• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İzmir 20 °C

Enerji İthalatı 30 Milyar $

Enerji İthalatı 30 Milyar $
İş Bankası’nın dolaylı iştiraki İş Girişim Sermayesi Türkiye’de yalıtım sektörünün önde gelen firmalarından ODE Yalıtım ve Ticaret A.Ş.’ye sermaye desteğiyle ortak oldu. ODE Yalıtım, İş Girişim Sermayesi ile yaptığı ortaklığın ilk adımı

İŞ GİRİŞİM SERMAYESİ, ODE YALITIM’A SERMAYE DESTEĞİYLE ORTAK OLDU

İş Bankası’nın dolaylı iştiraki İş Girişim Sermayesi Türkiye’de yalıtım sektörünün önde gelen firmalarından ODE Yalıtım ve Ticaret A.Ş.’ye sermaye desteğiyle ortak oldu. ODE Yalıtım, İş Girişim Sermayesi ile yaptığı ortaklığın ilk adımı olarak Çorlu’da her çeşit cam yünü (şilte, boru ve levha) üretimi yapacağı tesislerin yatırımına başladı. Şirket, yeni yatırımlarla birlikte 2006 yılı cirosu olan 56 milyon YTL’yi, 2009 yılında yaklaşık 3 katına çıkarmayı öngörüyor.

İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen: “Amacımız mali yapıyı kuvvetlendirip, büyük yatırımları finanse etmek”

ODE Yalıtım’a 5 milyon dolar sermaye katkısı sağlayarak yüzde 17,2414 oranında paya sahip olduklarını, 35 milyon dolar yatırımı kapsayan projenin kendileri için çok değerli olduğunu dile getiren İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen; “Türkiye ve çevresi inşaat sektörü için çok büyük potansiyel taşıyor. İnşaatın bir sonraki adımı olarak ortaya çıkan yalıtım konusu, gerek küresel ısınmaya karşı tedbir alma, gerekse enerji tasarrufu zorunlulukları nedeniyle dünyanın her köşesinde gittikçe önem kazanıyor. Araştırmalarımız sonucu bu ihtiyacı gördük. Alanında lider bir şirket olan ODE Yalıtım ile bu konuda görüşmelere başladık. Hem hedeflerimizin uyması, hem de şeffaf yönetim anlayışı, insan kaynakları yönetimi ve vizyon konularında ortak değerlere sahip olmamız, iki şirketi bir araya getirdi. İş Girişim Sermayesi olarak ODE Yalıtım’ın gücüne güç katmayı, büyük yatırımları finanse etmeyi amaçladık” şeklinde konuştu.

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan: “Türkiye’den parlayan bir yıldız yükselteceğiz”

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ise 2004’ten itibaren yurtiçi ve yurtdışı girişim sermayeleri tarafından takip edilen ODE Yalıtım’ın yeni yatırımlarının ardından global alanda güçlü bir marka yaratacaklarını vurguladı. Turan, bugüne kadar çeşitli potansiyel ve finansal ortaklarla görüşmüş olmalarına rağmen, İş Girişim Sermayesi’yle işbirliği yapmakta karar kıldıklarını belirterek, “Hedeflerimize ulaşabilmek için güçlü bir sermaye yapısının oluşturulması, şirketin daha kurumsal ve şeffaf bir yapıya kavuşturulması, daha hızlı büyüme için gereken kurumsal ve mali altyapının oluşturulması gibi nedenlerin yanı sıra farklı bir bakış açısına doğan ihtiyaç, İş Girişim Sermayesi ile işbirliği yapmamızdaki en önemli etmenler oldu” diyerek, yatırımla ilgili şunları söyledi: “Yalıtımın depreme karşı oluşturduğu koruyucu etki, küresel ısınma ve enerji tasarrufu zorunlulukları ile, yalıtım sektöründe hızla artan bir talep oluşuyor. Lider bir şirket olarak bu talebin farkındayız. Yatırımımızı da bu yönde gerçekleştiriyoruz. Bölgesel ve global bir marka olma hedefindeyiz. Sahip olduğumuz birikim ve deneyimin, uluslararası sektörde rakiplere karşı bizi güçlü kılacağına inanıyoruz. Türkiye’den tüm dünyada parlayan bir yıldız yükselecek.”

ODE Yalıtım, İş Girişim Sermayesi’ni inşaat sektörü ile tanıştırdı

İş Girişim Sermayesi ile yapılan ortaklığın uzun vadeli hedeflerle çalışacağını ve bu ortaklığın yalnızca ODE Yalıtım için değil, İş Girişim Sermayesi için de büyük bir kazanç olduğunu söyleyen Orhan Turan, şirketin bu sayede her zaman büyük bir potansiyel barındıran inşaat sektörü ile tanıştığını ifade etti.

Çorlu’daki yatırımın bir başlangıç olduğunu ve yeni tesislerde dünya standartlarında üretim yapılacağına dikkat çeken Turan, “Yalıtım yüzde 70 civarında enerji tasarrufu demektir. Tüm dünyanın bu tasarrufa ihtiyacı varken, hatta Avrupa’da birçok devlet yalıtımı destekliyorken, bizim gibi bir firmanın dünya standartlarının altında kalması mümkün değildir. Tüm yalıtım ürünleri için tek adres olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin enerji ithalatı 30 milyar dolar

Türkiye’de yalıtımın öneminin gerektiği gibi anlaşılamadığına da dikkat çeken Turan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’nin yıllık enerji ithalatı 30 milyar dolar tutarında. Oysa inşaat maliyetinin yalnızca yüzde 2’si yalıtımdır ve yüzde 70’e varan enerji tasarrufu sağlayan yalıtımın amortisman süresi 2 yıla kadar düşürülebilmektedir. Bu veriler dikkate alındığında Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de, devletin yalıtımı desteklemesi ve halkın konu ile ilgili bilinçlendirilmesi gerekir. İlerleyen zamanlarda ODE Yalıtım olarak bu çalışmalara destek vereceğiz.”

 

YENİ GÖRÜNTÜLÜ HABER SİTENİZ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Özelleştirmeye Tepkiler07 Temmuz 2007 Cumartesi 17:01
  • Balık Su Ürünleri Fiyatları07 Temmuz 2007 Cumartesi 14:29
  • İnşaat Malzemeleri Fiyatlar06 Temmuz 2007 Cuma 09:21
  • A.Kenan Tanrıkulu Aliağa’da05 Temmuz 2007 Perşembe 16:27
  • Satılan Mal Geri Alınır26 Haziran 2007 Salı 23:26
  • 7,1 Milyar Ytl’lik Talep26 Haziran 2007 Salı 23:16
  • Akaryakıt Kaçakçılarına Operasyon19 Haziran 2007 Salı 11:43
  • Denizciler Aliağa’da Toplandı18 Haziran 2007 Pazartesi 23:09
  • Denizcilik Semineri Yapıldı22 Mayıs 2007 Salı 12:38
  • Doğaltaş İhracatı Artıyor21 Mayıs 2007 Pazartesi 22:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894