• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İzmir 21 °C

Aliağa konservatuarlı Oldu

Aliağa konservatuarlı Oldu
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ / GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Her dört aylık dönemlerde yüzlerce kursiyerin eğitim aldığı Aliağa Belediyesi Konservatuarı’nda eğitimler yoğun katılımla devam ediyor. Okur-yazar olan herkesin katılabildiği ve yaş sınırlaması olmayan kur

ALİAĞA BELEDİYE KONSERVATUARI’NDA HALEN BİN 628 KURSİYER EĞİTİM GÖRÜYOR. FARKLI BRANŞLARDAKİ EĞİTİMLERE 7’DEN 70’E ALİAĞALILAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ / GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Her dört aylık dönemlerde yüzlerce kursiyerin eğitim aldığı Aliağa Belediyesi Konservatuarı’nda eğitimler yoğun katılımla devam ediyor. Okur-yazar olan herkesin katılabildiği ve yaş sınırlaması olmayan kurslarda sınıflar dolup taşıyor. Her yaştan kursiyerin yer aldığı kurlar yoğun ilgi görürken başarılı olan öğrenciler dört ay sonunda sertifika almaya hak kazanıyor. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “Konservatuarımız, adeta bir kültür-sanat okulu gibi hizmet veriyor. Gençlerimiz, çocuklarımız kültür-sanat faaliyetleriyle Konservatuarımızda tanışıyor” dedi.


İLÇENİN KÜLTÜR SANAT OKULUNA DÖNÜŞTÜ
Bugüne değin binlerce kursiyerin sertifika aldığı Aliağa Belediyesi Konservatuarı’nda bu dönem; Keman, piyano, bağlama, gitar, ritimsel terapi, ud,  üflemeli çalgılar, çocuklar ve yetişkinler için tiyatro, resim, halk oyunları, latin dansları, modern danslar, satranç ve bilgisayar olmak üzere Bin 628 kişi kurs görüyor. Son iki yılda konservatuar bünyesindeki kursları başarıyla tamamlayan 2 bin 426 kursiyer sertifika aldı. Yılın belli günlerinde konserleriyle izleyenlerden tam not alan Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koroları da çalışmalarını Aliağa Belediyesi Konservatuarı bünyesinde yürütüyor.
                                               
BAŞKAN OĞUZ, “YETENEKLİ YÖNLERİNİ KEŞFEDİYORLAR”
Binlerce kursiyere eğitim verdiklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Her dönem bin kişinin üzerinde kursiyere ilgi alanlarına göre en iyi eğitimi verme gayretindeyiz. Çocuklarımıza gençlerimize sanatı sevdiriyor, yetenekli oldukları yönlerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Konservatuarımız kurumsallaşarak adeta bir okul gibi kentimize hizmet veriyor. Gençlerimizin, çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın kurs fırsatlarından yararlanmasını diliyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894