• BIST 9664.29
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İzmir 23 °C

Avrupa Bursalı Tiyatroseverlerle Buluştu

Avrupa Bursalı Tiyatroseverlerle Buluştu
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / Ekip Tiyatrosu’nun Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ ile ortak prodüksiyon olarak sahne
YABANCI DÜŞMANLIĞINI ANLATAN “AVRUPA”  İZLEYİCİ İLE BULUŞTU 
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
Ekip Tiyatrosu’nun Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ ile ortak prodüksiyon olarak sahnelediği ‘Avrupa’,  5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde izleyici ile buluştu. Yerkürenin vahim gidişatına ilişkin çarpıcı tespitlere yer veren oyun büyük alkış aldı.
 
27 Mart’tan bu yana ‘Seyirci kalma’ sloganıyla devam eden 5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde tiyatro severler çok sayıda oyunu izleme şansı buldu. Bu oyunlardan biri de Ekip Tiyatrosu’nun Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ ile ortak prodüksiyon olarak sahnelediği ‘Avrupa’ oldu.  İskoç yazar David Greig’in yazdığı, Cem Uslu’nun yönettiği oyun Nazım Hikmet Kültürevi’nde seyirci karşısına çıktı. 
 
90’ların Avrupa’sında bir sınır kasabasında geçen oyun değişen çağ, gözden düşen değerlere vurgu yapıyor. Oyunda, Avrupa’nın kıyısındaki küçük bir toplulukta, ırkçılığın, yabancı düşmanlığının sinsi sinsi nasıl yükselişe geçtiği, şiddetin nasıl filizlendiği anlatılıyor.  
 
Büyük ilgi gören oyunun sonunda seyirciler sanatçıları ayakta alkışladı. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894