sahip olduğunu ifade eden Karakoyunlu, “Aliağa’dan önce İstanbul’da eğitmenlik yaptım. Tabiri caizse çocukluğumdan bu yana bu işi yapıyorum. 2011 yılında da Aliağa’da etkin Sürücü Kursunu faaliyete geçirdim. Bir bayan olarak bu işin çok ciddi bir şekilde yapılması gerektiğine inanıyorum. Böyle bir sürücü kursu açmak benim her zaman hayalimdi. Amacımız trafikte bilinçli sürücüler yetiştirmek. Aliağa’da birçok kişiye sürücü kursu verdim. Bu nedenle Aliağa’nın yüzde 80’ni Figen hocayı tanır” dedi.
 
“YILDA 500 SÜRÜCÜ ADAYINA EĞİTİM VERİYORUZ”
Kendisini işine aşık biri olarak tanımlayan Karakoyunlu, “Kurum olarak yılda ortalama 500 sürücü adayına eğitim veriyoruz. 45 kişilik kursiyer kapasitesine sahibiz. 8 tane aracımız mevcut. 4 tane aktif direksiyon hocası, 3 tane aktif teorik hocası, 3 tane de kurum içinde görev yapan personelimiz mevcut” dedi.
 
“BU İŞİN DİREKSİYON BOYUTU HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR”
Etkin Sürücü kursu olarak amaçlarının düzenli ve bilinçli bir sürücü eğitimi vermek olduğunu belirten Karakoyunlu, şöyle konuştu: “Bu işin özellikle direksiyon boyutu hayati önem taşımaktadır. Ehliyet nasıl olsa alınır ama asıl önemli olan insan hayatıdır. İnsanlara araba kullanmayı ne kadar doğru öğretirseniz bir o kadar da hayatta kalmayı öğretmiş olursunuz. Sürücü kurslarının asli amacı kurallarıyla, trafik adabıyla insanlara araba kullanmayı öğretmektir. Bizim de amacımız kaliteli ve bilinçli araç kullanan bireyler yetiştirmektir. Bunu da kaliteli bir eğitimci kadrosu ve kaliteli araçlar ile yapıyoruz”
 
Sürücü adaylarına ilk aşamada barkovizyon eşliğinde teorik eğitimler verdiklerini ifade eden Karakoyunlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Eğitimlerimizin ikinci aşamasında ise direksiyon eğitimimiz var. Bu aşamada ilk olarak kursiyerlerimize simülatör ile eğitim veriyoruz. Simülatör eğitiminden sonra akan trafikte eğitimlerimize başlıyoruz. Hem otomatik hem de manuel araçlarda kaliteli bir şekilde verdiğimiz eğitim sayesinde hemen hemen hiçbir sürücü adayımız sınavlardan kötü sonuç almıyor”
 
“EHLİYETLER BÜTÜN AVRUPA ÜLKELERİNDE GEÇERLİ OLACAK”
Toplum içerisinde sürücü kurslarının çok önemli bir yere sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Karakoyunlu, “Sürücü kurslarındaki eğitimler ve adaylara verilen ehliyetler Avrupa standartlarına uygun bir şekilde verilmesi gerekiyor. Bundan sonra sürücülere Avrupa standartlarına uygun çipli ehliyetler verilecek. Bu ehliyetler bütün Avrupa ülkelerinde geçerli olacak” diye konuştu.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894