• BIST 9753.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 21 °C

ALTO Gaziantep’e Gitti

ALTO Gaziantep’e Gitti
Gaziantep’te ilk olarak Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret eden Aliağa Ticaret Odası heyeti, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan’dan Oda faaliyetleri ve bölgenin ticari yapısı üzerine bilgiler aldı.

ALİAĞA TİCARET ODASI, ODA MECLİSİ VE MESLEK KOMİTELERİNDEN OLUŞAN 45 KİŞİLİK BİR HEYETİ GAZİANTEP’E GÖTÜRDÜ. HEYET, İKİ GÜN BOYUNCA KALACAĞI GAZİANTEP’TE GAZİTEK 2007 FUARINI VE GAZİANTEP ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’Nİ ZİYARET EDECEK.

Aliağa Ticaret Odası, Meclis ve meslek komitelerinden oluşan 45 kişilik bir heyeti Gaziantep’e götürdü. Heyet, iki gün boyunca kalacağı Gaziantep’te GAZİTEK 2007 fuarını ziyaret edecek ve Gaziantep Organize sanayi bölgesi’nde incelemelerde bulunacak.

İLK ZİYARET GAZİANTEP TİCARET ODASI’NA

Gaziantep’te ilk olarak Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret eden Aliağa Ticaret Odası heyeti, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan’dan Oda faaliyetleri ve bölgenin ticari yapısı üzerine bilgiler aldı.

Ziyarette konuşan GTO Başkanı Aslan, Saka ve beraberindeki heyetle Türkiye'nin ekonomik problemleri ve sıkıntılar hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Türkiye'deki girişimcilerin yurtdışı ziyaretler kadar yurtiçi ziyaretlere de önem vermesi gerektiğini kaydeden Aslan, "Bu konuda bilgi noksanlıkları var. Yurtdışına açılırken, kendi ülkemizi ihmal etmemeliyiz" dedi. Türkiye'nin önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimini gerçekleştireceğini hatırlatan Aslan, şunları söyledi: "Ekonomide yaşanan sıkıntıların Cumhurbaşkanlığı seçimiyle bir ilgisi yok. Türkiye'nin geleceği konusunda karamsarlık içinde değiliz ancak, piyasada ciddi bir nakit sıkıntısı yaşanıyor. Günü gelen çek ve senetlerin ödemelerinde büyük sıkıntı var. İç piyasada durgunluk ve daralma söz konusu. Hükümet, süratle sıkıntıların çözümü noktasında tedbirler almalı."

Aliağa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka da, Aliağa'da 10 bin dönümlük bir arazi üzerine Türkiye’nin en büyük OSB’si ALOSBİ’yi kurduklarını ve çalışmaların yüzde 75'inin tamamlandığını ifade etti. Saka, Organize sanayi bölgesi konusunda Gaziantepli sanayicilerle görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz sanayiciler olarak vatanımız ve milletimiz için çalışıyoruz. Tespit ettiğimiz sıkıntıları ilgili yerlere bildiriyoruz. Türkiye'de bir an önce endüstri envanteri çıkarılmalı. Teşvik yasası yeniden gözden geçirilmeli. Şu anda kapasitesinin çok altında çalışan un fabrikaları var. Hiç bir araştırma yapılmadan çok sayıda fabrika kurulmuş. Ancak biz, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeliyiz."

Konuşmaların ardından GTO Başkanı Aslan ve Saka, ziyaretin anısına birbirlerine plaket verdi.

İKİNCİ DURAK GAZİANTEP SANAYİ ODASI

Aliağa Ticaret Odası’nın ziyaretinin ikinci durağı Gaziantep Sanayi Odası oldu. Gaziantep Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Özmen tarafından karşılanan Aliağa heyeti, özellikle Gaziantep Sanayi Odası’nın “Marka Şehir Gaziantep” projesi hakkında bilgiler aldı. Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adan Saka, Gaziantep’in KOBİ’ler, OSB ve markalaşmayla Türkiye’de öne çıkan önemli bir sanayi ve ticaret kenti olduğunu söyledi.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve beraberindeki heyet, Gaziantep Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Özmen, Gaziantep’in son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirerek sanayi ve ticaret alanında önemli bir şehir haline geldiğini söyledi. Gaziantep’in devlet yardımı almadan kendi yağıyla kavrularak bugüne geldiğini vurgulayan Özmen, sözlerine şöyle devam etti:

“ Gaziantep’te geniş bir sektörel dağılım ve ürün yelpazesi var. Organize Sanayi Bölgelerimizde ekonomik büyüme gün geçtikçe artıyor. Bunun yanında ilkini geçen sene düzenlemiş olduğumuz Irak Uluslararası Fuarı aracılığıyla bini aşkın firmayı Gaziantep’te bir araya getirdik. Bu vesileyle firmalar için büyük fırsatlar sunan 2. Irak Fuarı’na sizi davet ediyoruz.”

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ise Gaziantep’in sanayi ve ticaret açısından model bir şehir olduğunu söyledi. Ziyaret amaçlarının Gaziantep sanayisinin gelişmişliğini yerinde inceleyerek görmek olduğunu belirten Saka, Aliağa’nın sanayi ve ticaret kapasitesini daha üst seviyelere taşıyabilmek için bu tür ziyaretlerin ve incelemelerin önem taşıdığını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Özelleştirmeye Tepkiler07 Temmuz 2007 Cumartesi 17:01
  • Balık Su Ürünleri Fiyatları07 Temmuz 2007 Cumartesi 14:29
  • İnşaat Malzemeleri Fiyatlar06 Temmuz 2007 Cuma 09:21
  • A.Kenan Tanrıkulu Aliağa’da05 Temmuz 2007 Perşembe 16:27
  • Satılan Mal Geri Alınır26 Haziran 2007 Salı 23:26
  • 7,1 Milyar Ytl’lik Talep26 Haziran 2007 Salı 23:16
  • Akaryakıt Kaçakçılarına Operasyon19 Haziran 2007 Salı 11:43
  • Denizciler Aliağa’da Toplandı18 Haziran 2007 Pazartesi 23:09
  • Denizcilik Semineri Yapıldı22 Mayıs 2007 Salı 12:38
  • Doğaltaş İhracatı Artıyor21 Mayıs 2007 Pazartesi 22:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894