• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 20 °C

PAGEV, Meslek Sahibi Yaptı

PAGEV, Meslek Sahibi Yaptı
PAGEV tarafından başarı ile tamamlanan, “Plastikte Atılım Projesi”, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından açılan “Sosyal İçerikli Projeler” yarışmasında ödül aldı. Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGE

PAGEV PLASTİKTE ATILIM PROJESİ’NE SOSYAL İÇERİKLİ PROJE ÖDÜLÜ

527 kişiyi meslek sahibi yapan PAGEV’e ödül

PAGEV tarafından başarı ile tamamlanan, “Plastikte Atılım Projesi”, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından açılan “Sosyal İçerikli Projeler” yarışmasında ödül aldı.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) tarafından, hızla gelişmekte olan plastik sektöründe eğitimli eleman ihtiyacını karşılamak üzere, Avrupa Birliği Aktif İşgücü Programları Projesi, Yeni Fırsatlar Programı Hibe Planı kapsamında yürütülen “Plastikte Atılım Projesi”, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ödüle layık görüldü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende “Sosyal İçerikli Projeler” dalında verilen ödülü,  PAGEV Genel Sekreteri Barbaros Demirci aldı.

PAGEV’in eğitime verdiği önem ve AB sürecinde sektörün nitelikli eleman ihtiyacı doğrultusunda başlattığı projeyle 330 işsiz ve 210 çalışan katılımcıya ücretsiz meslek eğitimi verildi. Proje kapsamında yaşları 18 ile 40 arasında değişen 527 katılımcıya genel plastik eğitimi, plastik tekniği eğitimi, kalite, çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ile temel bilgisayar eğitimi verildi. Ücretsiz kurslara katılanların ulaşım ve yemek masrafları da proje bütçesinden karşılandı. Proje kapsamında kursların verildiği ve yine PAGEV tarafından yaptırılan Gebze PAGEV Plastik Anadolu Meslek Lisesi’ne bir de konferans salonu yaptırıldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Barbaros Demirci, ara eleman ihtiyacının sektörde hızla arttığını söyleyerek devletin eğitim politikasını, daha çok ara eleman yetiştirilmesi yönünde revize etmesini istedi. Plastik sektöründe faaliyet gösteren tüm kurumları, PAGEV tarafından sürdürülen eğitim projelerine katkı vermeye davet eden Demirci, “Sürdürdüğümüz eğitim projeleri ve okul yatırımlarımız PAGEV’in değil plastik sektörünündür” dedi.

PLASTİK OLMASAYDI DAHA FAZLA HARCAMAK ZORUNDA KALIRDIK

Plastikler bir petrol türevi olmalarına rağmen hafiflik, yüksek ısı ve elektrik yalıtımı, sağlamlık gibi özellikleri sayesinde otomotiv, inşaat ve enerji sektörlerinde üretimleri için harcanan petrol ve enerjiden kat kat fazlasının tasarruf edilmesini sağlar.

Plastik, öncelikle hafif bir malzeme olması sebebiyle ulaşım ve ambalajın çeşitli uygulamalarında ve binalara yapılan yalıtımda oynadığı rolle enerji israfının en büyük düşmanlarından biri. Enerjinin aşırı tüketiminin önüne geçerek zehirli gazların atmosfere salınımını azaltıyor.Gıdaların ve tüketim malzemelerinin ambalajlanmasında plastik çok yönlü tasarruf sağlar.

Plastik olmasaydı…

Ambalajların ortalama ağırlığı 4 katına

Ambalajların üretimi için harcanan enerji 2 katına

Ambalajların hacmi iki buçuk katına çıkardı…

Oysa son on yılda plastik ambalajların ortalama birim ağırlığı teknolojik gelişmeler sayesinde yüzde 28 azaldı.

Plastik olmasaydı günümüzün otomobillerinin 200–300 kg daha ağır olacağı tahmin ediliyor.

Bunun sonucunda sağlanan yakıt tasarrufu 100 km’de 0.5 litre, yani 150,000 km’lik ömrü olan bir araba için 750 litre civarında. Yakıt tasarrufu aynı zamanda küresel ısınmanın başlıca sebeplerinden olan karbon dioksit gazı miktarının da azalması anlamına geliyor.

Plastik olmasaydı az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaşanan su sıkıntısı artardı.

Dünyanın az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerinde yaşanan su sıkıntısı, hafif, sağlam, uzun ömürlü ve ucuz olması dolayısıyla tercih edilen plastik borular sayesinde karşılanmaya çalışılıyor.

Ayrıca…

Plastik malzemelerden üretilen tarımsal sulama boruları ve sera örtüleri sayesinde gıda ürünlerinin verimi üç kat artmış durumda.Serum torbalarından tek seferlik şırıngalara, yapay kalp kapakçıklarından yapay eklemlere kadar plastik, insan sağlığı için de vazgeçilmez ve pratik bir malzeme haline geldi.

PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı)

PAGEV, Türk Plastik Sektörünü temsil etmek üzere 1989 yılında kuruldu. Özel vakıf statüsünde İstanbul Sefaköy’deki merkezinden faaliyetlerini yürüten PAGEV, başta eğitim olmak üzere fonksiyonel örgütlenme ve sağlam bir altyapı oluşturulması amacıyla varlığını sürdürüyor. PAGEV, dünyadaki gelişime paralel olarak ülkemizde de hızlı büyüme gösteren ve çoğunluğu KOBİ niteliğindeki işletmelerden oluşan plastik sanayini yurtiçi ve yurtdışında temsil ediyor. Türk Plastik Sanayicilerini aynı çatı altında birleştirme misyonunu üstlenen PAGEV, sektördeki firmaların çağdaş teknoloji seviyesine ulaşmaları için plastikle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. PAGEV yurtiçi ve yurtdışında organizasyonlar düzenlemekte ve katılım sağlamakta; amacına yönelik eğitim kurumlarıyla iş birliğinde bulunmakta; plastik eğitimini geliştirmek, yaymak, sektördeki teknik eleman ihtiyacını karşılamak için çalışmaktadır.

