• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İzmir 25 °C

ENKA Aliağa Bld’nden START

ENKA Aliağa Bld’nden START
TB2L’nin güçlü temsilcilerinden Enka Aliağa Belediyesi'nin oyuncuları, teknik heyeti ve idarecileri bir araya geldiği yemekte yeni sezon açılışını yaptı. Enka Aliağa Belediyesi’nin yenilenen takım kadrosu ve teknik heyeti düzenlenen tanışma ye

ENKA ALİAĞA BELEDİYESİ YENİ SEZON İÇİN START VERDİ
TB2L’nin güçlü temsilcilerinden Enka Aliağa Belediyesi'nin oyuncuları, teknik heyeti ve idarecileri bir araya geldiği yemekte yeni sezon açılışını yaptı. Enka Aliağa Belediyesi’nin yenilenen takım kadrosu ve teknik heyeti düzenlenen tanışma yemeğinde bir araya geldi. İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Can Balık Restaurant’ta bir araya gelen oyuncu, teknik heyet ve yöneticiler yeni sezon hedefini Beko Basketbol Ligi olarak belirledi. İzmir temsilcisinin Başkanı Taner Kaya’nın da katıldığı yemekte, yüzde 90 oranında yenilenen takım kadrosunda bulunan oyuncularla tek tek tanışan Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, bu sezon da takımından başarı beklediğini belirterek, “Geçen yıl basketbol takımımız büyük başarılara imza attı. Ama şanssız bir şekilde birinci ligin eşiğinden döndü. Bu sezon takımımızdan beklentimiz, bu hedefe ulaşması” diye konuştu. Aliağa’da basketbolun son yıllarda büyük bir atılım gösterdiğine işaret eden Başkan Kaya, “Basketbol takımımızın başarısı ile doğru orantılı olarak artan seyirci grafiği de gösteriyor ki, Aliağa bu potansiyeli ile basketbol camiasında adını Türkiye çapında duyurur bir seviyeye geldi. Benim Belediye Başkanı olarak önemsediğim konu bu. Bu sene yaz spor okullarına katılan öğrencilerimizin birçoğu oyuncularımızı örnek alarak kurslara katıldı. Bu öğrencilerimizin sayılarının artması ve oyuncularımız gibi ahlaklı ve örnek alınan sporcular olması beni bu yönüyle daha çok ilgilendiren bir konu. Türkiye’de spor denilince akla futbol geliyordu. Biz bu anlayışı Aliağa’da basketbolla kırdık” şeklinde konuştu.


BİRTAN SAKA,"KASABA DEĞİL, BİRİNCİ LİG TAKIMIYIZ"

Yemekte konuşan ENKA  Aliağa Belediyesi  basketbol Genel Menajeri Birtan Saka da basketbolda Aliağa bir kasaba takımıdır imajının artık silindiğini ifade etti. Saka, basketboldaki başarılar ve bu spora olan ilginin Aliağa’nın vizyonunu değiştirdiğine işaret etti. Saka, “Basketbol Aliağa’nın sosyal yapısını dinamik tutarak ilçeye büyük bir heyecan yaşatmakta. Biz bu sene yaptığımız iyi transferlerle bir üst lige çıkarak Aliağa’nın adından Türkiye ve dünya çapında söz ettireceğiz. Dünya’da küçük nüfuslu yerleşim yerlerinin elde ettiği başarılarla adından söz ettirdiği birçok örneğe rastlayabilirsiniz. Örneğin İtalya’nın Siena takımı yerleşim yeri ve nüfusu küçük ama adı dünya çapında basketbol takımı ile bilinen bir yerdir. Aliağa’da neden bu seviyede bir takım kurulmasın. İlçemizde bu potansiyel var”dedi. Saka, ayrıca Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya’ya basketbole verdiği destekten dolayı da teşekkür etti.


MURAT AŞKIN,"ALİAĞA BEKO BASKETBOL LİG'İNE ÇIKACAK"

Bu sezon şampiyonluğa oynayacak bir takım kurmak için ince eleyip sık dokuyarak transfer çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden antrenör Murat Aşkın ise yemekte yaptığı konuşmada “Aliağa Beko Basketbol Ligi’ne çıkacak. Bu sezon bu hedefimize yüzde yüz ulaşmak istiyoruz” dedi.
Birinci lig tecrübesi olan oyuncularla yola çıktıklarını belirten Aşkın, “Pazartesi günü Enka Spor Salonu tesislerinde kampa gireceğiz. Ağustos’un 13’ünden 26’sına kadar iki haftalık dönemde yoğun bir kamp ve antrenman programı geçireceğiz. 29 Eylül’de başlayacak olan yeni sezona tam anlamıyla hazır olabilmek için Eylül ayı ile birlikte hazırlık maçları trafiğimiz de başlayacak. Bir yabancı oyuncu dışında transferi tamamladık. 3 Eylül’de Erdemir’le, 5-6 Eylül tarihlerinde ise Tofaş’la özel karşılaşmalar yapacağız. Takımda kaliteli oyuncuların olması tam bir rekabet ortamı oluşturdu. Bu sezon başarılı olmamamız için hiçbir neden yok” diye konuştu.

© 2007 Tüm Hakları Saklıdır. Haber ve Fotoğraflar yazılı izinsiz   kullanılamaz. Tel: 0 232 616 28 78

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • TB2L'de Fikstur Çekildi26 Ağustos 2007 Pazar 11:42
  • Mobil Basketbol Keyfi21 Ağustos 2007 Salı 11:51
  • Uşak, Kaza Geçirdi21 Ağustos 2007 Salı 11:48
  • Aliağa Takımına Sahip Çık19 Ağustos 2007 Pazar 20:08
  • 12 Dev Adam Bornova'da16 Ağustos 2007 Perşembe 15:34
  • Erdemir, Dixon'la Anlaştı15 Ağustos 2007 Çarşamba 15:36
  • Turnuva Devam Ediyor15 Ağustos 2007 Çarşamba 13:53
  • Üçoklar İmzayı Attı14 Ağustos 2007 Salı 15:32
  • Aliağa Bld Basketbol Tamgaz13 Ağustos 2007 Pazartesi 18:01
  • Banvitliler Transfere Devam09 Ağustos 2007 Perşembe 16:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894