• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İzmir 18 °C

Kağıtsız Faks Geldi

Kağıtsız Faks Geldi
Telekomünikasyon sektöründe 35 yıllık tecrübesiyle hizmet veren Bircom tarafından Türkiye"ye getirilen Vidicode Faks Sunucusu, çevreci özellikleriyle dikkati
KAĞITSIZ FAKS GELDİ, AĞAÇLAR BAYRAM EDİYOR

Telekomünikasyon sektöründe 35 yıllık tecrübesiyle hizmet veren Bircom tarafından Türkiye"ye getirilen Vidicode Faks Sunucusu, çevreci özellikleriyle dikkati çekiyor. Vidicode Faks Sunucusu, kullanıcıların kağıt kullanmadan faks alıp göndermelerini sağlıyor. Bircom, ürünü satın alanlar adına TEMA ile birlikte fidan dikimi de yapacak.
İnternetin gelişmesine paralel olarak e-postanın sunduğu hız ve rahatlık nedeniyle tahtı sarsılır gibi görünen faks iletişimi, aslında e-postanın sunamadığı avantajlardan dolayı hala yaygın olarak kullanılıyor. Özellikle güvenlik açısından üstün nitelikleri olan faks, teknolojinin yardımıyla çağ atlıyor.



Vidicode Faks Sunucusu, faks iletişiminden kağıt unsurunu ortadan kaldırarak tarama, arşivleme, yedekleme ve zamandan tasarruf imkanı sunmasının yanı sıra en önemli katkıyı çevrenin korunması anlamında sağlıyor. Cihaz, kağıt, toner ve faks şeridi kullanımını sıfıra indiriyor ve faks iletişimini tamamen elektronik ortama taşıyor.
Vidicode Faks Sunucusu"nu Türkiye"ye getiren Bircom"un Genel Müdürü Burçin Bircanoğlu konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yapıyor: “Ülke olarak yaşadığımız kuraklık, etkisini artırarak sürdürüyor. Kuraklığın etkisini her bir birey yoğun olarak hissediliyor. İstanbul"un 100 günlük suyu kaldığı konuşuluyor. İşte bu ortamda, sadece kullanıcısına sunduğu avantajlarla değil, gezegenimizin kaynaklarını koruma kaygısıyla tasarlanmış ürünlerin öne çıktığını görüyoruz. Enerji tasarrufu sağlayan cihazlar, daha az yakıt harcayan otomobiller gibi ürünler, doğal kaynaklar daha az tüketirken kullanıcısının bütçesine de olumlu katkı sağlıyor. Vidicode Faks Sunucusu, kağıt unsurunu faks iletişiminden kaldırarak çevrenin korunmasına destek oluyor. Ürünün yaygınlaşmasıyla faks cihazlarının kullandığı kağıttan tasarruf edilecek. 1 ton beyaz kağıt için 16-17 ağacın kesilmesi gerekiyor. Bu ağaçlardan kağıt üretilmesi sürecinde büyük miktarda enerji ve temiz su harcanıyor. Kağıdın üretiminde kullanılan kimyasallar da çevre üzerinde olumsuz etkiler yapıyor. Söz konusu ürün sayesinde, faks şeridi ve toner gibi yan ürünlerin kullanımı da ortadan kalkıyor. Böylece, söz konusu materyallerin imalatından nakliyesine kadar çok boyutlu bir tasarruf mümkün oluyor. Cihazın, faks yönetimine getireceği kolaylıklar ise şirketlerin operasyonlarına ek avantajlar sunuyor. Güvenlik, arşivleme kolaylığı, faks gönderme ve alma işleminin kullanıcının kendi bilgisayarından yapılabilmesi gibi özellikler, şirketlerin verimli çalışması anlamında önemli yararlar getiriyor.”

Ürünü satın alanların dikili ağacı olacak
Bircom, çevrenin korunması konusundaki duyarlılığını bir adım daha ileriye taşıyarak TEMA ile işbirliği yaptı ve Vidicode Faks Sunucusu"nu satın alanlar adına fidan dikimi yapılacağını duyurdu. Ürünün model türüne göre, belli sayılarda fidan, ürünü satın alanlar adına TEMA"nın göstereceği yerlere dikilecek. Ağaçlar, çevreye en büyük yararı büyüme aşamasında bol miktarda karbondioksit tüketerek sağlıyor. Genç ağaçlar bu nedenle yaşlı ağaçlara oranla havanın temizlenmesine ve sera etkisinin azaltılmasına daha büyük katkıda bulunuyor.
Sera etkisinin azaltılması ve küresel ısınmaya karşı en etkili mücadele araçlarından olan ormanlar, aşırı kesim ve yangınlar nedeniyle sürekli küçülüyor. Uzmanlar, 2010 yılına kadar dünya kağıt tüketiminin %50 artacağını hesaplıyor. Bilgisayar yazıcılarının yılda tükettiği yaprak adedi yılda 115 milyar adedi buluyor. Geri dönüşüm yapılsa bile bunun için de yine enerji, kimyasal madde ve temiz su kullanımı gerekiyor.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894