• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 19 °C

TED’te Meslek Tanıtımı

TED’te Meslek Tanıtımı
TED Aliağa Koleji’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Meslekler ve Üniversite Tanıtma Günü”’ne dört üniversiteden yirmi iki meslek uzmanı, Petkim Petro Kimya Holding’den Makine Mühendisi ve Sağlık Ocağı’ndan doktorlar katıldı.

TED KOLEJİ"NDE MESLEKLER TANITILDI

TED Aliağa Koleji"nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Meslekler ve Üniversite Tanıtma Günü”"ne dört üniversiteden yirmi iki meslek uzmanı, Petkim Petro Kimya Holding"den Makine Mühendisi ve Sağlık Ocağı"ndan doktorlar katıldı.

Öğrencilerin doğru meslekle buluşturulması hedeflenen projenin mühendisi TED Koleji Rehber ve Psikolojik Danışmanı Yeşim Göğebakmaz, öğrencilerin seçtikleri meslekte başarılı olabilmelerinin bir çok etkeni olabileceğini belirterek; “Öğrencilerin mutlu olabilecekleri meslekleri seçmelerini hedefliyoruz. Bunun birinci aşaması meslekleri çok iyi tanımaktır, her mesleğin konusu ve çalışma koşullarının bilinmesi meslek seçecek öğrenciler için önemlidir” şeklinde konuştu.

Celal Bayar Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi"nden branşlarında uzman toplam 22 öğretim görevlisinin katıldığı etkinlikte, mesleklerin olumlu ve olumsuz yönleri anlatıldı. Etkinlikte en çok psikoloji, mütercim tercümanlık, sinema- Tv ve doktorluk meslekleri ilgi gördü. Öğretim Görevlileri genel sohbetin yanı sıra öğrencilerin bire bir sorularını da yanıtladılar.

TED Aliağa Koleji Müdürü Ekrem Öksüz; “Okul Aile Birliği"ne ve Yeşim hocamıza bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışmayla öğrencilerimiz kendi karakterlerine ve fiziklerine uygun meslekler seçebilecek eğitimi alıyorlar. Bu sayede ilerde mutsuz olmayacaklar” dedi.

Etkinlik sonunda katılımcılara plaket verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894