• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 17 °C

Aliağa Sınır Kapısı Oldu

Aliağa Sınır Kapısı Oldu
İzmir’in Aliağa İlçesinde 22 yıllık bir süreci kapsayan ve çözülemeyen Deniz Hudut Kapısı 19.03.2007 tarihli bakanlık oluru ile nihayet hayata geçirildi. Yılda ortalama 4000 geminin giriş-çıkış yaptığı Aliağa Limanlarında yıllardır ihtiyaç olmasına

KAYMAKAM BULGURLU “ YAKLAŞIK 20 000 GEMİ PERSONELİNİN PASAPORT İŞLEMLERİ ARTIK ALİAĞA DA YAPILACAK.”

İzmir’in Aliağa İlçesinde 22 yıllık bir süreci kapsayan ve çözülemeyen Deniz Hudut Kapısı 19.03.2007 tarihli bakanlık oluru ile nihayet hayata geçirildi. Yılda ortalama 4000 geminin giriş-çıkış yaptığı Aliağa Limanlarında yıllardır ihtiyaç olmasına rağmen bir türlü açılamayan deniz hudut kapısı sayesinde Pasaport işlemleri ve Emniyet idari işlemleri yerinde yapılarak büyük oranda zaman ve iş kaybının önüne geçilecek. Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu tarafından bugün bir basın toplantısı ile açıklanan Deniz Hudut Kapısı için PETKİM Genel Müdürlüğü’ne ait Gümrük Muhafaza Kısım Amirliği’nin de bulunduğu bina içerisinde 5 oda tahsisi yapıldı. Odaların tüm tefrişatı ve diğer tüm masrafları Deniz Ticaret Odası tarafından karşılanacak. İlk aşamada geçici statüde faaliyete başlayacak olan Hudut kapısı kendi binası tamamlandıktan sonra Gümrük Müdürlüğü bünyesine geçecek. Bu konu ile ilgili düzenlenen basın toplantısında Aliağa ve Nemrut Limanlar bölgesine gelen gemilerde bulunan personelin işlemleri yerinde yapılarak büyük bir adım atıldığını belirten Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu 22 yıldır devam eden sürecin sona ermesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Düzenlenen basın toplantısına Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, İlçe Emniyet Müdürü İlkin İnceler, PETKİM Genel Müdürü Kenan Yavuz, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Ak Parti İl Genel Meclis Üyeleri Uğur Türkan ve İsa Önal İle Deniz Ticaret Odası İlçe Temsilcisi Cengiz Çanka katıldı.

KAYMAKAM BULGURLU “ ALİAĞA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI.”

Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu 3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye de denizci millet olma avantajlarının kaçırılmamasını ve bu konuda çok daha ileri seviyelere çıkılmasının önemine değinerek “19.03.2007 tarihli Bakanlık oluru ile Aliağa’nın artık geçici deniz hudut kapısı oldu. 22 yıllık bir özlemi hayata geçirmekten dolayı çok mutluyuz. İlk aşamada geçici olarak faaliyet gösterecek olan kurum daha sonra kendi binasına kavuşacak. Belediye Başkanımızın girişimleri ile kendi binasının çevre yolları ile birlikte yapım aşamasına geldik. 1 yıldan kısa bir süre içerisinde Deniz Hudut Kapısı kendi binasına taşınacak ve Gümrük Müdürlüğü bünyesine geçecek. 1985 yılında başvurusu yapılan ancak aradan geçen 22 yılda çözüme kavuşmayan bu sorunu Aliağa dinamikleri olarak el birliği içerisinde çözdük. Yılda binlerce geminin giriş çıkış yaptığı Aliağa Limanları’nda gemi personellerinin Pasaport işlemleri İzmir Alsancak Limanı’nda yapılıyordu. Bu da büyük oranda zaman ve iş kaybı demekti. Aliağa’nın büyük potansiyeline yakışmayan bu sorun çözüldü. Artık Gemilerden inen personellerin tüm işlemleri Aliağa da yapılacak. Yılda ortalama 20 000 kişinin limanlarımıza geldiği düşünülürse atılan adımın büyüklüğü daha net anlaşılabilir. Aliağa’ ya da büyük açılım getirecek Deniz Hudut Kapısı’nın açılmasında emeği geçen başta 59. Hükümetimize, İçişleri Bakanımıza, olağanüstü gayretleri ile Belediye Başkanımıza, Deniz Ticaret Odamıza, PETKİM Genel Müdürümüze, eski ve yeni Valilerimize, İlçe Emniyet Müdürümüze, Ticaret Odamıza teşekkürü borç biliyorum. Deniz Hudut Kapısı hayırlı uğurlu olsun. ” Dedi.           

