• BIST 9465.1
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İzmir 23 °C

İnternet Bankacılığında İlk

İnternet Bankacılığında İlk
Türkiye’nin kentsel alanında yaşayan, ağırlıkla ekonomik olarak aktif ve çalışan nüfusun yaşam biçimleri, ürün kullanım alışkanlıkları, ürün markalarını tanıma düzeyleri, marka

İNTERNET BANKACILIĞINDA İLK TERCİH GARANTİ BANKASI

Türkiye’nin kentsel alanında yaşayan, ağırlıkla ekonomik olarak aktif ve çalışan nüfusun yaşam biçimleri, ürün kullanım alışkanlıkları, ürün markalarını tanıma düzeyleri, marka tercihleri ve yakın gelecekte ürün ve hizmet satın alma eğilimlerinin anlaşılması ve ölçülmesi amacıyla gerçekleştirilen Teknoloji Omnibus Araştırması, çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor.
İnterpromedya ve Birleşik Araştırmacılar tarafından 3 ayda bir periyodik olarak gerçekleştirilen ve her sektörden firmanın soruları ile yer alabileceği Teknoloji Omnibus araştırması, Türkiye’nin kentsel alanında yaşayan tüketiciler ile yapılıyor. Kantitatif araştırma, toplam 16 il’de (İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Konya, Kayseri, Manisa, Samsun, Trabzon) gerçekleştirildi.
15-55 yaş arası örneklem ile yüzyüze anket tekniği kullanılarak yapılan araştırmada % 60’ı erkek % 40’ı kadın olan toplam 1.300 birey ile görüşüldü.

İnternet bankacılığına alışamadık
Teknoloji Omnibus Araştırması kapsamında görüşülen kişilerin % 67’si, internet kullandığını belirtmiştir. İnternet kullanların % 45’i günde bir kaç kez internete girdiğini belirtirken, % 22’si günde sadece bir kez internete girdiğini ifade etti.
İnternet kullanların internet bankacılığı kullanımına verdikleri yanıt ise; % 80 hayır, % 20 evet şeklinde oldu.
İnternet bankacılığında tercih edilen ilk banka % 23,3 ile Garanti Bankası olurken, ardından % 19,9 ile İş Bankası yer almıştır. Diğer sıralama ise şöyle; % 17,6 Yapı Kredi, % 16,3 Akbank, % 9 Ziraat Bankası, % 7,3 Finansbank, % 5 HSBC ve % 1,7 Fortis olarak sıralanmıştır. (*1)
İnternet bankacılığı ile yapılan işlemlerin başında ise % 23,4 ile kredi kartı işlemleri yer almıştır. Ardından % 20,4 hesaplar ile ilgili inceleme, % 18,6 fatura ödemeleri, % 17,6 EFT, % 9,5 yatırım işlemleri, % 8,5 kredi işlemleri şeklinde yanıtlar alınmıştır. (*2)
*1 - Bu soruya 301 cevap verilmiştir. Yüzdeler cevap sayısına göre alınmıştır.
*2 - Bu soruya 505 cevap verilmiştir. Yüzdeler cevap sayısına göre alınmıştır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894