• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 28 °C

TB2L 29 Eylül’de Start

TB2L 29 Eylül’de Start
TBF yöneticileri, Ligler Direktörlüğü yetkilileri ile TB2L’de mücadele edecek olan kulüp temsilcileri Polat Renaissance Hotel’de düzenlenen toplantıda biraraya geldi. Türkiye Basketbol İkinci Lig’inde geçen sezona yönelik değerlendirmele

TB2L 29 EYLÜL"DE START ALACAK

TBF yöneticileri, Ligler Direktörlüğü yetkilileri ile TB2L"de mücadele edecek olan kulüp temsilcileri Polat Renaissance Hotel"de düzenlenen toplantıda biraraya geldi. Türkiye Basketbol İkinci Lig"inde geçen sezona yönelik değerlendirmelerin yapıldığı ve yeni sezona yönelik kararların alındığı toplantıda, Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticileri, Ligler Direktörlüğü yetkilileri ve kulüp temsilcileri biraraya geldi. Katılımın yüksek olduğu toplantı İstanbul- Polat Renaissance Hotel"de saat 14:00"de başladı. TBF Başkanı Turgay Demirel"in başkanlık ettiği toplantıya, Asbaşkan İmran Işıldar, Disiplin Kurulu Başkanı Akın Süel, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Karagözoğlu, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBL Lig Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Ligler Direktörlüğü yetkilileri ile 2007-08 sezonunda TB2L"de mücadele etme hakkına sahip kulüplerin temsilcileri katıldı. Toplantıda Düzce, Tekel ve Kocaeli Adliye kulüpleri dışında TB2L"de mücadele eden tüm kulüp temsilcileri hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan TBF Başkanı Turgay Demirel, söze TB2L"de mücadele edecek kulüplere yeni sezonda başarılar dileyerek başladı. Öncelikle geçtiğimiz sezonu değerlendiren Demirel, TB2L"de başarılı ve yoğun bir sezon geçtiğini vurguladı. Yeni sezonda ikinci ligin daha fazla tanınması ve kulüplere gelir getirecek konularda projeler geliştirdiklerini belirten Demirel, "Basketbolun iddia kapsamına alınması durumunda ve TB2L"ye isim sponsorluğu ile hedeflenen diğer projeleri hayata geçirebilmemiz durumunda kulüplere kaynak yaratacağız. Basketbol Federasyonu olarak da en büyük amacımızda tüm kulüplerimize gelir getirecek projeleri hayata geçirmek" şeklinde konuştu. Daha sonra söz alan TBL Lig Koordinatörü Ayhan Özgümüş, 2006-07 sezonuna yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Özgümüş, geçen sezona yönelik uygulamalar hakkında istatistiki bilgiler verirken, 2007-08 sezonunda gerçekleştirilmesi hedeflenen projeler hakkında da detaylı açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda, lig takviminden, transfer takvimine, pazarlama aktivitelerinden, play-off maç programına; sahaya çıkacak teknik ve idari görevli sayısından, maçlarda istatistik tutulmasına kadar birçok farklı konu gündeme gelirken, kulüplerin bu konulardaki talep, görüş ve önerileri dinlendi.

