• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 19 °C

Özelleştirmeye Tepkiler

Özelleştirmeye Tepkiler
Petkim Petrokimya Holding Aliağa Kompleksi B Kapısı önünde toplanan işçilere seslenen Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül “Bugün arkadaşlarımız Ankara’da, diğer ülkesini seven işçilerle beraber yeri göğü inlettiler. Petrol

PETKİM ÖZELLEŞTİRMESİNE TEPKİLER SÜRÜYOR.

Petkim Petrokimya Holding A.Ş'deki (PETKİM) yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin 'blok satış' yöntemiyle özelleştirmesi ihale edilerek TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu’na satışının ardından Petkim Aliağa Kompleksi’nde çalışan işçiler fabrikanın B kapısında toplanarak, hükümet aleyhine sloganlar attı. Hep bir ağızdan ıslık çalarak hükümeti protesto eden işçiler “Katil ABD İşbirlikçi ABD,  AKP Sandıktan Çıkamayacak, Yaşasın Onurlu Mücadelemiz, Zafer Direnen emekçinin olacak” şeklinde sloganlar attı.

 

 

Petkim Petrokimya Holding Aliağa Kompleksi B Kapısı önünde toplanan işçilere seslenen Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül “Bugün arkadaşlarımız Ankara’da, diğer ülkesini seven işçilerle beraber yeri göğü inlettiler. Petrol-İş Sendikası’nı da ülkesini de çok iyi temsil ettiler. Petkim’in sahipsiz olmadığını gösterdiler. Bu ihaleden sonra Petkim’i sevenlerde sahip çıkanlarda sesini yükseltenlerde çoğalacaktır.” Dedi.

 

 

Petkim İşçisine ihaleyi değerlendiren Petrol-iş Şube Başkanı Doğangül konuşmasına şöyle devam etti; “Şimdi ne olabilir?  Şimdiden tabi kestirmek tabi mümkün değil. Bildiğimiz en temel şey var ki bu şirketin ipliğini pazara çıkarmak yine bizim boynumuzun borcudur. Sendikamız, şirketlerle ilgili araştırmalarını yapıyordu bundan sonrada yapmaya devam edecek.

 

 

Adamların yaptığı bir açıklama var söylüyorlar. Diyorlar ki ‘ortaklar alabiliriz.’  Kimleri alırlar acaba? Bu hükümet bize göre aslında onun da planı bozuldu. Evet bu ihaleyi çokta içine sindirerek imzalayamayacaktır. İstedikleri olmadı çünkü. Delinin biri çıktı fiyatı arttırdı. Ha şimdi ne olabilir. Yerli ortaklar devreye girebilir. Biliyorsunuz ihaleye giren şirket yeni aşamada yani nihai aşamada. Devir sözleşmesi imzalarken bir şirket kurmak zorunda. Tek şart var. Bu ihaleyi kazanan şirketler birliği  %51 'ine sahip olmak durumunda yani 49 hisseyi başkalarıyla ortaklaşabilir. O %49'luk paya kimler talip olacak?  %49'luk ihaleye kendi can kuşları Bu ülkedeki veya dışarıda ki petrokimyacılar, şunları bunları kimleri ortak etmek isterlerse istesinler bu ihale öle doğmuş bir ihaledir.” Dedi.

 

 

Konuşmasında Petkim’in neden satıldığına anlam veremediğini söyleyen Doğangül “Neden Satıyorsunuz?  Bize açıklayın.  Petkim’in dışardan veya içerden hiç kimseye ihtiyacı yok. Petkim’in tek ihtiyacı yatırım yapmak. Elini kolunu bağlamışlar şimdi onlar yapamıyor. Bıraksalar karışmasalar, o yatırımı da kendisi yapar. Son 3 yılda 400 milyon dolarlık yatırımı kendi öz kaynaklarıyla yaptı. Dünyanın başka hiçbir yerinde hiçbir iktisat modelinde kendi öz kaynaklarıyla yatırım yapan yoktur. Dolayısıyla Petkim bunu da yapmıştır. Siz burayı bugün daha ihale başında hiçbir şart aramaksızın gelir gelmez ihaleyi alır almaz limanından bahseden birilerine verdiniz. Tek derdi hızla büyüyen Petkim Türkiye pazarına sahip olmak olan birine verdiniz” Dedi.

 

 

Petrol-İş Şube Başkanı Doğangül Şöyle devam etti;“Bizden başka bunları ortaya maalesef hiç kimse yok. Hükümet anlamında söylüyorum. Biz Petrol-İş Sendikası olarak burayı özelleştiremeyecekler, burayı satamayacaklar. Kaldı ki biz bunu biliyoruz ama bunla da yetinmiyoruz. Sattırmayız demiyoruz. Satamayacaksınız ama bizim buradaki asıl hedefimiz Petkim’in büyümesidir. Petkim’e yatırım yapılmasıdır. Çünkü bunlar satamasa bile 3-4 yıl sonra Petkim’e yatırım yapmazsanız Petkim pazar payı gittikçe küçülecek.  Yok olmaya mahkum bir şirket haline gelecektir. Satamazlarsa onların B planı bu. Bizde diyoruz ki; Ne A planı Ne B planı. Yapılması gereken C planıdır. Petkim kamuda kalarak yatırımlarla büyütülmelidir. Petkim’in başka hiç kimseye ihtiyacı yoktur. Buna da Petkim’in kendi gücü yeter. Biz bunu savunmaya devam edeceğiz. Hukuki mücadele ile yakaladığımız bütün bilgileri paylaşarak, kamuoyu oluşturarak 22 Temmuz’a kadar özellikle de seçim atmosferini çok iyi kullanarak bunları dile getirmeye devam edeceğiz. 2 gündür buraya bütün siyasetçiler geldi. Hepsi bir şey söyledi. Petkim satılmamalıdır. Satılsa bile biz iktidara geldiğimizde parlamentoya girdiğimizde yapacağımız ilk iş bu ihalenin iptal edilmesi olacaktır dediler. İşte bu 2 gün içerisinde yaptığımız pek çok mücadele ile birlikte öne çıkmış en güzel sonuç budur. Ve bundan sonra biz 22 temmuza kadar haykırmaya devam edeceğiz. AKP'ye ülkeyi parsel parsel satanlara İMF programını harfiyen yerine getirip 4 buçuk yılda ülkeyi arbedeye çevirenlere oy vermeyeceğiz. Her fırsatta alanlara çıktıklarına pişman edeceğiz. Mücadelemiz sürecek”

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Özelleştirmeye Tepkiler07 Temmuz 2007 Cumartesi 17:01
  • Balık Su Ürünleri Fiyatları07 Temmuz 2007 Cumartesi 14:29
  • İnşaat Malzemeleri Fiyatlar06 Temmuz 2007 Cuma 09:21
  • A.Kenan Tanrıkulu Aliağa’da05 Temmuz 2007 Perşembe 16:27
  • Satılan Mal Geri Alınır26 Haziran 2007 Salı 23:26
  • 7,1 Milyar Ytl’lik Talep26 Haziran 2007 Salı 23:16
  • Akaryakıt Kaçakçılarına Operasyon19 Haziran 2007 Salı 11:43
  • Denizciler Aliağa’da Toplandı18 Haziran 2007 Pazartesi 23:09
  • Denizcilik Semineri Yapıldı22 Mayıs 2007 Salı 12:38
  • Doğaltaş İhracatı Artıyor21 Mayıs 2007 Pazartesi 22:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894