• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İzmir 22 °C

Aliağa Cezaevi Kampüsü Açıldı

Aliağa Cezaevi Kampüsü Açıldı
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ/ Ankara, İstanbul'un ardından İzmir’de ceza infaz kurumu sorunu sona eriyor İzmir’de başlatılan ve tamamlanan ceza infaz kurumları kampüsü hükümlü ve tutuklu alınmaya başlandı.

Aliağa Cezaevi  Kampüsü Açıldı

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ/ Ankara, İstanbul'un ardından İzmir’de ceza infaz kurumu sorunu sona eriyor İzmir’de başlatılan ve tamamlanan ceza infaz kurumları kampüsü hükümlü ve tutuklu alınmaya başlandı. AB standartlarındaTürkiye'nin en modern cezaevi kampüslerinden  olan Sincan ve Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünden sonra Türkiye’nin 3. modern Ceza İnfaz Kurumu  Kampüsü olan İzmir Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü ,  yoğun çalışmalardan sonra 3 yılda yapımı tamamlandı. Kampüs, modern Ceza İnfaz Kurumlarının  iyi bir örneği olarak dikkat çekmektedir. 4 T Tipi, 1 Kadın, 1 Çocuk-gençlik ve  1 de açık ceza infaz kurumlarından oluşan kampüs yaklaşık 6 Bin tutuklu/hükümlüye hizmet verecektir. Ayrıca 550 lojmanı bulunan kampüste 1500 civarında memurun görev yapacağı tahmin ediliyor. Kampüste ayrıca 1 camii, sosyal tesisler, sağlık ocağı , jandarma  bölüğü, kreş ve açık spor tesisleri bulunmaktadır. Kampüste kapalı ceza infaz kurumları içeresinde ilk olarak 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu hizmete açıldı. İlk konuklarını 06/02/2012 tarihinde kabul eden  kurum yeni ve genç memurlardan oluşan dinamik bir kadroya sahiptir.
İzmir 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Aziz Gürer ; Kampüs olarak ilk açılan kurum oldukları için hem avantajlı hem de dezavantajlı olduklarını söylerken , Türkiye'nin en modern cezaevi kampüslerinden biri olan Aliağa Cezaevi kampüsünde mahkumlar, AB standartlarına uygun odalarda kalacaklar ve burada mahkumlara meslek edinmeleri kapsamında çeşitli branşlarda eğitim verilicek hem meslek sahibi olacak  hem de aldıkları maaşla bütçelerine az da olsa katkıda bulunulacak . Mahkumların kültürel alanda kendilerini geliştirmeleri için kütüphane, santranç odaları, İngilizce kursu, ÖSS kursu ve okuma-yazma kursları verilecek dedi Kurum Müdürü Yeni  kampüsün bölgeye,memlekete herkese hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894