• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Özcan Durmaz'dan Çelişkili ifadeler

Özcan Durmaz'dan Çelişkili ifadeler
CHP Aliağa Mevcut İlçe Başkanı Özcan Durmaz, yine çelişkili bir açıklamaya imza attı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelişkili açıklamalarını aratmayacak nitelikte bir açıklamaya imza atan Başkan Özcan Durmaz, ‘Aliağa Belediye Meclisi’ gündemi
ÖZCAN DURMAZ’DAN ÇELİŞKİLİ İFADELER
 
ÖZCAN DURMAZ’IN AÇIKLAMALARINI ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA DANIŞMADAN YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI 
 
ÖZCAN DURMAZ DAN BİLGİSİZLİK GAFI 
 
CHP Aliağa Mevcut İlçe Başkanı Özcan Durmaz,  yine çelişkili bir açıklamaya imza attı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelişkili açıklamalarını aratmayacak nitelikte bir açıklamaya imza atan Başkan Özcan Durmaz,  ‘Aliağa Belediye Meclisi’ gündemine ne kadar vakıf olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un  “Neden muhalefet yapmıyorsunuz”  şeklinde CHP Aliağa İlçe Örgütü’nü eleştirmesinin ardından, son günlerde Aliağa gündemini meşgul eden  ‘Cami’ tartışmalarına CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz da dahil oldu. 
Aliağa Belediye Meclisi’nin Nisan ayı birinci oturumunda CHP’li Meclis Üyeleri’nin imzasıyla verilen gündem dışı önergede;  Aliağa Belediyesi’nin 01.09.2015 tarih, 272 sayılı meclis kararıyla Belediye Başkanına verdiği  ‘kamu  kurum ve kuruluşlarına yardım yetkisinin yasal olmadığı belirtilerek; Okul ve Cami gibi kamuya ait değerlere sahip çıkılmaması gerektiği savunulmuş ve önerge AK Parti grubunun da firesiz desteğiyle kabul edilmişti.
Aliağa Belediye Meclisi’nde CHP ile AK Parti grubunun ittifakla kabul ettiği bu önergeye; kamuoyundan gelen tepkiler  üzerine AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, konuyu farklı mecralara çekmeye çalışırken,  CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklama da, “Pişkinliğin bu kadarı da olmaz!” dedirtti.
 
ÖZCAN DURMAZ’IN AÇIKLAMALARINI ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA DANIŞMADAN YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI 
Özcan Durmaz’ın yazılı açıklamasında, “Belediye Başkanı 2015 yılı Eylül ayı meclisine getirdiği bir taleple; ‘Belediyenin çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile cami ve okulların ihtiyaçlarına yardımcı olabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesini’  istemiş ve Meclis de iyi niyetle bu yetkiyi vermiştir” ifadelerine yer vermesi, kendisiyle çeliştiğinin göstergesi oldu.
Öyle ki, 2015 yılı Eylül ayı meclisinin video kayıtları izlendiğinde; söz konusu talebin Özcan Durmaz’ın iddia ettiği gibi Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından gelmediği ortaya çıktı. 
Belediye Meclisi’nde geriye dönük olarak yapılan video izlemesinde,  ilginç bir gerçeği daha ortaya çıkarmış oldu. Buna göre tartışmalara neden olan önergenin aslında CHP’li Meclis Üyeleri tarafından verildiği görüldü. Okul ve camilerin çevre düzeni,  bahçe bakımı ve badanası gibi acil ihtiyaçlarını karşılayan Aliağa Belediyesi’nin bu faaliyetine karşı çıkan CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri,  cami ve okullara yardım yapılmasını hem talep eden, hem karşı çıkan taraf oldu.  
 
ÖZCAN DURMAZ DAN BİLGİSİZLİK GAFI 
Ayrıca, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun  “Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz” sözü, konusuna hakim olmadığı anlaşılan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın açıklamasıyla bir kez daha tecelli buldu. Rakiplerini, algı operasyonu yapmak ve kamuoyunu yanıltmakla itham eden Özcan Durmaz’ın uydurma basın açıklamalarıyla kamuoyunu yanıltan kişinin aslında kendisi olduğu kanıtlandı. Genelde meclis toplantılarına dinleyici olarak katılmadığı görülen Özcan Durmaz’ın bu son olay ile birlikte meclis tutanaklarını da okumadığı anlaşıldı. Açıklamasını meclis üyelerine danışmadan yaptığı tahmin edilen Özcan Durmaz da bu son açıklamasıyla  kendi kendini ters köşeye yatıran siyasetçiler kervanına katılmış oldu.
 
