• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 21 °C

İzmir Boşanmada Birinci Sırada

İzmir Boşanmada Birinci Sırada
Aliağa Haberleri / İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / 2013’ten beri oyunculuk ve yaratıcı drama eğitimlerini Ege Üniv
TİYATROHANE SORUYOR: “ BİR EVLİLİK KAÇ KİŞİLİKTİR?”
Aliağa Haberleri / İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
2013’ten beri oyunculuk ve yaratıcı drama eğitimlerini Ege Üniversitesi onayı ile Alsancak Kıbrıs Şehitlerindeki atölye ve stüdyolarında veren Tiyatrohane Sanat Okulu, eğitmenlerinin yer aldığı profesyonel bir ekip olan “Tiyatrohane Prodüksiyon Tiyatrosu” ile 30 Nisan’da, bir evlilik hikayesini anlatan komedi oyunu “Sevgili”  ile Fuar İzmir Sanat Sahnesi’nde 20:30’da, sezonun son oyunu ile seyircisi ile buluşacak. 
 
Tiyatrohane Halka İlişkiler Uzmanı Melike Çerçioğlu Bilgiç, Sevgili oyunu ile ilgili, “Daha önce defalarca oynanan bu oyunumuz seyircisi ile bu sezon içinde son kez bulaşacak. Aldığımız güzel yorumlar ile çok mutlu oluyoruz. Harold Pinter imzalı bu tek perdelik absürt komedi oyunu, günümüzde çok büyük bir sorun olan boşanma oranı artışını da gündeme alarak ilişkilerde ve evlilikte süre gelen tekdüzeliğe bakış açısını eğlence bir yolla sorgulatıyor. TUİK’in 2 Mart 2016 tarihli bültenine göre kaba boşanma hızının 2015 yılında en yüksek olduğu il, binde 2,77 ile İzmir oldu. “ dedi. 
 
PROF. DR. HÜLYA NUTKU YÖNETTİ
Oyunun yönetmeni olan Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi profesörlerinden Prof. Dr. Hülya Nutku oyun ile ilgili  “Nobel ödüllü yazar Pinter’ın 1963 yılında yazdığı tek perdelik absurd komedi olan SEVGİLİ oyunu kadın ve erkek arasındaki net olmasa da varolan bir gerilim üzerine kuruludur. İçinde yaşadıkları dünyaya yabancılaşan bu ikili, yaşantımızı sınırlayan ikiyüzlü ahlak anlayışına karşı durdukları gibi, kalıplaşmış davranışların yarattığı tekdüzeliği kırmak için kendilerince geliştirdikleri savunma yöntemiyle de ayakta kalırlar. Genişleyen kamusal alanın, ikili ilişkilere olan müdahalesine, oyunla karşı durmak, on yıllık evli bir çiftin de direnme aracıdır.” şeklinde konuştu.
 
KÜNYE
Yazan: Harold Pinter
Yöneten: Hülya Nutku
Çeviren: Zeynep Nutku - Erk Bilgiç 
Işık Tasarımı: Abdullah Uyan 
Dekor Tasarımı: Burak Etöz
Işık – Efekt – Müzik Kumanda: Hasan Yavuz
Sahne Amiri: Ece Özgen
Yönetmen Yardımcısı: Dicle Konuralp
Afiş – Broşür ve Proje Uygulama: Melike Çerçioğlu Bilgiç
Oyuncular: Zeynep Nutku – Erk Bilgiç
TARİH: 30 NİSAN CUMARTESİ
YER: FUAR İZMİR SANAT 
SAAT: 20:30  / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894