• BIST 9733.17
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 27 °C

Bir Maçın Anatomisi

Bir Maçın Anatomisi
Bir Maçın Anatomisi/İLKER YÜKSEL ALİAĞA BELEDİYESPOR- AKSEKİ AROMA SPOR Güneşli güzel bir havada kendi evinde Akseki Aroma Sporla karşılaşan Aliağa Belediyespor kura çekimlerinde geçen haftaki gibi yine Petkim tarafına düşen kaleyi seçti.

Bir Maçın Anatomisi / İLKER YÜKSEL

ALİAĞA BELEDİYESPOR- AKSEKİ AROMA SPOR

İLK YARI

Güneşli güzel bir havada kendi evinde Akseki Aroma Sporla karşılaşan Aliağa Belediyespor kura çekimlerinde geçen haftaki gibi yine Petkim tarafına düşen kaleyi seçti. Rüzgar pek etkili olmasa da ilk yarıda Aliağa Belediyespor kalesine doğru esiyordu. Maçın ilk vuruşunu Akseki Aroma Spor yaptı.

3.dk.da Aliağa Belediyespordan Timuçin’in Akseki Aroma Spor ceza sahasına ortadan topu sürerek girmesi maçın ilk dakikalarında büyük tehlike yarattı. Akseki Aroma Spor ceza sahasında oluşan karambol de çekilen şutun Akseki Aroma Spor savunmasındaki oyunculara çarpmasıyla top kalabalığın arasından kornere çıktı. Kullanılan kornerde kafa topuna çıkan Aliağa Belediyesporlu futbolcu topu kafasıyla sol direğin yanından az farkla dışarı yolladı.

9.dk.da Aliağa Belediyesporun başlattığı atakta sağ kanattan topu getiren Atilla ceza sahasına hızla çapraz giren Timuçin’e pasını verdi. Akseki Aroma Spor ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Timuçin kaleye doğru döner dönmez şutunu çekti. Akseki Aroma Spor kalecisi Uğur kapattığı sağ köşede Timuçin’in yavaş şutunu rahatlıkla yakaladı.

16.dk.da Aliağa Belediyespordan 10 numaralı Timuçin Akseki Aroma Spor ceza sahası dışında takım arkadaşı 5 numaralı Bilal’le iyi verkaç yaparak 3 pasta ceza sahasına girdi. Ceza sahasına girdikten sonra düşürülen Timuçin ellerini açarak hakemin penaltı vermesini bekledi. Hakem oyunu devam ettirdi. Bu pozisyonda Akseki Aroma Sporlu futbolcular Timuçin’e kart çıkmasını beklediler ama hakem Timuçin’e kartını göstermedi.

22.dk.da Aliağa Belediyesporun sağ kanattan başlattığı atakta topu sağ köşeye kadar indirdikten Bilal topu durdurup ceza sahası içindeki arkadaşlarına baktıktan sonra ortasını yaptı. Yaptığı orta Akseki Aroma Spor savunmasından sekerek Akseki Aroma Sporun ceza sahasının tam ortasında bulunan Aliağa Belediyesporlu Timuçin’in önüne düştü. Kaleye arkası dönük vaziyette duran Timuçin gelen topa güzel bir röveşata vurdu. Akseki Aroma Spor kalecisi Uğur, Timuçin’in vurduğu sert röveşatayı kale çizgisinin tam üzerinde yakaladı.

25.dk.da Aliağa Belediyesporun sol kanattan başlattığı atakta topla buluşan Timuçin topu sol köşeye kadar indirdikten sonra ortasını açtı. Yaptığı orta ceza sahasının ön çizgisine paralel bir şekilde yüksekten geçerek taça çıktı.

26.dk.da Aliağa Belediyesporlu Seval’in sol kanattan ileriye uzun çıkardığı topa Akseki Aroma Spor kalecisi Uğur ve Aliağa Belediyesporlu Atilla yükseldi. Bu pozisyonda çarpışma etkisiyle Atilla yere yığıldı. Tedavisi yapıldıktan sonra ağır bir sakatlık geçirmeyen Atilla oyuna devam etti.

27.dk. da Aliağa Belediyesporlu Mehmet Ali’nin kaptığı top ile Aliağa Belediyespor kontra atağa kalktı. Mehmet Ali topu biraz sürerek pasını Yalkın’a verdi. Yalkın geciktirmeden boşta kalan arkadaşı Atilla’ya pasını verdi. Atilla yüzünü Akseki Aroma Spor kalesine dönerek topu sürmeye başladı. Topu fazla sürmesine izin verilmeden Akseki Aroma Spor yarı alanının tam ortasında yere indirildi. Hakem fol düdüğünü çaldı. Sonrasında atak oyunun soğumasıyla etkisini kaybetti.