İŞTE O MECLİS’İN VİDEO KAYIT KRİPTOSU
01.09.2015 TARİHLİ EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTI TUTANAĞI…
GÜNDEMDIŞI ÖNERGELERİN GÜNDEME ALINMASI
BAŞKAN:  Gündem dışı önergeniz var mı? 
E.GÜNGÖR:  Bizim var.
B.DENİZ:  Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun vermiş olduğu;   İlçemiz sınırları içindeki cami, ibadethaneler ve okulların ihtiyaç halinde veya talep edilmesi doğrultusunda bakım, onarımı, temizlik, boya, badana işlerinin yapılması veya yaptırılması, küçük tefrişat malzemeleri vb. ihtiyaçlarının karşılanması konularında Belediye Başkanı ve Belediye Encümeni’ne yetki verilmesine ait önergeyi okudu. (Önerge sahipleri; Erol GÜNGÖR,  Bahar DENİZ,  Murat YAMAN,  Ulviye ÖZTÜRK.)
BAŞKAN:  Evet,   1’inci önerge Cumhuriyet Halk Partisi grubunun önergesi,   sitemlerimi iletiyim öncelikle 2 ay önce reddettiğiniz bir maddeyi şimdi önerge haline getirmeniz sevindirici.  Teşekkür ediyorum. 
E.GÜNGÖR:  Rica ederim.
BAŞKAN:   Evet,   önergelerin gündeme alınmasını oylarınıza sunuyorum;   kabul edenler? Oybirliği ile kabul edilmiştir.
….
GÜNDEMDIŞI ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ
BAŞKAN:  Evet,   gündem dışı önergeler.
ÖNERGE 1- Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun verdiği ve gündeme alınan önerge. 
BAŞKAN:  Şimdi 1'inci önergeyi tekrar bir okuyalım.
B.DENİZ: Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun vermiş olduğu; ilçemiz sınırları içindeki cami, ibadethane ve okulların ihtiyaç halinde veya talep edilmesi doğrultusunda bakım, onarım, temizlik, boya, badana işlerinin yapılması veya yaptırılması, küçük tefrişat malzemeleri vb. ihtiyaçlarının karşılanması konularında Belediye Başkanı ve Belediye Başkanı ve Belediye Encümeni’ne yetki verilmesine ait önergeyi okudu.
BAŞKAN: Şimdi bu önergede okullar, ibadethaneler olarak ve camiler olarak söylenmiş. Biliyorsunuz bundan iki ay önceki mecliste kamu kurum ve kuruluşları olarak genelleme yaparak bunu söylemiştik. Yani bu önergede yarın örneğin Kaymakamlığımızın da bir talebi olduğunda veya farklı kamu kurumlarımızın bir talebi olduğunda karşılama noktasında tekrar bir gündeme alma söz konusu olacaktır. Benim önerim, yine o iki ay önceki önerge kapsamında neticede Kaymakamlıkta bizim Kaymakamlığımızdır, diğer okullarımız, Milli Eğitimimiz, Camilerimiz, tüm İbadethanelerimiz, tüm Kamu Kurum Kuruluşlarımız bizim neticede. Bizde belediye olarak elimizdeki imkanlar dâhilinde onlara, destek olmak zorundayız diye düşünüyoruz. Hiçbirimiz farklı düşünmüyoruz herhalde o konuda, ki bugün böyle bir önerge en azından Cumhuriyet Halk Partisinden geldi. Her ne kadar iki ay önce reddetseler de, şimdi bunu genelleyelim mi? Yoksa Kaymakamlık üvey evlat bunu yapmayalım mı?
E.GÜNGOR:  Onları yapmayacağız Başkanım.
M.ÜZUNOĞLU:  Kaymakamlığı da ekleyebiliriz.
E.GÜNGÖR:  Hayır eklemiyoruz.  Kaymakamlığın kendisi yapsın.
BAŞKAN:  Sayın ÖZKAN?
R.ÖZKAN: Bence komple genelleme yapalım. 
M. UZUNOĞLU: Sayın Başkan, iki ay önceki gelende şöyle; belediyemiz meclisince 07.05.2013 tarih ve 114 sayılı kararı ile 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75.maddesi hükümleri uyarınca madde kapsamında yer alan kurum, kuruluş, demek ve vakıfların yardım taleplerinin belediye meclisi tarafından belediyemiz imkanları doğrultusunda değerlendirilmesinin uygun görülmesi halinde diye.
E.GÜNGOR:  Ben onu şey etmiyorum.
M.UZUNOĞLU: Şimdi CHP’li arkadaşlarımız sadece onu görmüş . Orada herhalde sakıncalı olarak derneğin veyahutta başka birtakım şeylerin, onlar girmesin diyorlar yani. Sadece o.
R.KESKİNOĞLU: Ama camilere yapılacak şeyler dernekler üzerinden yapılıyor ya. Cami dernekleri, var onların üzerinden yapılıyor.
E.GÜNGOR:  Camiler bak,  camiler ve dini tesisler dedik onları.  Camiler dedik.
BAŞKAN:  Evet,  o zaman bunu kamu kurum ve kuruluşları olarak oylayalım biz bunu.
E.GÜNGÖR: Kamu kurum ve kuruluşları olarak.  Kamu kuruluşları, evet uyar.
M.UZUNOĞLU:  Daha uygun olur.
BAŞKAN: Mahmut Bey,  o konuda bir sıkıntı olur mu?
M.KAYHAN:  Yok.
BAŞKAN:  Camiler vesaire diye,  ayrı ayrı belirtmeye gerek yok.
M.KAYHAN:  Kamu kuruluşu desek daha iyi olur Başkanım genel anlamda.
BAŞKAN:  Kamu kurum ve kuruluşları dersek daha sağlıklı olur.  Evet,
R.ÖZKAN:  O şekilde kamu kurum ve kuruluşları olarak düzelterekten.
BAŞKAN:  Sayın UZUNOĞLU?
M.UZUNOĞLU:  Uygundur.
E.GÜNGÖR:  Uygundur.
BAŞKAN: Evet, önergeyi tüm kamu kurum ve kuruluşlara, Aliağa'daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak yardımlar olarak
S.NALCI:   Yetki mi verilecek? Yoksa
BAŞKAN: Yetki verilecek. Belediye Encümeni'ne ve Belediye Başkanı'na yetki verilmesi olarak oylarınıza sunuyorum? Kabul Edenler? Oybirliği ile kabul edilmiştir.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894