Çevreye duyarlı bir kuruluş olma misyonunu da öncelikleri arasında bulunduran PAGEV aynı zamanda sektördeki kuruluşların üretimin her aşamasında kaliteyi, çevreye saygıyı, sağlam sosyal ve teknik altyapıyı gözetmeleri için destek sağlayarak hizmet standartlarını yükseltmek için çalışıyor. PAGEV halen on ve yirmi yıl sonrasının plastik sektörünün hammadde, makine, üretim teknolojisi, alt yapı ve insan gücü ihtiyaçlarının belirlenmesi için projeler yürütüyor.

PAGEV bu amaçları gerçekleştirmek için şu faaliyetleri sürdürüyor;

Mesleki eğitim projeleri

Plastik eğitim alt yapı yatırımlarına önayak olma

Yurtiçi ve yurtdışı fuarlar ve fuar gezileri

Yayın ve tanıtım (sektörel dergi, katalog, kitaplar, sektör raporu, vb)

Sektörel bilgi bankası

Seminer ve toplantılar

Kamu Kurumları ve diğer Sivil Toplum Örgütleri ile işbirliği

Uluslararası platformlarda temsil

Türk Plastik Sanayicileri

Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı

PAGEV Eğitim Projeleri

Ülkemizde plastik eğitimi halen 8 ilde 12 lise ve 6 ilde 35 Mesleki Eğitim Merkezi tarafından ve 2 bin öğrenciye verilmektedir. Bunun dışında çeşitli meslek yüksekokulları ve üniversitelerde plastik ile ilgili lisans ve lisansüstü eğitimler veriliyor. Sektörün her yıl ihtiyaç duyduğu tahmini eleman sayısı 15 bin civarında bulunuyor. Bu ihtiyacı dikkate alan PAGEV, sektörel işbirliğini geliştirmek, sektörün sorunlarına çözüm üretmek, temsilcisi bulunduğu plastik sanayinin çağdaş bir teknoloji ile verimli, kaliteli ve rekabet gücüne sahip üretim yapmasını sağlamak amacıyla eğitime çok büyük önem veriyor.

PAGEV’in eğitime verdiği önem doğrultusunda hayata geçirdiği projeleri arasında Gebze’de açılan PAGEV Anadolu Meslek Lisesi başı çekiyor. Üniversite - Sanayi işbirliği kapsamında Türkiye genelinde belli başlı üniversitelere yapılan destekler ve son olarak da Gebze Plastik Organize Sanayi Bölgesi içinde kurulan PAGEV Anadolu Plastik Meslek Lisesi’nden sonra yeni hedef, Halkalı'da geniş bir eğitim kompleksi kurmak. Aynı kampüste, sanayiye dönük proje bazlı çalışacak Plastik Araştırma Geliştirme Merkezi ve Plastik Meslek İçi Eğitim Merkezi’nin kurulması da proje dâhilinde bulunuyor.

ULUSLARARASI  ÜYELİKLER

PAGEV, Avrupa Plastik İşleyicileri Birliği (EuPC), Avrupa Plastik Hammadde Üreticileri Birliği (PlasticsEurope) ve Uluslararası Plastik Dernekleri Birliği (CIPAD)’ın aktif üyesidir.

YÖNETİM

PAGEV Yönetmenler Kurulu şu isimlerden oluşmaktadır:

İ. Selçuk Aksoy                      Başkan                                     

Dr. Zafer Çiçek                      1. Başkan Yardımcısı    

Celal Altan                              2. Başkan Yardımcısı

Barbaros Demirci                  Genel Sekreter                         

Hakan Yelkenci                      Sekreter                                   

Feridun Biricik                      Sayman                                    

Prof. Dr. Tekin Arda              Eğitim ve Araştırma Koordinatörü

Murat Özadam                        Halkla İlişkiler ve Yayın Koordinatörü

Ahmet Meriç                           Meslek Sorunları Koordinatörü,

Muammer Kaygın                   Teknolojik Gelişmeler Koordinatörü

Pervin Kırcalı                          Sosyal Çalışmalar Koordinatörü

Yavuz Eroğlu                           Toplantılar Koordinatörü

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir Hayat Verdi30 Ocak 2018 Salı 12:03
  • Uşak Belediyesi Sınıra Zeytin Dalı Uzattı30 Ocak 2018 Salı 11:15
  • Her Zaman Yanınızdayız30 Ocak 2018 Salı 10:01
  • Huzurevi Sakinlerinin Evladıymış Gibi Davrandılar26 Ocak 2018 Cuma 15:40
  • Ahbap Türkiye'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor24 Ocak 2018 Çarşamba 15:10
  • Mor Yaşam Projesi İle Destek Sürüyor24 Ocak 2018 Çarşamba 11:49
  • Kanserli Çocuklar Yararına Zumba12 Ocak 2018 Cuma 10:47
  • Umudun Adı: Sevgi Eli12 Ocak 2018 Cuma 10:18
  • Görme Engellilere Dikkat Çektiler12 Ocak 2018 Cuma 09:32
  • İzmir SEV’de Bilim Dolu Bir Gün18 Mayıs 2016 Çarşamba 19:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894