• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İzmir 7 °C

İnternet Televizyonu

İnternet Televizyonu
İnternet üzerinden televizyon ve eğlence kavramlarını bir araya getiren İnternet TV, kullanıcıların e-posta kontrolünden TV izlemeye kadar pek çok işi bir arada yapabilmesini sağlıyor.

İNTERNET TELEVİZYONU: YENİ ALANLAR, ESKİ DÜŞMANLAR

İnternet üzerinden televizyon ve eğlence kavramlarını bir araya getiren İnternet TV, kullanıcıların e-posta kontrolünden TV izlemeye kadar pek çok işi bir arada yapabilmesini sağlıyor. Trend Micro, Ağ Geçidi Güvenlik Cihazı ile “Geleceğin Televizyonu” olarak nitelendirilen ancak web saldırılarının açık hedefi olmaya aday İnternet Televizyonunu da koruma altına alıyor.
İnternet’te yüksek kalitede televizyon izlenmesi anlamına gelen IPTV (Internet Protocol Television), televizyon ve/veya görüntü sinyallerinin genişbant (kablo İnternet/DSL) kullanıcılarına İnternet protokolü üzerinden dağıtıldığı bir sistem. İnternet üzerinden televizyon ve eğlence kavramlarını bir araya getiren IPTV, tam bir etkileşim merkezi. Kullanıcılar, IPTV ile film ya da TV programlarını izlerken aynı anda İnternet’i kullanabiliyor, e-postalarını kontrol edip cevaplandırabiliyor, “sohbet” odalarına girebiliyor, video paylaşabiliyor, kısacası İnternet'in sunduğu tüm olanaklara erişebiliyor.
İnternet TV hizmetleri, içerik gönderiminde kaynak ve hedef nokta olarak kitlesel kullanıcı tabanına dayandığından, saldırılara açık bir konumda bulunuyor. İnternet TV’nin altyapı tarafında karşı karşıya kaldığı tehditlerden biri olan ve Web sitelerini hizmet veremez duruma getirmeyi hedefleyen DoS (Denial of Service) saldırıları, sunulan hizmetleri tamamen çökertebiliyor.
Trend Micro, bu tür saldırılara karşı Web İtibarı teknolojisi, URL filtreleme ve anti-bot özelliklerini içeren, çok fonksiyonlu bir güvenlik platformu sunan Ağ Geçidi Güvenlik Cihazı’nı öneriyor. Trend Micro’nun Ağ Geçidi Güvenlik Cihazı, virüslere, solucanlara, casus programlara, istenmeyen e-posta mesajlarına karşı bir kalkan görevi üstleniyor.
Sniffing (switch kullanılan ağlarda trafik dinleme), spoofing (adres gizleme) ve hizmet kesintisi, İnternet TV’yi hedef alabilecek diğer saldırılar arasında yer alıyor. Kötü amaçlı yazılımı hazırlayan kişiler, ağ çözümleyiciler (packet sniffer) yoluyla hedef kullanıcıların ağ faaliyetleri hakkındaki bilgilere ulaşabiliyor, ayrıca yasal portal gibi görünmekle birlikte zararlı kod ile çalışan “kanallar” yaratabiliyorlar.
Kullanıcılar, İnternet TV’nin de saldırılara açık olduğunu göz önüne alarak, gerekli güvenlik önlemlerini almayı unutmamalılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894