• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İzmir 13 °C

İnternet’in Tanımı Değişiyor

İnternet’in Tanımı Değişiyor
Finlandiyalı mobil iletişim devi Nokia, Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress 2008'de, işbirliğini, yaratıcılığı ve paylaşımı teşvik eden yeni tümleşik cihaz ve İnternet servislerini tanıttı. Böylece,

NOKİA, İNTERNET"İN TANIMINI DEĞİŞTİRİYOR

Finlandiyalı mobil iletişim devi Nokia, Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress 2008'de, işbirliğini, yaratıcılığı ve paylaşımı teşvik eden yeni tümleşik cihaz ve İnternet servislerini tanıttı. Böylece, İnternet'in avantaj ve fırsatlarını birleştirmeye yönelik vizyonunu bir kez daha vurgulamış oldu. Nokia'nın yeni haritaları ve ortam paylaşım topluluğu Share on Ovi, içerik odaklı İnternet'in önünü açıyor.  Nokia N96, Nokia N78, Nokia 6220 classic ve Nokia 6210 Navigator, yaya navigasyonundan mekan etiketlemeye, film seyretmekten video ve fotoğraf paylaşımına, çok sayıda lokasyon tabanlı ve multimedya deneyim sunuyor. Nokia, haritalama ve navigasyon gibi lokasyon tabanlı servislerin, mobil cihazlarda temel bir platform olacağına inanıyor. Şirket ayrıca, "Share on Ovi"yi tanıtarak, Ovi Internet servis ortamının bir sonraki adımını da açıkladı. "Share on Ovi", kişisel ortamları yüklemeyi, yönetmeyi ve paylaşmayı kolaylaştıran bir bireysel ortam paylaşım topluluğu. Nokia CEO'su Olli-Pekka Kallasvuo, konu hakkında şunları söylüyor: "İnternet'i masaüstü bilgisayarın sınırlamalarından bağımsız kılma çalışmalarımız sürerken, mobiliteyi tamamen yeni bir olasılıklar dünyasına taşıyoruz. Aslında, İnternet'i daha içerik odaklı ve kişisel hale getirerek yeniden tanımlıyoruz. İnternet, içerikle birlikte, kimi zaman şaşırtıcı ve beklenmedik sonuçlarıyla, anlık ve kişisel deneyimlerin ortamı oluyor."

MAPS 2.0: NAVİGASYON SOKAĞA TAŞIYOR

Nokia Maps, yaya navigasyonu özelliğini geliştirerek, multimedya şehir rehberleri ekleyerek, uydu görüntüleri sunarak ve yeniden tasarlanmış bir kullanıcı arayüzü sağlayarak, haritalama ve navigasyon deneyimlerini bir üst seviyeye taşıyor. Nokia Maps 2.0, uygulamaya, yaya odaklı bir navigasyon bileşeni olan "Walk" (Yürü) özelliğini ekliyor. Bu arada, dünya çapında bir otomobil navigasyon sistemi olan "Drive" (Sür) özelliğini de koruyor.

SHARE ON OVİ: BİREYSEL ORTAM PAYLAŞIM TOPLULUĞU

Daha önce duyurulan Ovi Internet servisleri ortamını geliştiren Nokia, kişisel ortamları mobil, masaüstü ya da başka bir bağlı cihaz üzerinden yükleme, yönetme ve paylaşmayı kolaylaştıran ücretsiz bireysel ortam paylaşım topluluğu Share on Ovi'yi duyurdu. Share on Ovi, tüketicilerin sosyalleşebilecekleri, etkileşimde bulunabilecekleri ve işbirliği yapabilecekleri bir topluluk oluşturuyor. 100'ü aşkın farklı ortam türü için tasarlanan Share on Ovi, sınırsız depolama ve sınırsız aylık yükleme olanağı sunuyor. Burada hesap açmak isteyen tüketicilerin, http://share.ovi.com adresini ziyaret etmeleri gerekiyor.

DÖRT YENİ CİHAZ

Nokia N96, video ve TV için optimize edilmiş bir multimedya bilgisayar. 2,8 inçlik geniş ekranı, 16 gigabyte'lık dahili belleği ve çok çeşitli formatlarda yüksek kaliteli video desteği ile, mobil iletişimde yeni bir sayfa açıyor. Nokia N96 multimedya bilgisayarın, üçüncü çeyrekte pazara sunulması bekleniyor. Nokia N78, müzik, navigasyon ve fotoğraf özelliklerini mobilitenin avantajlarıyla birleştiren bir multimedya bilgisayar. Nokia N78, Nokia Music Store, Nokia Maps ve Share on Ovi dahil yeni Nokia servislerinden yararlanmak üzere tasarlandı. N78'in, ikinci çeyrekte pazara sunulması bekleniyor. Nokia 6220 classic, 5 megapiksel kamerayı A-GPS işlevselliğiyle birleştirerek paylaşmayı yeniden tanımlayan tam donanımlı bir cihaz. Yüksek kaliteli görüntü ve videolar çekilebiliyor, etiketlenebiliyor, düzeltilebiliyor ve online ya da cepten cebe paylaşılabiliyor, hatta televizyonda izlenebiliyor. Nokia 6220 classic'in, ikinci çeyrekte belli pazarlara sunulması bekleniyor. Nokia 6210 Navigator, şirketin ilk GPS olanaklı mobil cihazı olup, yaya yönlendirmesi için entegre bir pusula içeriyor. Nokia 6210 Navigator, Nokia Maps 2.0 özelliği ile sesli ve görsel olarak, adım adım rehberlik sağlıyor. Nokia 6210 Navigator'ın, üçüncü çeyrekte belli pazarlara sunulması bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894