• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 26 °C

Trafikte Saygı Ve Hoşgörü Önceliğimiz

Trafikte Saygı Ve Hoşgörü Önceliğimiz
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / Nitelikli eğitmenleri, donanımlı derslikleri, kaliteli ve güvenli araçları ile 200
GENÇ SÜRÜCÜ KURSU, TRAFİKTE HOŞGÖRÜ ESASINI BENİMSİYOR
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri
Nitelikli eğitmenleri, donanımlı derslikleri, kaliteli ve güvenli araçları ile 2005 yılından bugüne Aliağa’da sürücü adaylarına hizmet veren Genç Sürücü Kursu, kursiyerlerine trafikte karşılıklı hoşgörü esasını benimsetmeyi hedefliyor.
 
Sürücü kurslarında teorik ve pratik bilginin bir arada olması gerektiğini ifade eden Aliağa Genç Sürücü Kursu Müdürü Melek Korkmaz, Amaçlarının ehliyet satmak değil, sürücü ehliyeti almak isteyenlere eğitim vermek olduğunu söyledi.
 
Sürücü adayı eğitiminde 11 yıllık bir deneyime sahip olan Genç Sürücü Kursu yılda yaklaşık 500 sürücü adayına eğitim veriyor. 45 kişilik kontenjana sahip olan kurumun araç filosunda; 4 otomobil, 1 otobüs, 1 motosiklet, 1 adet de çekici yer alıyor. 
 
KORKMAZ: DİREKSİYON DERSLERİNE KATILIMINI ZORUNLU TUTUYORUZ
Sürücülük eğitiminde tüccar zihniyetini taşımak yerine insanların can ve mal güvenliği ile alakalı bir iş yaptıklarını belirten Korkmaz, “İşin eğitim boyutuna oldukça önem ve ağırlık veriyoruz. Ders konularını derinlemesine işliyoruz. Resmi olarak baktığımız zaman teorik dersler 10 gün içerisinde bitiyor. Ama biz bu süreci daha uzun tutuyoruz. Çünkü sürücü adaylarının konuları daha iyi özümsemesi gerektiğine inanıyoruz. Direksiyon derslerinde ise bir sürücü adayına akan trafikte günde 50 dakikalık bir eğitim veriyoruz. Sürücü adaylarımızı akan trafiğe çıkartmadan önce 2 saatlik simülatör eğitiminden geçiriyoruz. Sürücü adayımızın direksiyon derslerinde eksik kaldığını görürsek ek ders uygulaması yapıyoruz” dedi.
 
“TRAFİKTE SAYGI VE HOŞGÖRÜ ÖNCELİĞİMİZ”
Sürücü adaylarına ilk olarak güven aşıladıklarını da sözlerine ekleyen Korkmaz, “Eğitimde ciddiyete ve kursiyerlerimizle birebir iletişime oldukça önem veriyoruz. Bunun yanı sıra derslere özellikle de direksiyon derslerine katılımı zorunlu tutuyoruz. Sürücü adaylarımızın trafikte araç kullanırken karşılaşabileceği muhtemel tehlike veya risklerden kendisini ve aracını koruyabilecek beceriye sahip olmalarını sağlıyoruz. Çağdaş bir trafik ortamını sağlayabilmek için katkıda bulunmak, trafikte karşılıklı saygı ve hoşgörü esasını benimsetip sürekliliği sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Sürücü kurslarında verilen eğitimlerin kalite sevilerinin yukarıya çekilmesi inancındayım. Kurslardaki eğitim kalitesi, yaşam hakkımız için ve ülke trafiğinin bir an önce huzurlu, tehlikesiz, insanların canını kaybetmediği çağdaş boyuta gelmesini sağlayacaktır” diye konuştu.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894