• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İzmir 26 °C

Siyasete Alet Olmadık

Siyasete Alet Olmadık
ALİAĞA HABER / Aliağa Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Erdemir Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav’ın geçtiğimiz günlerde basına yansıyan ve engellilerin siyasete alet edildiğini iddia ettiği açıklamalarına tepki gösterdi.

ALİAĞA ENGELLİLER DERNEĞİ BAŞKANI  İBRAHİM ERDEMİR “ALİAĞA ENGELLİLERİ BUGÜNE KADAR SİYASETE ALET OLMADI BUNDAN SONRADA OLMAZ”

ALİAĞA HABER / Aliağa Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Erdemir Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav"ın geçtiğimiz günlerde basına yansıyan ve engellilerin siyasete alet edildiğini iddia ettiği açıklamalarına tepki gösterdi. Bir basın açıklaması yayınlayan İbrahim Erdemir dernek olarak 11 yıldır Aliağa da faaliyet gösterdiklerini ifade ederek toplumun her alanında var olma mücadelesi verdiklerini ifade etti. Her engel grubuna mensup bireyleri bünyesinde barındırdıklarını ve engellerin sorunlarının çözülmesi adına bilgilendirme, yönlendirme, danışmanlık, sosyal ve mesleki yardım hizmetleri çalışmaları yaptıklarını dile getiren İbrahim Erdemir “Bu faaliyetleri yaparken ilçemizde bu güne kadar görev yapan mülki amirlere, daire amirlerine,  yerel yönetime, il, ilçe meclis üyelerine, siyasi parti ilçe başkanlarına bilgi verdik; yardım ve destek istedik. Neticesinde de ilçemiz de son beş yıl da büyük gelişmeler sağlandı. En büyük problemlerimizden olan kaldırımlar imara uygun hale getirilmeye çalışıldı. Rehabilitasyon merkezi kuruldu. Çaltılıdere Engelliler İş Eğitim Okulu açıldı. El beceri kursları, meslek edinme kurslarından birçok engelli ve engelli ailelerinin faydalanması sağlandı, toplu taşıma araçlarından faydalanamayan engelliler için engelli otobüsü hizmete konuldu” dedi.

İBRAHİM ERDEMİR “ BİZLER NE ALETİZ NE EŞYAYIZ NE DE BAŞKALARININ AMACINA HİZMET EDİYORUZ.”

Aliağa Engelliler Dernek Başkanı İbrahim Erdemir kanunların kendilerine tanıdığı hizmetlerden en üst seviyede faydalanmaya çalıştıklarını ve gelmiş geçmiş ve bugünde görev yapan tüm siyasi parti İlçe Başkanları ile birlikte olduklarını sözlerine ekleyerek; “ Biz yarında siyasiler ile birlikte olacağız. Ancak bir siyasi düşünceye destek vermek için veya siyasetçi gibi değil; engellilerle ilgili her türlü problemlerin çözümü noktasında birlikte olacağız” dedi.

İbrahim Erdemir Basın Açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Sayın Nurettin Bayrav"ın engelliler siyasete alet ediliyor kelimesi bizleri son derece kırmış ve üzmüştür. Çünkü engelliler sürekli bu toplumun sokağından, işyerinden, okulundan, spor tesislerinden, park ve mesire alanlarından yapılan fiziksel engellerle dışlanmıştır. Bu dışlanmışlığın bilince yerleşik biçimini Sayın Nurettin Bayrav engelliler siyasete alet ediliyor sözü ile bizleri bu toplumun yaşam alanlarından, sorunlarından ve çözüm yollarından bir kez daha uzak tutmaya çalışmaktadır. Bizler ne aletiz ne eşyayız ne bir başkalarının amacı içinde kullanılmaya müsait bir grup veya topluluğuz. Engelliler derneği olarak aktif siyasetin içinde değiliz olmadık ve olmayacağız; ancak toplumda yaşayan engelli bireyler olarak siyasilerle birlikte olmak durumundayız. Çünkü engelli bireylerin sorunlarının çözümü başta yerel yönetimler olmak üzere tüm siyasi kurum ve kuruluşlardan geçtiğinin bilinci içerisindeyiz ve böyle hareket etmeye devam edeceğiz.”

İBRAHİM ERDEMİR “ ENGELLİ ARACI KAMUNUN MALIDIR VE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE KULLANILAMAZ.”

