• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İzmir 25 °C

Aliağa'dan Kriz İsyanı

Aliağa'dan Kriz İsyanı
İzmir’in Aliağa ilçesinde Eğitim-Sen, KESK, BES, Genel-İş, Petrol-İş, EMEP, ÖDP, CHP, den oluşan Aliağa demokrasi platformu bileşenleri bu gün demokrasi meydanında toplantı düzenledi Yaklaşık dört yüz

ALİAĞA DEMOKRASİ PLATFORMU KÜRESEL KRİZİ VE AKP"NİN EKONOMİ POLİTİKALRINI KINADI

 

 

 

İzmir"in Aliağa ilçesinde Eğitim-Sen, KESK, BES, Genel-İş, Petrol-İş, EMEP, ÖDP, CHP, den oluşan  Aliağa demokrasi platformu bileşenleri bu gün demokrasi meydanında  toplantı düzenledi Yaklaşık dört yüz kişini katıldığı ak parti hükümetinin uyguladı ekonomi politikaları eleştirildi.

Aliağa Demokrasi Meydanı"nda bugün saat 13:00"de toplanan platform üyeleri AKP"nin yanlış ekonomik politikaları sonucu ülkenin büyük bir krizin içine girdiği savundu. Aliağa Demokrasi Platformu adına, Eğitim-Sen Aliağa Baş Temsilcisi ve demokrasi platformu dönem sözcüsü Çetin Ekinci tarafından okunan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi;

“Türkiye yıllardır bir krizden çıkıp diğerine giriyor. İktidardaki siyasi partiler değişse de ekonominin kaderi bir türlü değişmiyor. Çünkü krizin temelinde kar hırsına ve sömürüye dayalı ekonomik politikalar yatıyor. ABD"den başlayıp tüm dünyaya yayılan küresel krizin temelinde de üretimin yerine rantı, kurumsallığın yerine özelleştirmeleri, dayanışmanın yerine rekabeti koyan anlayış yatıyor”

 

“EKONOMİDEKİ  KARA TABLO AKP"NİN ESERİDİR ”

Açıklama şöyle devam etti; “Ülkemizin içinde bulunduğu bu kara tablo AKP"nin yanlış ekonomik tercihlerinin eseridir. Çünkü AKP iktidara geldiği günden bu yana tüm ekonomik tercihlerini IMF"nin direktifleri doğrultusunda sermayeden yana kullanmıştır. Çünkü AKP enflasyonu düşürmek adına yıllarca kamu emekçilerine sefalet ücretlerini dayatmıştır. AKP, yaşanılan ekonomik büyümeyi istihdama ve ücretlere değil, zenginlerin kasasına aktarmıştır. Dünya bankasını memnun etmek için çiftçiyi, köylüyü ve halkı sefalete ve açlığa terk etmiştir.” denildi

Demokrasi platformu açıklaması  okunurken  “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi”, Kahrolsun IMF, işbirlikçi AKP”, “IMF uşağı Olmayacağız” sloganları atıldı.  okunan basın açıklamasını ardında toplantı olaysız dağıldı.

Aliağa Demokrasi Bileşenleri  29 Kasım 2008 Ankara"da düzenlenecek olan “Emek barış Demokrasi Mitingi”ne  katılmak isteyenlere ücretsiz otobüs tahsis edileceği öğrenildi 

 

 

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ

1994, 1999. 2001 ve bugün… Türkiye yıllardır bir krizden çıkıp diğerine giriyor. İktidarda ki partiler değişse de ekonominin kaderi bir türlü değişmiyor. Çünkü iktidara gelen tüm partiler yıllardır aynı siyasal ve ekonomik programı uyguluyorlar. Ve krizin asıl nedeni de uygulanan bu siyasal ve ekonomik sistemin ta kendisi… Kriz neo-liberal kapitalist sistemin krizidir!

                ABD"de başlayarak tüm dünyaya yayılan kürsel krizin temelinde kar hırsı ve sömürüye dayalı bir ekonomik anlayış yatmaktadır. Üretimin yerine rantı, kamusallığın yerine özelleştirmeleri, dayanışmanın yerine rekabeti, toplumun yerine bireyciliği koyan bu anlayış insanlığa aykırı doğası gereği iflas etmiştir. Milyarlarca kişiyi açlığa, yoksulluğa ve sefalete mahkum etmek pahasına dünyanın tüm servetini elinde toplayan sermayedarlar, şimdiyse yaşadıkları krize emekçileri ve yoksul kesimleri ortak etmek istiyorlar.

