• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İzmir 22 °C

İzmirli Genç Mucitlerin Bilim Projeleri Ödüle Koşuyor

İzmirli Genç Mucitlerin Bilim Projeleri Ödüle Koşuyor
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / 1991 yılından bu yana, tüm dünyadaki lise öğrencilerinin bilimsel araştırma gelişt
İZMİRLİ GENÇ MUCİTLERİN BİLİM PROJELERİ ÖDÜLE KOŞUYOR
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
1991 yılından bu yana, tüm dünyadaki lise öğrencilerinin bilimsel araştırma geliştirmeye yönelik isteklerini, hayallerini ve heveslerini ara vermeden destekleyen “MEF Eğitim Kurumları Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”, bu yıl çeyrek asırı geride bırakmaya hazırlanıyor.
10-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında 25.’si gerçekleştirilecek olan yarışmaya yurt içinden 476 ve yurt dışından 103 proje olmak üzere toplam 579 proje başvuruda bulundu. İzmir’den Devlet Malzeme Ofisi Çok Programlı Anadolu Lisesi, İzmir Fen Lisesi, İzmir Özel Fatih Koleji, İzmir Özel Tevfik Fikret Fen Lisesi, İzmir Özel Fatih Fen Lisesi, Özel Bornova Fen Lisesi, İzmir Özel Türk Fen Lisesi, İzmir Özel Batı Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Ege Lisesi, İzmir Özel Rota Fen Lisesi, Güzelbahçe İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Maltepe Askeri Lisesi ve İzmir Özel Çakabey Lisesi öğrencileri, 13 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak ödül törenine kadar kendileri gibi finale kalan 169 öğrenci ile MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde birincilik için yarışacaklar.
 
Türkiye’de ve tüm dünyada fen bilimleri alanında yetenekli lise öğrencilerini keşfetmek ve onları bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacıyla MEF Okulları ve MEF Üniversitesi işbirliği ile bu yıl 25.’si düzenlenecek olan “Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nda sergilenmeye değer görülen projeler açıklandı. 
 
Arıkanlı Holding bünyesinde, 20 yıldır, öğretilenleri özümsemenin yanı sıra, geleceğe bakışları umutlu, araştıran ve sorgulayan bireyler yetiştirmek amacıyla faaliyetlerine devam eden MEF Okulları’nın Ulus Kampüsü’nde, 10-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında, gerçekleştirilecek olan yarışmada bu yıl, yaşlanma karşıtı nano-malzeme geliştirilmesinden alzheimer ve akciğer kanseri gibi hastalıkların tedavisine, patlama yükü bulunan alanlarda gaz kaçağı tespiti yapan robotlardan, atık lastiklerin geri dönüştülerek apartman duvarlarında kullanımasına, uçuş süresi ile maden içinde konum belirlenmesinden, doğal su kaynaklarını kirleten kullanılmış bitkisel yağların ve makine yağlarının mısır koçanı kullanılarak arındırılmasına kadar birbirinden değerli projeler yarışacak.
 
Başta Türkiye olmak üzere Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Filipinler, Gürcistan, Hırvatistan, Irak, İsveç, Karadağ, Katar, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Makedonya, Malezya, Meksika, Polonya, Romanya, Slovenya ve Ukrayna’nın da katılacağı bilim zirvesinde bu yıl 26 ülkeden toplam 579 proje arasından finale kalan 100 projeyi temsilen 169 lise öğrencisi, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında geliştirdikleri projeler ile yarışarak ülkelerini ve okullarını temsil etme onurunu yaşayacaklar.
 
Arıkanlı Holding, Arıkanlı Sigorta, Yurtiçi Kargo ve Yurtiçi Lojistik’in sponsor olduğu yarışmada genç mucitler, bilim dünyasının değerli akademisyenlerinden oluşan jüri üyeleri tarafından üç farklı kategoride değerlendirilerek ödüle layık görülecekler.
 
Geleceğin bilim ve iş dünyasına yön verecek projelerle ilgili tüm ayrıntılara “MEF Eğitim Kurumları 25. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nın resmi web sitesi www.mefproje.com web sitesinden ulaşılabilir. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894