BAŞKAN TANSU KAYA “ DENİZ HUDUT KAPISI ALİAĞA EKONOMİSİNE BÜYÜK AÇILIM GETİRECEK.”

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya da yaptığı konuşmada Türkiye’nin yıllık yükleme ve boşaltma kapasitesinin  %30’ unun yapıldığı limanlara sahip Aliağa da Deniz Hudut Kapısı’nın olmamasının büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çekerek “ Sanayi ve Limanlar kenti Aliağa ya 22 yıl sonra yapılan Deniz Hudut Kapısı geç ama önemli bir adımdır. Aliağa ekonomisine yakışmayan bir durumu ortadan kaldırmaktan dolayı çok mutluyuz. Aliağa gelişen ve büyüyen ekonomisi ile daha da büyük projelere layıktır. Bölge ve Türkiye ekonomisi açısından çok önemli bir yere sahip Aliağa’ da Limanlarımızı daha aktif ve verimli kullandığımız takdirde çok önemli ve kayda değer girdiler olacaktır. Biz irademizi hep bu gelişim be büyüme adına kullandık ve kullanacağız. Kendine ait  binası içinde gerekli tüm hazırlıklarımızı Belediye olarak yaptık. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” Diye konuştu.
PETKİM Genel Müdürü Kenan Yavuz ise Aliağa’nın stratejik önemine vurgu yaparak “Yerel yönetimler ve tüm dinamikler el birliği yapınca çözülemeyecek sorun yoktur. Aliağa çok önemli bir yer. Denizlerimizden faydalanmamız lazım. Hemen yanı başımızda bulunan Yunanistan ile kıyaslama yaptığımızda ne durumda olduğumuzu görüyoruz. Bizim Limanımız 3. şahıslar tarafından da kullanılıyor. Bu sayede Alsancak Limanı’nın yükünü bir nebzede olsa hafiflettik. Hudut kapısı çok önemliydi ama Aliağa ya bunlar da yetmez.” Dedi.
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka da Kurumlar arası diyalogun önemine değinerek “Bir araya geldiğimizde çözemeyeceğimiz sorun yok. Bunun en somut örneği de bu çalışmadır. Aliağa’mıza ve Türkiye’mize hayırlı uğurlu olsun.” Şeklinde konuştu.
İlçe Emniyet Müdürü İlkin İnceler ise Deniz Hudut Kapısının Aliağa da açılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek Pasaport işlemlerinin daha önce İzmir de yapıldığını ama şimdi PETKİM Limanı’nda kendilerine tahsis edilen odalarda yapılacağını belirtti.
Pasaport işlemlerinin ve diğer giriş-çıkış işlemlerinin yapılacağı Deniz Hudut Kapısı, bina tefrişatı, teknik ekipmanlar, personel ve diğer eksikliklerin giderilmesinden sonra çok kısa bir süre içerisinde faaliyete başlayacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Özelleştirmeye Tepkiler07 Temmuz 2007 Cumartesi 17:01
  • Balık Su Ürünleri Fiyatları07 Temmuz 2007 Cumartesi 14:29
  • İnşaat Malzemeleri Fiyatlar06 Temmuz 2007 Cuma 09:21
  • A.Kenan Tanrıkulu Aliağa’da05 Temmuz 2007 Perşembe 16:27
  • Satılan Mal Geri Alınır26 Haziran 2007 Salı 23:26
  • 7,1 Milyar Ytl’lik Talep26 Haziran 2007 Salı 23:16
  • Akaryakıt Kaçakçılarına Operasyon19 Haziran 2007 Salı 11:43
  • Denizciler Aliağa’da Toplandı18 Haziran 2007 Pazartesi 23:09
  • Denizcilik Semineri Yapıldı22 Mayıs 2007 Salı 12:38
  • Doğaltaş İhracatı Artıyor21 Mayıs 2007 Pazartesi 22:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894