YENİ SEZONA YÖNELİK KARARLAR ALINDI

Toplantıda görüşülen birçok konu hakkında prensip kararı alındı. Toplantıda yeni sezona yönelik alınan kararlar şöyle; Şu anda 12 artı 2 olan sözleşme konusunda bir değişikliğe gidilmezken, İkinci lisans kontenjanındaki oyuncuların TB2L ve Bölgesel Lig takımlarına verilebilmesi, Aynı şekilde TB2L takımlarının iki ikinci lisanslı oyuncu oynatabilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.Toplantıda ayrıca TB2L"den iki oyuncunun çifte lisanslı olarak bölgesel ligde oynayabilmesine karar verildi. TBF Başkanı Turgay Demirel, oyuncuların kalitesinin artması ve deneyim kazanması amacıyla gerçekleştirilen bu uygulamanın faydalarından söz ederken, kulüplere uygulamanın detayları hakkında bilgi verdi. TB2L"de genç oyuncu sayısının artması konusunda kulüpler farklı görüş bildirirken bu durumun avantaj ve dezavantajları konusunda yapılan konuşmalar sonucunda, TB2L"de bir lisanslı genç oyuncu oynaması konusunda değişikliğe gidilmemesi kararı alındı. Toplantıda ayrıca yabancı oyuncu sayısı da gündeme geldi. 1+1 olan yabancı oyuncu sayısı konusunda bir değişikliğe gidilmezken, yabancı oyuncu almak istemeyen kulüpler, sezon başında bunu bildirmeleri durumunda yabancı oyuncu yerine Türk oyuncu alabilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.Toplantıda alınan diğer kararlar ise şöyle; Yurt dışında oynayan yerli oyuncuların, yabancı oyuncuların transfer tarihi bitişine kadar transfer edilebilmesi, aynı maçta 2 sportmenlik dışı faul alan oyuncunun bir sonraki maçta oynayabilmesi, yedek sırasındaki yönetici sayısının beşten altıya çıkarılması, şortların arkasındaki reklâmların yasaklanması, sezon öncesi takım kadrosunun ve sporcuların formalı fotoğrafları ile kulüp logosunun Ligler Direktörlüğüne yollanması, maçların videosunun ev sahibi takım tarafından çekilmesi ve misafir takım ile MHK"ye birer kopya iletilmesi, maçlardan resim çekilerek (maç başına min.5) Ligler Direktörlüğüne iletilmesi, ev sahibi takım tarafından misafir takımın antrenman saatinin kesinlikle sağlanması, eğer sorun varsa ve çözülemiyorsa maç gününün değiştirilmesi, 10 Gün içinde maçların oynanacağı salonun istenilen özelliklerde ve adetlerde resimlerinin çekilerek Ligler Direktörlüğüne gönderilmesi, bazı salonlarda belli kriterlere ulaşmadan lig maçı oynanmasına izin verilmemesi ya da çeşitli yaptırımlar uygulanması konularında prensip kararı alındı.

TB2L 29 EYLÜL"DE START ALACAK

Normal sezon 29-30 Eylül haftasında start alacak ve 29-30 Aralık haftasında ilk devre sona erecek. 2007-08 sezonundaikinci devre 05-06 Ocak haftasında başlayacak ve normal sezon 29-30 Mart tarihinde sona erecek. Play-Off 1.Tur 05-13 Nisan, Play-Off 2.tur 19-27 Nisan, Play –Off Final Grubu maçları ise Mayıs ayının ortasına kadar bitecek şekilde yeniden düzenlenecek. Toplantıda ayrıca Final Grubu maçlarının bir ilde yapılması ve tek devreli lig usulüne göre oynanmasına ve lige çıkacak takımların bu şekilde belirlenmesine karar verildi.

TB2L MAÇLARININ DUYURULMASI

Yerel basında ve özellikle yerel televizyonlarda basketbol maçlarının yayınlanması konusunda kulüp temsilcileri yaptıklarını çalışmalar hakkında bilgi verdi. Önümüzdeki dönemlerde düşünülen basketbol televizyonunun hayata geçirilmesi konusunun daha ciddi bir biçimde gündeme geldiğini açıklayan Demirel, aynı zamanda tüm salonlarda internet bağlantısının yapılması ile özellikle maç sonuçlarının ve maç yayınlarının daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde internet üzerinden duyurulmasının sağlanabileceğini açıkladı. Turgay Demirel, bu nedenle kulüplerden salonların internet altyapısını kurmasını istedi. Toplantıda alınan tüm prensip kararları yapılacak ilk TBF Yönetim Kurulu toplantısında görüşüldükten sonra kesinleşerek yürürlüğe girecek.

VİDEO HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TB2L'de Fikstur Çekildi26 Ağustos 2007 Pazar 11:42
  • Mobil Basketbol Keyfi21 Ağustos 2007 Salı 11:51
  • Uşak, Kaza Geçirdi21 Ağustos 2007 Salı 11:48
  • Aliağa Takımına Sahip Çık19 Ağustos 2007 Pazar 20:08
  • 12 Dev Adam Bornova'da16 Ağustos 2007 Perşembe 15:34
  • Erdemir, Dixon'la Anlaştı15 Ağustos 2007 Çarşamba 15:36
  • Turnuva Devam Ediyor15 Ağustos 2007 Çarşamba 13:53
  • Üçoklar İmzayı Attı14 Ağustos 2007 Salı 15:32
  • Aliağa Bld Basketbol Tamgaz13 Ağustos 2007 Pazartesi 18:01
  • Banvitliler Transfere Devam09 Ağustos 2007 Perşembe 16:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894