• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İzmir 16 °C

Yaşar Akbulut Belediye Başkanlığına Oynuyor (mu) ?

Yaşar Akbulut Belediye Başkanlığına Oynuyor (mu) ?
Aliağa’da kılıçlar erken çekildi. Yerel seçimlere 3 yıl gibi uzun bir süre olmasına rağmen, seçim atmosferine erken giren Aliağa’da, AK Parti kanadı mevcut yönetime karşı muhalefete başladı.
YAŞAR AKBULUT ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINA OYNUYOR (MU)? 
 
Aliağa’da kılıçlar erken çekildi. Yerel seçimlere 3 yıl gibi uzun bir süre olmasına rağmen, seçim atmosferine erken giren Aliağa’da,  AK Parti kanadı mevcut yönetime karşı muhalefete başladı.
 
FİTİLİ YAŞAR AKBULUT ATEŞLEDİ
Aliağa yerel siyasetinin ana muhalefet partisi lideri Yaşar Akbulut’un, son günlerde Aliağa gündemini meşgul eden cami tartışmaları üzerinden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a yüklenmesi yankı uyandırdı.  Ancak,  AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un “Serkan Acar Cami’ye Karşı” diyerek, fitilini ateşlediği muhalefet hareketine, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın destek vermemesi Aliağalı AK Partilileri kızdırdı. Öyle ki hızını alamayan AK Partili Yaşar Akbulut, “Neden susuyorsunuz” diyerek, çok sert ifadelerle eleştirdiği CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ı,  üstü kapalı bir şekilde MHP’li yerel yönetimle iş birliği yapmakla itham etti.  
 
YAŞAR AKBULUT’A TOKAT GİBİ CEVAP
Başlattığı polemiğe Aliağa CHP İlçe Örgütü’nü de dahil etmeyi başararak cepheyi genişleten Yaşar Akbulut’a CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’dan tokat gibi bir cevap geldi. Yaşar Akbulut, tokat etkisi yaratan bu cevabın etkisini üzerinden atmadan,  sosyal medya üzerinden gelen ağır tepkilerle karşılaştı.
 
ALİAĞA’NIN YAKASINDAN DÜŞ ARTIK!
Sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın  ‘temiz enerji’ , ‘battı çıktı’ , Cami ve Okullara yardım gibi projelerine AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un engel olduğunu hatırlatan Aliağalı vatandaşlar, Yaşar Akbulut’a “Aliağa’nın Yakasından Düş Artık!”  çağrısında bulundu.
 
YAŞAR AKBULUT NELERE ENGEL OLDU?
 Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın İzmir’in Aliağa İlçesi’nde eski garaj ile Tüpraş kavşağı mevkiinde yaşanan trafik sıkışıklığını rahatlatmak ve Çanakkale’yi İzmir'e bağlayan kara yolunda kesintisiz ulaşım sağlanmasını amaçlayan battı-çıktı ve köprülü kavşak projeleri ile birlikte; yine 2015 yılında, Bir milyon 274 bin TL tutarında elektrik ödemesi yapan Aliağa Belediyesi’nin bu giderinden tasarruf etmesi için hazırlanan ‘temiz enerji’ projesini engellemeyi başaran AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut,   son dönemde okul ve camilerin çevre düzeni,  bahçe bakımı ve badanası gibi acil ihtiyaçlarını karşılayan Aliağa Belediyesi’nin bu faaliyetlerine karşı çıkan CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’ne de destek vermişti.  
 
AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın göreve geldiği günden bugüne; yeşil ile mavinin 72 dönüm alan üzerinde buluştuğu  ‘Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’ , kentin cazibe merkezi haline gelen  ‘Onat Kutlar Sanat Sokağı’ ve güney sahillerindeki tatil köylerini aratmayan nitelikte düzenlenen ‘Ağapark’ gibi prestij projeleriyle Aliağa’yı insanların içinde yaşamaktan mutlu oldukları bir kent haline dönüştürmeye çalıştığına işaret eden Aliağalı vatandaşlar, özellikle son dönemde siyaseten sertleşen ve Başkan Serkan Acar’ı ‘vizyonsuz’ olmakla eleştiren Yaşar Akbulut’a, Osmanlı devlet adamlarından Ziya Paşa’nın, “Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz” sözüyle yanıt veriyor. 
 
MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR
Muhalifleri bir bardak suda fırtına çıkarıp,  kendisini eleştiri bombardımana tutmasına rağmen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın bu kısır çekişmelere dahil olmaması Aliağalı vatandaşlardan takdir görüyor.  “Meyve veren ağaç taşlanır”  atasözüne atıfta bulunarak Başkan Serkan Acar’ın doğru ve kendine yakışanı yaptığını dile getiren Aliağalı vatandaşlar, “ Belediye Başkanımız Serkan Acar nihayetinde bir insandır. Her insan gibi onunda hataları olabilir. Kaldı ki siyaseten genç ve tecrübesizdir. Ancak buna rağmen şuana kadar telafisi mümkün olmayan bir hataya da imza atmamıştır. Göreve geldiği ilk günden bugüne acaba ne yaparım da taş üstüne taş koyarım çabası içerisindedir. Sayın Yaşar Akbulut’a ve Sayın Özcan Durmaz’a sormak gerekir;  Tansu Kaya veya Turgut Oğuz ile Serkan Acar’ı bir terazinin iki kefesine koysak acaba hangi taraf ağır basar. Tabii ki her yönetimin günahı da sevabı da olmuştur. Önemli olan yıkıcı değil, yapıcı olmaktır” şeklinde yorumluyor.
 
YAŞAR AKBULUT BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINA MI OYNUYOR?
Son dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu andıran muhalefeti ve zamansız çıkışlarıyla dikkat çeken ve yine sürekli gündemde kalma çabasıyla hareket ediyormuşçasına bir izlenim ortaya koyan  AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un sergilediği bu imaj, “Yaşar Akbulut acaba Partisi’nden Aliağa Belediye Başkan Adaylığına mı oynuyor” sorusunu da beraberinde getirdi. Yaşar Akbulut’un, Parti içinde Aliağa Eski Belediye Başkanı Tansu Kaya’yı kendine rakip gördüğü için 2014 yerel seçimlerinde Tansu Kaya’nın aday gösterilmesini engellediği iddiaları da  “Belediye Başkan Adaylığına mı oynuyor?” söylentilerini destekliyor. 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894