• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 25 °C

6 Yıllık Bekleyiş Böbrek Nakli İle Son Buldu

6 Yıllık Bekleyiş Böbrek Nakli İle Son Buldu
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde gerçekleş
6 YILLIK BEKLEYİŞ BAUN HASTANESİNDE YAPILAN BAŞARILI BÖBREK NAKLİ İLE SON BULDU
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde gerçekleştirilen ve başarılı sonuçlar veren böbrek nakillerine bir yenisi daha eklendi. Organ Nakli Merkezinde son olarak, 6 yıldır diyalize giren böbrek hastası M.A’ya böbrek nakli yapıldı. Böbrek naklini gerçekleştiren cerrahlar Yrd. Doç. Dr. Murat Yıldar ve Prof. Dr. Hayrullah Derici, başarılı geçen ameliyatın ardından hem hastanın hem de nakledilen böbreğinin durumunun iyi olduğunu belirttiler.
 
Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Yıldar, Bandırma’dan kadavradan aldıkları böbreğin, Organ Nakil Merkezi listesindeki doku uyumlu hasta olan M.A’ya nakil edildiğini belirtirken, Balıkesir ve çevre illerde uzun süredir nakil bekleyen hastaların, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Atakan Karagöz’e başvurarak kayıtlarını üniversite hastanesine aldırabileceklerini hatırlattı.
 
Nakil gerçekleştirilen hasta M.A ise 6 yıldır haftada 3 gün Edremit’te diyalize girdiğini belirtirken, bu sürede İzmir ve Bursa’da farklı hastanelerde nakil sırasına kayıt olduğunu ancak nakil sırası gelmediğini; son olarak kendi memleketi olan Balıkesir’e gelerek üniversite hastanesine kayıt olmaya karar verdiğini ifade etti. Üniversite hastanesine kayıt yaptırmasının ardından bir buçuk ay gibi kısa bir süre sonunda kendisine organ nakil sırası geldiğini söyleyen M.A. ve eşi, bağışçının ailesine, doktorlarına, hastane personeline ve Balıkesir Üniversitesine teşekkür etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894