                Türkiye"de ki emekçi ve yoksul kesimler 2001 yılında yaşanan derin ekonomik krizin etkilerinden henüz tam olarak kurtulmadan yeni bir ekonomik krizin girdabına tutulmuş bulunuyor. AKP hükümeti görmezden gelse de, mevcut ekonomik tablo durumun ne kadar kötü olduğunu gözler önüne seriyor. Yüzde 20"leri aşan gerçek işsizlik oranı, dizginlerinden boşalmış şekilde yükselen hayat pahalılığı, çarşı-pazarı etkisine alan ekonomik durgunluk, milyonlarca kişiyi tehdit eden kredi kartı ödemeleri, ödenemeyen çekler-senetler, kapatılan dükkanlar…

                Bu kara tablo hükümetin yanlış ekonomik tercihlerinin eseridir. Çünkü AKP iktidara geldiği günden bu yana tüm ekonomik tercihlerini IMF direktifleri doğrultusunda, sermayeden yana kullanmıştır. Çünkü AKP enflasyonu düşürmek adına yıllarca kamu emekçilerine sefalet ücretlerini dayatmıştır. Çünkü AKP, yaşanılan ekonomik büyümeyi istihdama ve ücretlere değil, zenginlerin kasasına aktarmıştır. Çünkü AKP, bütçeleri halkın eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik harcamalarına değil, faiz ve savaş harcamalarına ayırmıştır. Çünkü AKP Dünya Bankası"nı memnun etmek için, çitçiyi, köylüyü ve halkı sefalete ve açlığa terk etmiştir.

                Yıllardır ekonominin tüm yükünü sırtında taşıyan tüm emekçi ve yoksul kesimlere bir kez daha krizin fatura edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu kriz rantiyecilerin, para babalarının, spekülatörlerin krizidir ve bedelini de onlar ödemelidir. Kriz bahane edilerek yeni işten çıkartmaların, zamların, vergilerin, ücret indirimlerinin, işsizlik fonunun yağmalanmasının ve yeni baskı yasalarının bizlere dayatılmasına karşı koyacağız!

                Türkiye"nin içinde bulunduğu kriz yalnızca ekonomik alanla sınırlı değildir. Türkiye yıllardır krizden daha da derin bir “demokratikleşme krizi” yaşamaktadır. Anayasadan seçim sistemine, Kürt sorunundan Laiklik meselesine, derin devlet ilişkilerinden ifade özgürlüğüne, antidemokratik uygulamalara kadar, çok farklı alanlarda kendisini gösteren bu kriz, en az ekonomik sorunlar kadar Türkiye"yi yakından ilgilendirmektedir.

                Ekonomik alanda yaşanan krizleri, demokratikleşmeden ayrı tutarak çözmek mümkün değildir. Gerçek anlamda bütünlüklü bir prgram etrafında toplumun geniş kesimlerinin mutabakatı ve işbirliği olmaksızın ortaya atılan çözümlerin etkili ve kalıcı olması mümkün değildir.

                Bizler işsizlik, yoksulluk ve yoksunluk içinde siyasal baskıların ve antidemokratik uygulamaların cenderesi altında yaşamak istemiyoruz. Bizler emekten yana, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik ve tam bağımsız bir ülkede barış içinde kardeşçe yaşamak istiyoruz. Ve bizler, kamu emekçileri, işçileri, işsizler, çiftçiler, dar gelirliler, meslek sahipleri, küçük esnaf, emekliler, gençler, kadınlar, kent yoksulları ve köylüler “krize-işsizliğe-yoksulluğa ve zamlara karşı” KESEK ve DİSK"le birlikte 29 Kasım"da Ankara Sıhhiye meydanında “Emek Barış ve Demokrasi Mitingi”nde buluşuyoruz.

 

  Aliağa Demokrasi Platformu

 

 

GAZETEMİZ ARŞİVİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

 Son Sayı Son Sayı Son Sayı

Son Sayı Son Sayı 1. Sayfa 1. Sayfa1. Sayfa 1. Sayfa Son Sayı 1. Sayfa
Son Sayı 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
1. Sayfa 1. Sayfa
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir Hayat Verdi30 Ocak 2018 Salı 12:03
  • Uşak Belediyesi Sınıra Zeytin Dalı Uzattı30 Ocak 2018 Salı 11:15
  • Her Zaman Yanınızdayız30 Ocak 2018 Salı 10:01
  • Huzurevi Sakinlerinin Evladıymış Gibi Davrandılar26 Ocak 2018 Cuma 15:40
  • Ahbap Türkiye'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor24 Ocak 2018 Çarşamba 15:10
  • Mor Yaşam Projesi İle Destek Sürüyor24 Ocak 2018 Çarşamba 11:49
  • Kanserli Çocuklar Yararına Zumba12 Ocak 2018 Cuma 10:47
  • Umudun Adı: Sevgi Eli12 Ocak 2018 Cuma 10:18
  • Görme Engellilere Dikkat Çektiler12 Ocak 2018 Cuma 09:32
  • İzmir SEV’de Bilim Dolu Bir Gün18 Mayıs 2016 Çarşamba 19:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894