• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 20 °C

Şampiyonlar Ankara'dan Çıkacak

Şampiyonlar Ankara'dan Çıkacak
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / Ankara, Türkiye Kırkım Şampiyonasına hazırlanıyor. Başkent Ankara, küçükbaş hayvan
ŞAMPİYONLAR ANKARA’DAN ÇIKACAK
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
Ankara, Türkiye Kırkım Şampiyonasına hazırlanıyor. Başkent Ankara, küçükbaş hayvancılık üretiminin de başkenti olma yolunda ilerliyor. 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye Kırkım Şampiyonası, makineli kırkımın en iyilerini buluşturacak. 
 
300’e yakın kırkımcının katılacağı ve Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek şampiyona 28 – 29 Mayıs Tarihlerinde Ankara İli Beypazarı ilçesine bağlı Karagöl Mesire alanında düzenlenecek. 
 
İki gün sürecek şampiyonanın ilk gününde elemeler, ikinci gününde ise şampiyonluk yarışı yapılacak.
 
En iyi ve en hızlı kırkımcının şampiyon olacağı yarışma sonrasında Türkiye’yi uluslararası kırkım yarışmalarında temsil edecek kırkım takımı kurulacak.
 
Çeşitli şenlikler ve aktivitelerle renklenecek şampiyonaya Ankaralıların da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.  
 
Türkiye Kırkım Şampiyonası’na ilişkin bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak küçükbaş hayvan yetiştiricilerine verdiğimiz desteği sürdürüyoruz. Kırkımcı Yetiştirme Kursları’nın ardından şimdi de Ulusal Kırkım Şampiyonası düzenliyoruz. Amacımız, küçükbaş hayvan üretimini özendirirken, koyun ve keçilerin, eti, sütü kadar yünü ile tiftiğinin de makbul ve kıymetli olduğunu hatırlatmak. Yapağı ve tiftiğin ekonomiye yeniden kazandırılmasını sağlamak istiyoruz” dedi. Koyun ve keçi kırkımının önemine değinen Güven, hayvan sağlığı için kırkımın bir zorunluluk olduğunu belirtirken, azalan kırkımcı sayısının artırılması gerektiğini de vurguladı. 
 
Büyükşehir Belediyesi olarak makineli kırkımın artırılması için ilçelerde eğitimler düzenlediklerini belirten Güven, “Makineli kırkım yaygınlaştıkça yapağı ve tiftiğin kalitesi, kaliteli kırkım ile üreticinin kazancı artacak” dedi. Şampiyonaya bu nedenle de önem verdiklerini belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, nihai hedeflerinin Türkiye’deki küçükbaş hayvan üretiminin hak ettiği yere ulaşması olduğunu bildirirken Türkiye’yi Ulusal Kırkım Şampiyonası’nı izlemeye davet etti. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894