• BIST 9524.59
  • Altın 2491.05
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.7226
  • İzmir 17 °C

Aliağalılar Reçel Yaptı

Aliağalılar Reçel Yaptı
ALİAĞA VİDEO HABER / Aliağa Ticaret Odası, Aliağa ilçe ve köylerindeki ev hanımları ve genç kızlara yönelik reçel yapımı eğitimi düzenledi. Tarım İl Müdürlüğü ve Aliağa Tarım İlçe Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen eğitim Aliağa Ticaret Odası’nda gerçe

ALİAĞA TİCARET ODASI EV HANIMLARINA SAĞLIKLI GIDA HAZIRLAMA YÖNTEMLERİ ÖĞRETİYOR

ALİAĞA TİCARET ODASI, HANIMLARA REÇEL YAPIMI EĞİTİMİ VERDİ.

ALİAĞA VİDEO HABER / Aliağa Ticaret Odası, Aliağa ilçe ve köylerindeki ev hanımları ve genç kızlara yönelik reçel yapımı eğitimi düzenledi. Tarım İl Müdürlüğü ve Aliağa Tarım İlçe Müdürlüğü"nün katkılarıyla düzenlenen eğitim Aliağa Ticaret Odası"nda gerçekleşti. Eğitime, Aliağa Merkez, belde ve köylerinden 40 kişi katıldı.
İzmir İl Tarım Müdürlüğü"nden ev ekonomisti Ayla Yılmaz tarafından verilen ve 3 saat süren eğitime hanımlar kadar erkekler de büyük ilgi gösterdi. Katılımcı modelle gerçekleşen uygulamalı eğitimde kursiyerler uzmanlarla birlikte çilek reçeli üretimi gerçekleştirdi. Katılımcılar eğitimlerin sürmesini istedi. 

Uygulamalı Eğitimde Çilek reçeli imal edildi

Aliağa Ticaret Odası"nın uygulamalı gıda imalat eğitimleri kapsamında 10 kg çilekten reçel üretildi. Aliağa Ticaret Odası"nın ev hanımları ve genç kızlara sağlıklı gıda üretimi yapmaları amacıyla başlattığı eğitimler kapsamında daha önce de “gıdaların dondurularak muhafazası”, “Peynir yapımı eğitimi” “Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları” eğitimleri verilmişti. Program kapsamında 17 Haziran Perşembe günü yoğun istek üzerine yeniden “peynir yapımı eğitimi verilecek”

Gıda imalat eğitimleri sürecek

İzmir Tarım İl Müdürlüğü Ev Ekonomisti Ayla Yılmaz, Aliağa"da hanımların eğitimlere çok büyük ilgisi olduğunu belirterek, “Eğitimlere başladığımızda bu kadar büyük bir ilgi ile karşılaşacağımızı tahmin etmiyorduk. Ancak aile sağlığının korunması ve ev ekonomisinin güçlendirilmesi için bu tür gıda üretimlerini hanımlarımızın bilmesinde büyük yarar var. Daha önce peynir eğitimi vermiştik. 60 kişi katılmış ve peynir yapımını öğrenmişti. Yoğun istek üzerine bu eğitimi tekrar yapacağız. Bununla birlikte her aileyi yakından ilgilendiren gıda imalatları konusunda eğitimlerimiz Aliağa Ticaret Odası"nın özverili katkılarıyla sürecek. Aliağa Ticaret Odası"na bizlere bu olanağı verdiği için teşekkür ediyoruz” dedi. 

Eğitimlerle Aile ekonomilerine katkı sağlanacak

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Eğitimlerimizde; Aliağa ve köylerindeki hanımların geleneksel yöntemlerle bildikleri ya da gençlerin henüz hiç bilmediği konularda bilimsel ve sağlıklı üretim yöntemlerini öğretiyoruz. Hanımların yoğun ilgisini görünce doğru bir uygulamayı sürdürdüğümüz anlaşılıyor. Aile ekonomilerine katkıda bulunmak, aile ve insan sağlığını korumak ve hanımların ekonomik katma değer sağlayacak şekilde eğitimi sağladığımız için çok mutluyuz. Tarım İl ve ilçe Müdürlüklerimize, eğitim konusunda bizlere destek olduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894