28.dk. da Akseki Aroma Spor sağ kanattan ilk etkili atağını yaptı. Sağ kanatta Akseki Aroma Sporlu Ertuğrul’un topuk pasıyla Yalkın’a verdiği pasla başlayan atakta, Yalkın topu sağ köşeye kadar sürdü. Onu karşılayan Aliağa Belediyespor savunmasını görünce ortasını yaptı. Yaptığı ortayı Aliağa Belediyespor savunması rahatlıkla çıkararak tehlikeyi uzaklaştırdı. Aliağa Belediyespor savunmada güzel yer tutmasına rağmen ilerde nedense aynı performansı sergileyemiyordu.

30.dk.da Aliağa Belediyesporun sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Aliağa Belediyesporlu Atilla ile Timuçin birbirlerine bakarak bıraktıkları top ikisinin arasından geçerek dışarı çıktı.

31.dk.da Akseki Aroma Sporun sağ kanattan yaptığı atakta topla buluşan Akseki Aroma Sporlu Mesut topu hızla sağ kanattan Aliağa Belediyespor ceza sahasına doğru sürdü. Ceza sahasının dışından çektiği sert şut Aliağa Belediyespor kalesinin sağ üst ve yan direğin kesiştiği 90’nı yalayarak dışarı çıktı.

35.dk Akseki Aroma Sporun yaptığı atakta 11 numaralı Mesut ceza sahasının hemen dışında yere indirildi. Serbest vuruşu 6 numaralı Akseki Aroma Sporlu Kadir kullandı. Kullandığı serbest vuruşu Aliağa Belediyespor savunması kafayla uzaklaştırdı.

36.dk. da Akseki Aroma Spor sağ kanattan yüklenen Murat sağ köşeye topu sürerek indikten sonra bileğine aldığı darbeyle yere düştü. Murat tehlikeli bir bölgeden Akseki Aroma Spora serbest vuruş kazandırdı. Kullanılan serbest vuruş ceza sahasının hemen önünde bulunan Akseki Aroma Sporlu Murat’ın önüne düştü. Murat’ın çektiği sert şut yerden ceza sahasını delerek Akseki Aroma Sporlu Hasan’ın önüne düştü. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Aliağa Belediyespor kalesi bu pozisyonda büyük tehlike atlattı.

40.dk. da Aliağa Belediyespor ortadan atağa kalktı. Bilal’le Timuçin’in orta sahada iyi paslaşmaları sonucu gelişen atakta topla buluşan Atilla ceza sahasına girerken pasını sol kanattan ceza sahasına giren Mehmet Ali’ye verdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Aliağa Sporlu Mehmet Ali topa düzgün vuramayıp topu büyük farkla dışarı yolladı. %100 gol olması gereken bir pozisyondu.

41.dk. da sol kanattan Aliağa Belediyesporlu Volkan’ın ceza sahasının içine uzun bir taç attı. Topa iyi yükselen Aliağa Belediyesporlu 4 numaralı Koray kafasıyla topu Akseki Aroma Spor ağlarına gönderdi.

Skor: Aliağa Belediyespor 1 – Akseki Aroma Spor 0 (DK.41)

43.dk. da ilk golün hemen sonrasında gelişen Aliağa Belediyespor atağında orta sahadan topu sürerek hızla Akseki Aroma Spor ceza sahasına giren Aliağa Belediyesporlu Timuçin çektiği şut kalecinin ayaklarından döndü. Dönen top Akseki Aroma sporlu savunma oyuncusunun büyük hatası sonucu uzaklaştırmak isterken sektirdiği top Aliağa Belediyesporlu topu ve oyunu iyi takip eden Aliağa Belediyesporlu Volkan’ın önüne düştü. Volkan’da kendinin ilk takımının ikinci golünü ağlara göndermekte hiçte zorlanmadı.

Skor: Aliağa Belediyespor 2 – Akseki Aroma Spor 0 (DK.43)

44.dk.da Akseki Aroma Sporun geliştirdiği atakta topla Aliağa Belediyesporun ceza sahasının sol açığında buluşan Akseki Aroma Sporlu Mesut topu kontrol ettikten sonra kaleye çok sert bir şut çekti. Çektiği şutu aynı güzellikte Aliağa Belediyespor kalecisi Şehmuz sağ köşeye uzanarak topu kornere çıkardı.

Dördüncü hakem ilk yarıdaki duraklamaları değerlendirerek ilk yarıya 2 dk.lık uzatma ekledi.

