• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 19 °C

TED Aliağa’da Yeni Dönem

TED Aliağa’da Yeni Dönem
31 Ocak 1928 tarihinde Atatürk’ün direktifleriyle kurulan Türk Eğitim Derneği’nin İzmir’deki temsilcisi olan TED Aliağa Koleji, 2008-2009 eğitim öğretim yılına yeni atılımlarla yeniden yapılanarak giriyor.

TED ALİAĞA KOLEJİ GENEL KOORDİNATÖR VE LİSE MÜDÜRLÜĞÜNE ALPASLAN ÖZBAY GETİRİLDİ

 

31 Ocak 1928 tarihinde Atatürk"ün direktifleriyle kurulan Türk Eğitim Derneği"nin İzmir"deki temsilcisi olan TED Aliağa Koleji, 2008-2009 eğitim öğretim yılına yeni atılımlarla yeniden yapılanarak giriyor.

TED Aliağa Koleji"nin yeniden yapılanma ve gelişim projeleri kapsamında Genel Koordinatör ve Lise Müdürlüğüne İzmir"in tanınmış eğitimcilerinden Alpaslan Özbay getirildi.

Dil ve Tarih Coğrafya fakültesi"nin Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Özbay, vatani görevini tamamladıktan sonra bir süre devlet okullarında öğretmenlik yaptı.

1975-1979 yılları arasında TED Kayseri Koleji"nde Edebiyat Öğretmeni ve Lise Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 1980 yılında İzmir"e yerleşen Alpaslan Özbay, Özel İzmir Amerikan Koleji"nde Türk Müdür olarak 1994 yılı sonuna kadar görev yaptı.

1988 yılında 1 yıl süre ile ABD"de Massachussets Üniversitesi"nin Eğitim Fakültesine devam etti. 1995-2005 yılları arasında İzmir Özel Türk Koleji"nde ilk iki yıl Genel Müdür Yardımcısı daha sonra Anadolu Lisesi Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2005-2007 yıllarında İzmir Ekonomi Üniversitesi"nde Türk Dili dersleri veren Özbay, meslek yaşamı süresince gerek yurt içi  gerekse yurt dışında pek çok eğitim seminerlerine katıldı.Alpaslan Özbay halen evli, biri kız diğeri erkek iki çocuk babasıdır.

 

“TED ALİAĞA İLE YENİ BİR DÖNEME BAŞLIYORUZ”

 

TED Aliağa Koleji Genel Koordinatör ve Lise Müdürü Alpaslan Özbay, TED Aliağa ile yeni bir döneme başladıklarını ifade etti. Özbay ,TED gibi tüm Türkiye"de çok önemli ve saygın bir yeri, tarihsel bir geçmişi olan bu kurumda tekrar görev almaktan mutluluk ve gurur duyduğunu dile getirerek, TED Aliağa Koleji ailesi ile eğitimde yeni atılımlar ve başarılar elde etmenin çabası içerisinde olacağını belirtti.

TED Aliağa Koleji Vakıf Başkanı ve Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ise “Yıllarını eğitime vermiş, böylesine başarılı bir eğitimci ile çalışacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz; Amacımız TED Aliağa Koleji"ni çok daha ileri noktalara taşımak, bunu da Alpaslan Özbay ile başaracağımızdan eminiz” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894