• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 19 °C

Aliağa'da Muhalefet Kapıştı

Aliağa'da Muhalefet Kapıştı
Ege Haberleri / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / M
ALİAĞA’DA AK PARTİ İLE CHP BİRBİRİNE DÜŞTÜ
 
Aliağa Belediye Meclisi’nin Nisan ayı birinci oturumunda CHP’li üyelerin verdiği önerge ile başlayan cami tartışması farklı bir boyuta taşındı. CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri’nin verdiği gündem dışı önergede; Aliağa Belediyesi’nin 01.09.2015 tarih, 272 sayılı meclis kararıyla Belediye Başkanına verdiği  ‘kamu kurum ve kuruluşlarına yardım yetkisinin yasal olmadığının altını çizerek, okul ve cami gibi kamuya ait değerlere sahip çıkılmaması gerektiği savunulmuştu.
 
ALİAĞA'DA  AKP & CHP İTTİFAKI BAHARI GÖREMEDİ 
CHP’nin bu önergesi, AK Parti Belediye Meclis grubunun da desteğiyle kabul edildi. Ancak AK Parti ile CHP’nin ittifakı fazla uzun sürmedi. Cami ve okullara yardım edilmesinin önüne geçen meclis kararına kamuoyundan gelen tepkiler üzerine, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, ittifakı bozan ilk isim oldu.
 
AK PARTİ'NİN TEK DERDİ CAMİ
Yaptığı açıklama ile konuyu farklı bir mecraya çekmeye çalışan Yaşar Akbulut, Aliağa’da nüfus oranına göre cami sayısının yetersiz olduğunu savunarak, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Aliağa’ya yeni camiler yapılmasına karşı olduğunu öne sürdü.
 
TEPKİLER GELİNCE GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEYİ TERCİH ETTİ
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın bu konuda basına yaptığı tek bir açıklama olmamasına rağmen Başkan Acar’a basın açıklamasıyla yanıt veren Yaşar Akbulut,  Aliağa halkının ‘skandal’ olarak nitelediği önergeye AK Parti olarak verdikleri desteği örtbas etmek için gündemi değiştirme yoluna gitti.
 
AKP İLE CHP'NİN MECLİS KARDEŞLİĞİNİ BİTİREN SÖZLER
MHP’li yerel yönetimi dinsizlikle suçlayan açıklamalar yapan Akbulut, hızını alamayarak; CHP Aliağa İlçe Başkanına da göndermelerde bulundu. CHP’yi Aliağa’da muhalefet yapmamakla itham eden Akbulut,  “Ey CHP İlçe Başkanı Aliağa’da bunlar yaşanırken niye sesinizi çıkarmıyorsunuz. Yoksa Belediye Başkanı sizi çok mu sıkıştırdı. Neden konuşamıyorsunuz, neden Aliağa’nın hakkını savunamıyorsunuz” diyerek, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ı sert bir üslupla eleştirdi.
 
YAŞAR AKBULUT’A YANIT GECİKMEDİ
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Aliağa’ya yeni camiler kazandıramadığı yönündeki eleştirileri üzerinden CHP’yi eleştiren AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’a CHP’den de yanıt gecikmedi.
 
EN ÇOK BİZ DİNDARIZ ALGISI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR
Cami, okul gibi milletin ortak hassasiyeti ve değerlerini siyaset konusu haline getirilmesini ve buradan siyasi destek çıkarmaya çalışılmasını doğru bulmadıklarını bildiren CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz,  “En çok biz dindarız, en çok biz okullara değer veririz algısı yaratmaya dönük gayretler toplumsal barışa zarar verir” dedi. 
 
YAŞAR AKBULUT’UN AÇIKLAMALARI SİYASİ NEZAKETE UYGUN DEĞİL
AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un doğrudan CHP’yi hedef alan açıklamalarını siyasi nezakete uygun olmadığını belirten Durmaz, “AKP’nin bizimle ilgili değerlendirmelerinin takdirini halkımıza bırakıyorum” diyerek Partisi’nin, camiler ve okullar başta olmak üzere halkın ortak değerlerine ve kurumlarına olan hassasiyetini tartışmanın kimsenin haddi olmadığını söyledi.
 
YAŞAR AKBULUT MUHALEFETTE OLDUĞUNU YENİ FARK ETTİ
AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un yaptığı açıklamayla gülünç duruma düştüğüne işaret eden Özcan Durmaz, şunları söyledi: “Sayın İlçe Başkanı Aliağa’da muhalefette olduğunu yeni fark etmiş olmalı ki son günlerde cami ve okul konusu üzerinden bazı açıklamalar yaparak, yerel siyasete dahil oldu. Yerel Yönetimin haksız, hukuksuz uygulamalarına karşı kendisinin iki yıldır tek bir kelime dahi söylemediği tüm Aliağa’nın malumudur. Hal böyleyken provakatif bir üslupla bize akıl vermeye kalkması ise bizi güldürdü. Rabbimde kendisini güldürsün”
 
 
Ege Haberleri / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber /  İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894