• BIST 9524.59
  • Altın 2521.586
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.5645
  • İzmir 16 °C

Atilla Sertel Açıklaması

Atilla Sertel Açıklaması
Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan’a yapılan tehdit, karanlık çevrelerin yasaları hiçe sayarak geldiği noktanın değerlendirilmesi açısından son derece önemli ve düşündürücüdür.

“Gazeteciler, tehditlere, baskılara aldırmadan yoluna devam edecektir ”  www.alfativi.net

Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan"a yapılan tehdit, karanlık çevrelerin yasaları hiçe sayarak geldiği noktanın değerlendirilmesi açısından son derece önemli ve düşündürücüdür.
Meslektaşımız Adem Yavuz Arslan"ın 4 yıl önce öldürülen Hrant Dink hakkında yazdığı “Bir Ermeni Var: Hrant Dink Operasyonunun Şifreleri” adlı kitabı nedeniyle tehdit edilmesi, yapılan türlü söylemlere ve meslek örgütlerinin verdiği mücadeleye rağmen “İfade Özgürlüğü”nde bir arpa boyu yol alamadığımızın da bir göstergesidir. 
Adem Yavuz Arslan"a yapılan tehdit Türk basına, tüm insanların en doğal hakkı olan ifade özgürlüğüne yapılmış tehdittir. Şu bilinmelidir ki; Türk basının saygıdeğer emekçi gazetecileri ve gazeteleri bu tür tehditler karşısında doğru bildiğinden asla taviz vermez.
Kamuoyunun doğru bilgilenmesi için var gücüyle mücadele eden basınımızın emekçileri, her türlü baskı, yıpratma ve yıldırma politikalarına aldırmadan yoluna devam edecektir.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olarak, meslektaşımız Adem Yavuz Arslan"a yapılan tehdidin sorumlularının bir an önce adalet önünde hesap vermesini bekliyor, ifade ve basın özgürlüğü önündeki engellerin tam anlamıyla kaldırılmadığı müddetçe nasıl bir sürece doğru gittiğimizin ayırdına varılmasını istiyoruz.            
Atilla SERTEL
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı
Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894