“Aliağa da toplu ulaşım araçlarından faydalanamayan ve kendi imkânları ile ulaşım sorununu çözemeyen vatandaşlarımızın hizmetinde olan engelli aracından faydalanmak isteyen bazı arkadaşlarımızın bu araçtan sorumlu kişiye ve ilgili telefona ulaşamadığından amacına hizmet etmediği ve Aliağa Belediyesi Rehabilitasyon Merkezinde kullanılan araç ile ilgili kasım ayı içerisinde yapılan insan hakları komisyonu toplantısında bu konuyu belediye başkan yardımcısı Sayın Nurettin Bayrav"a  ilettik. Kendisinin bu konu hakkında bilgisinin olmadığını araştırıp en kısa zaman içerisinde çözümleyeceğini bildirdi. Aliağa Engelliler Derneği Başkanı olarak bende kendisine teşekkür edip, bu aracın hangi şekilde kimler tarafından nasıl kullanılması gerektiği konuşunda fikirlerimizi bildirdik. Bu aracın kamu malı olduğunu Aliağa Belediyesi Rehabilitasyon Merkezinde dahi kullanılamayacağını düşündüğümüzü bildirdik. Sorunun çözümü konusunda ne bizlere ne insan hakları komisyona nede kamuoyuna geri bildirimde bulunulmamıştır. Bu sorunun görünmezlikten gelinmesi o sorunun olmadığı anlamına gelmez. Bizimde konu üzerine yapmış olduğumuz açıklamaya; Aliağa Belediye başkan yardımcısı Sayın Nurettin Bayrav"ın engelliler siyasete alet ediliyor sözü yerine; bu araçtan faydalanamayan arkadaşlar ilgili şu telefondan veya şu birime müracaat ederek faydalanabilirler. Bu araç engellilerin hizmetindedir demesini beklerdik.”

ERDEMİR “ ASLİ GÖREVLERİNİZİ LÜTUF OLARAK SUNAMAZSINIZ.”

“Sayın Başkan yardımcısı, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz sözünüz çok doğru ve yerindedir. Görevinizin sadece barınma ortamını çözmek değil, ayırım gözetmeksizin yardıma muhtaç tüm insanlarımıza gücünüz yettiğince destek olmak düşüncesinde olmanız çok güzelde;  572 sayılı kanun hükmünde kararname ile 1580 Sayılı Belediye Yasasının 15. Maddesi ve engelliler yasası ile bizim sizden talep ettiğimiz konular sizlerin asli görevidir. O makamı işgal ettiğiniz müddetçe bunları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bunlar muhtaç, biz bunlara bunları da yapıyoruz diyemezsiniz. Asli görevlerinizi bizlere bir lütuf gibi sunamazsınız. Biz sizlerden engelliler siyasete alet oluyor sözü yerine engelliler ile diyaloga geçip yasaların size sağladığı haklardan sizleri nasıl en iyi şekilde faydalandırabiliriz. Belediye binasına ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ulaşılabilirliğinizi nasıl sağlayabiliriz. Toplu taşıma araçlarından ortopedik engellilerin nasıl rahatlıkla kullanabilmesini sağlayabiliriz. Yeni düzenleme yapılan sahil bandından engelliler için ne gibi düzenleme yapabiliriz. Yalı mahallesi Çanakkale yolundan deniz kenarına engelli arabaları bebek arabaları inemiyor bunun için neler yapabiliriz. Çaltılıdere iş eğitim okulundaki çocuklarımızın eğitimine nasıl katkıda bulunabiliriz, neler yapılabiliriz. Hizmet binası yetersiz olan Rehberlik Araştırma Merkezi için ne gibi çözüm getirebiliriz. Şu an için hizmet binası bulunmayan engelliler derneğine nasıl bir çözüm bulabiliriz. Engellilerin de iş ve meslek sahibi olmaları için nasıl proje üretebiliriz. Okullarımızda bulunan özel eğitim öğrencileri için neler yapabiliriz. Rehabilitasyon merkezinden ortopedik ve omurilik felçli engellilerin nasıl kullanılması sağlanabilir bunun için neler yapabiliriz ve en önemlisi de gelin belediyemizde engelli koordinasyon birimini kuralım el ele sorunlarınızı birlikte çözüm üretelim demesini beklerdik.”

 

ALİAĞA'NIN  İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

www.aliagahaber.com

www.yenivizyon.net

www.gunaydinaliaga.com

www.aliagaspor.com

www.aliagamiz.com

 

DİĞER İNTERNET SİTELERİMİZ  İÇİN TIKLAYINIZ

www.bakircay.com

www.egehakimiyet.com

www.haberofisi.com

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ www.gunaydinaliaga.com

BAKIRÇAY  GAZETESİ          www.bakircay.com

EGE HAKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

VAZİYET GAZETESİ                www.aliagahaber.com

YENİ VİZYON GAZETESİ       www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ                 www.haberofisi.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ       www.aliagaspor.com

SAZAN MİZAH GAZETESİ     www.aliagamiz.com

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir Hayat Verdi30 Ocak 2018 Salı 12:03
  • Uşak Belediyesi Sınıra Zeytin Dalı Uzattı30 Ocak 2018 Salı 11:15
  • Her Zaman Yanınızdayız30 Ocak 2018 Salı 10:01
  • Huzurevi Sakinlerinin Evladıymış Gibi Davrandılar26 Ocak 2018 Cuma 15:40
  • Ahbap Türkiye'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor24 Ocak 2018 Çarşamba 15:10
  • Mor Yaşam Projesi İle Destek Sürüyor24 Ocak 2018 Çarşamba 11:49
  • Kanserli Çocuklar Yararına Zumba12 Ocak 2018 Cuma 10:47
  • Umudun Adı: Sevgi Eli12 Ocak 2018 Cuma 10:18
  • Görme Engellilere Dikkat Çektiler12 Ocak 2018 Cuma 09:32
  • İzmir SEV’de Bilim Dolu Bir Gün18 Mayıs 2016 Çarşamba 19:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894