• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 22 °C

Depremzedelere Müzik Ziyafeti

Depremzedelere Müzik Ziyafeti
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ DEMOKRAT FOÇA 17 Kasım 2011 tarihinden beri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Foça’ da bulunan Su Sporları Merkezi’nde misafir edilen Van’lı depremzedeler için konser düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Dans ve Müzi

VANLI DEPREMZEDELERE TÜRK DÜNYASI KONSERİ
Seyfi Gül / Foça
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ DEMOKRAT FOÇA 17 Kasım 2011 tarihinden beri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Foça’ da bulunan Su Sporları Merkezi’nde misafir edilen Van’lı depremzedeler için konser düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Dans ve Müzik Topluluğu’nun Reha Midilli Kültür Merkezi’nde verdiği konser depremzedelerle birlikte konseri izleyen Foça’lıları’da mest etti.
 Foça Kaymakamı Adem Arslan’ın öncülüğünde, Foça Belediyesi, Gençlik ve Spor ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüklerinin işbirliğiyle 25 Ocak 2012 Çarşamba günü saat 19.30’da gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakam Arslan’ın yanı sıra, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren, Gençlik Spor İlçe Müdürü Erkan Atik, ilçede görev yapan bazı daire müdürleri, Vanlı depremzedeler ve Foçalı vatandaşlar katıldı.
 Programı topluluğun saz sanatçılarından Saim Bilen sundu. 16 saz ve 16 ses sanatçısından oluşan topluluk Şef Mehmet Ali Gevrek yönetiminde, konserine Rumeli türküsü “Çalın Davulları” ile başladı. Orta Anadoludan bir bozlak, solistlerden birer Kırşehir ve Silifke Türküsü’nün ardından Güney Türkistan ve Karaçay türküleriyle, topluluk Türk Dünyasından örnekler sundu. Evrim Çetin’in yöresel kıyafetlerle sergilediği Muğla yöresine ait Kadıoğlu zeybeğinin ardından koro yurdun değişik yörelerine ait türkülerle programına devam etti. Eleşkirt, Karadeniz ve Muğla türkülerini Muhammet Mustafa Ok ve Mehmet Tuncay’ın sunduğu Bingöl yöresi halk dansları izledi. Salonda bulunanlarında eşlik ettiği “İzmir’in Kavakları” nın ardından solistlerden dinlenen Denizli, Urfa ve Muş yöresinin hareketli türküleri salonda coşkuyu arttırdı. Koronun son bölümde seslendirdiği Van yöresine ait halay potporiyle coşku doruğa çıktı. İzleyiciler türkülere söyleyerek katılırken, depremzedelerden bir grup salonun arka bölümünde halay çekti.
 Konser izleyenlerin ayakta alkışlarıyla sona erdi.
 Foça Kaymakamı Adem Arslan konser sonrası koroya teşekkür etti ve şef Mehmet Ali Gevrek’e çiçek takdim etti.
 Depremzedeler adına konuşan Rıfat Caniş(59) kendileri için düzenlenen konseri ve halk oyunlarını büyük bir zevk ve beğeniyle izlediklerini, yöre türküleriyle kentlerine gidip geldiklerini söyledi. Caniş “Her türlü ihtiyacımızı karşılayan kaymakamımız moral ihtiyaçlarımızı da unutmuyor. Gezilerle, konserlerle sıkıntılarımızdan bizi uzaklaştırıyor. Sağolsun, varolsun”dedi.
 Seyfi GÜL 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894