Maçın ilk yarısında başka önemli pozisyon yaşanmayarak Aliağa Belediyespor – Akseki Aroma Spor maçının ilk yarısı Aliağa Belediyesporun 41.ve 43.dk. larda attığı iki güzel golle 2-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıya Aliağa Spor başladı. İlk yarıda rüzgar pekte etkili olmasa da rüzgara karşı oynayan Aliağa Belediyespor ikinci yarıda rüzgarında artmasıyla rüzgarı arkasına alarak oynamaya başladı.

İkinci yarıda ilk atakları Akseki Aroma Spor yaptı. İlk yarıda savunma ağırlıklı oynayan Akseki Aroma Spor yediği iki golün sonrası ataklarını çoğalttı.

47.dk.da Akseki Aroma Sporun atağında Aliağa Belediyesporun savunma oyuncusu Güray’la Aliağa Belediyesporun kalecisi Şehmuz arasındaki anlaşmazlık sonrasında Aliağa Belediyespor ceza sahasında bir anlık tehlike yaşandı. Akseki Aroma Sporun yaptığı atakta Akseki Aroma Sporlu Kadir topu ayağından fazla açarak topu kaybetti. Güray’ın kontrolünde kaleye doğru giden topa Şehmuz çıkmakta gecikince Güray tehlikeyi uzaklaştırmak için topu taça attı. Güray bu pozisyonda çıkıp topu almayan Şehmuz’a çok sinirlenerek tepki gösterdi.

50.dk. da Akseki Aroma Sporun sağ köşeden korner kullandı. Gelen ortaya röveşata vurmak isteyen Akseki Aroma Sporlu 9 numaralı Hasan topu çok az zamanlama farkıyla sıyırdı. Bu pozisyonda Hasan röveşata sonrası yere düşüşünü kontrol edemeyerek kafasının üzerine düştü. Tedavisi dışarıda devam eden Hasan uyuna devam edebildi.

İkinci yarıya 2–0 önde başlayan Aliağa Belediyespor iyi başlayamadı. Kendi sahasına tıkanıp kalan Aliağa Belediyespor oyunu tekrar kontrol altına almakta bir süre zorlandı.

56.dk.da Aliağa Belediyesporun ilk golünün gelişimindeki gibi Volkan sağ kanattan Akseki Aroma Spor ceza sahasına doğru uzun bir taç kullandı. Bilal kafasıyla topu ceza sahasının içinde bomboş kalan Atilla’ya indirdi. Atilla imkansızı başararak topa vuramayıp pozisyonu öldürdü.
57.dk. da Aliağa Belediye spor sol kanattan Seval’le atağa kalktı. Seval sağ köşedeki takım arkadaşı Bilal’e pasını çıkardı. Bilal sağ köşeden hiç beklenmeyen bir plaseyle topu kalecinin uzanamayacağı sağ köşeye tam 90’a yollayarak mükemmel bir gol attı.

Skor: Aliağa Belediyespor 3 – Akseki Aroma Spor 0 (DK.57)

Bilal golden sonra toplara kendine daha da güvenerek basmaya başladı. 3 ncü gol Aliağa Belediyesporu daha da rahatlattı. 3. golden sonra Aliağa Belediyespor savunmaya çekilerek kontra ataklarla gol bulmanın yollarını aradı.

60.dk. da Akseki Aroma Sporun, Aliağa Belediyespor ceza sahasının hemen önünde kullandığı serbest vuruş Aliağa Belediyespor barajından döndü. Dönen topa tekrar vuran Akseki Aroma Sporlu Mesut’un şutu tekrar barajdan döndü ve top Aliağa Belediyesporlu Timuçin’in önüne düştü. Timuçin topu sol kanattan sürükleyerek hızla Akseki Aroma Sporun yarı alanına girdi. Bu pozisyonda Akseki Arama Sporu Aliağa Belediyespor 3 e 2 yakaladı. Timuçin, onla beraber atağa çıkan Atilla ve Volkan’a pasını çıkaramadı. Verdiği yavaş pası Akseki Aroma Sporlu savunma oyuncusu keserek tehlikeyi uzaklaştırdı.

63.dk. da Aliağa Belediyespor Volkan’la sağ kanattan geldi. Volkan sağ köşeye indikten sonra ortasını açtı. Yaptığı ortayı Akseki Aroma Sporlu Kadir kafasıyla keserek kornere attı. Bu top geçse Akseki Aroma Spor ceza sahasında boşta bulunan 3 Aliağa Belediye Sporlu futbolcudan birinin 4 üncü golü bulması içten bile değildi. Kadir kafasıyla topu keserek beklide Aliağa Belediyesporun 4 üncü golü atmasını engelledi.

