• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 21 °C

Cepheden Haber Var

Cepheden Haber Var
ALİAĞA HABER ALFATİVİ/ Aliağa Diyanet Sen organizasyonunda Diyarbakır Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tiyatro grubu öğrencileri, “Cepheden haber var” adlı oyunu sergiledi. Tüpraş Halk eğitim Merkezi’nde sergilenen oyuna Aliağa’lılar yoğun ilgi göste

CEPHEDEN HABER VAR

ALİAĞA HABER ALFATİVİ/ Aliağa Diyanet Sen organizasyonunda Diyarbakır Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tiyatro grubu öğrencileri, “Cepheden haber var” adlı oyunu sergiledi. Tüpraş Halk eğitim Merkezi’nde sergilenen oyuna Aliağa’lılar yoğun ilgi gösterirken iki saat süren oyunda izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı.

Çanakkale savaşında cephede yaşanan acıların ve asker yolu bekleyen ailelerin Diyarbakır’daki yansımalarını anlatan oyunun yazarlığını ve yönetmenliğini Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Ateş yaptı. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tiyatro grubu öğrencilerinin oluşturduğu 20 kişilik oyuncu grubu ile ilk olarak Diyarbakır’da sergilenen oyun izleyenler tarafından tam not aldı. Bitlis, Bursa ve Çanakkale'de sahnelenecek oyun yaz aylarında ise Arnavutluk ve Kıbrıs'ta izleyicilerin karşısına çıkacak.

ÇANAKKALE DESTANINA DUYARSIZ KALINAMAZ

Aliağa’da sergilenen ve büyük ilgi gören oyunun ardından konuşan oyunun yazar ve yönetmeni Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Ateş Çanakkale Destanına gösterilen duyarsızlık karşısında bu oyunu yazdığını belirterek “Bu ülkenin kazanılmasında doğudan batıya tüm halkımız destansı bir fedakarlık göstermiştir. Canlarını mallarını ve çocuklarını vatana hediye etmişlerdir. Geçmişte görev yaptığım bir okuldaki idarecilerin Çanakkale konusundaki duyarsızlıkları beni bu oyunu yazmaya itti. Bu oyun iki ezan arasında yazılmıştır. Yatsı vakti başladım, Sabah ezanı okunurken oyunun metnini tamamladım” dedi.

ANADOLU KADINININ GÖSTERDİĞİ FEDAKARLIK HETÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR

Tarihte her destanın büyük acı ve fedakarlıklar yaşanarak yazıldığını ifaden eden Ateş “cepheden haber var” oyununda Anadolu kadının büyük özverisinin ön plana çıktığını belirterek “Kendi evlatlarını kınalayan, cepheye gönderen Anadolu kadınının bu fedakarlığı her türlü takdirin üzerindedir” şeklinde konuştu.

Yazar Yrd. Doç. Dr. Orhan Ateş ayrıca İnsanlara yüksek duyguların verilmesinde ve eğitim aracı olarak tiyatronun büyük önemi olduğunu ifade ederek halkın gösterdiği ilgiden aldıkları destekle ve yeni oyunlarla yola devam edeceklerini belirtti.

Diyanet Sen Aliağa Şube Başkanı Gazali Ateş yaptığı açıklamada “Çanakkale de Mehmet yiyecek bir şey bulamıyor. Kemiği toz haline getirmiş onu yiyor. Üstünde giyecek elbisesi ayağında giyecek ayakkabısı yok. Küçüklüğümüzde yaşlılarımızdan duyardık derelerden su yerine kan aktığı cephede, Mehmetçik Kuran-ı Kerim’i çıkartıp okuduktan sonra kitabım Kuran-ı Kerim seni bu düşman çizmeleri altında çiğnetmeyeceğim, göğsünden çıkarttığı bayrağa bakarak seni bu göklerden indirtmeyeceğim, ey Anadolu’daki bacılarım sizin namusunuza namahrem eli değdirtmeyeceğim diyerek kanlarını ve canlarını verdiler. Bu vatanı bize emanet eden, şehitler ölmez ama unutulunca ölürler şehitlerimizi unutmamak adına  bu ve buna benzer programları yapmaya devam edeceğiz katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894