66.dk. da Akseki Aroma Sporlu Bayram 3 kişiyi geçerek Aliağa Belediyespor ceza sahasına girdi. Ceza sahası içinde yine nefis çalımlarla 2 kişiyi geçti. 5. kişiyi geçerken yere düşen Bayram penaltı beklerken ayağından çıkan top Akseki Aroma Sporlu ikinci yarıda oyuna giren 14 numaralı Fatih’in önüne düştü. Aliağa Belediyespor kalecisi Şehmuz’la karşı karşıya kalan Fatih topu yerden sağ köşeye kaleye gönderdi.

Skor: Aliağa Belediyespor 3 – Akseki Aroma Spor 1 (DK.66)

69.dk. da orta sahadan Aliağa Belediyespor ani atağa kalktı. Mehmet Ali ceza sahasının içine doğru çıkardığı pasa koşan Atilla kayarak düştü. Topu iyi takip eden Volkan topa koşarak tehlikeyi devam ettirdi. Fakat Akseki Aroma Spor kalecisi Uğur Volkan’dan daha çabuk davranarak topun sahibi oldu.

70.dk. da sağ kanattan kendi topunu sürerek atağı başlatan Bilal’in sol köşeden çektiği sert şut yan ağlarda kaldı.

73.dk. da Aliağa Belediyesporun yaptığı atakta sol kanatta topla buluşan Aliağa Belediyesporlu Timuçin topla buluşur buluşmaz pasını Atilla’ya verdi. Topla buluşan Atilla topu iyi kontrol edemeyerek topu ayağından açıp kaleciye kaptırdı.

80.dk. da sağ kanatta Aliağa Belediyesporlu Güray’ın yaptığı büyük hata az daha maçı 3-2 yapıyordu. Önündeki topa vurup uzaklaştırmak isteyen Güray ayağını yere vurarak kendini de nerdeyse sakatlıyordu. Fakat bu pozisyondan Akseki Aroma Sporlu futbolcular yararlanamadı. Sağ köşede kazandıkları topu iyi kullanamayıp topu kaybederek pozisyonu değerlendiremediler.

85.dk. da Aliağa Belediyesporlu Mehmet Ali’nin başlattığı atakta Mehmet Ali sol kanattan ceza Akseki Aroma Spor ceza sahasına hızla giren Timuçin’i iyi görerek ona güzel bir pas çıkardı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Timuçin topun dibine ayağını tam sokamayıp kalecinin üzerinden aşırtamadı. Kalecinin kayarak müdahale ettiği pozisyonda top kalecinin ayaklarına çarparak uzaklaştı.

90.dk. da dördüncü hakem maça duraklama anlarını da ekleyerek 4 dk. Uzattı.

92.dk. da Aliağa Belediyespor ceza sahasına girerken ceza sahası ön çizgisinin tam önünde düşürülen 18 numaralı Akseki Aroma Sporlu Gökay takımına serbest vuruş kazandırdı. Serbest vuruşu kullanmak üzere Akseki Aroma Spordan Kadir topun başına geçti. Aliağa Belediyespor Kadir’in önüne 5 kişilik bir baraj oluşturdu. Kadir topu sol alt köşeden ağlara yollamak istese de Şehmuz Kadir’in kullandığı güzel serbest vuruşa aynı güzellikte karşılık vererek topu sol köşeden sağına yatarak parmaklarının ucuyla kaleye gitmesini engelledi.

Maçın kalan dakikalarında önemli bir pozisyon olmadı. Aliağa Belediyespor kendi evinde karşılaştığı Akseki Aroma Sporu 3-1 yenerek ligdeki puanını 10’a çıkardı.

Maçın kahramanı 11 numaralı Volkan olurken güzel oyunuyla 10 numaralı Timuçin ile 5 numaralı Bilal göz doldurdu. 9 numaralı Atilla ise bu maçta pek etkili olamadı. Üstüne yakaladığı %100 lük 2 gol pozisyonunu değerlendiremeyip kötü oyununa dur diyemedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TB2L'de Fikstur Çekildi26 Ağustos 2007 Pazar 11:42
  • Mobil Basketbol Keyfi21 Ağustos 2007 Salı 11:51
  • Uşak, Kaza Geçirdi21 Ağustos 2007 Salı 11:48
  • Aliağa Takımına Sahip Çık19 Ağustos 2007 Pazar 20:08
  • 12 Dev Adam Bornova'da16 Ağustos 2007 Perşembe 15:34
  • Erdemir, Dixon'la Anlaştı15 Ağustos 2007 Çarşamba 15:36
  • Turnuva Devam Ediyor15 Ağustos 2007 Çarşamba 13:53
  • Üçoklar İmzayı Attı14 Ağustos 2007 Salı 15:32
  • Aliağa Bld Basketbol Tamgaz13 Ağustos 2007 Pazartesi 18:01
  • Banvitliler Transfere Devam09 Ağustos 2007 Perşembe 16:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894