• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İzmir 21 °C

Menemen TAŞHAN Açıldı

Menemen TAŞHAN Açıldı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK/ Taşhan, 400 yıl sonra yeniden ticaret merkezi… Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Türk-İslam mimarisinin yaşayan örneklerinden biri olan Taşhan’ı, 32 esnaf ve sanatkarın hizmet verdiği tarihi bir çarşı olarak hizmete

BAŞKAN ŞAHİN’DEN TARİHİ AÇILIŞ
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK/ Taşhan, 400 yıl sonra yeniden ticaret merkezi…
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Türk-İslam mimarisinin yaşayan örneklerinden biri olan Taşhan’ı, 32 esnaf ve sanatkarın hizmet verdiği tarihi bir çarşı olarak hizmete açarak, 400 yıl önceki parlak günlerine yeniden kavuşturdu.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıl dönümünde Menemen’de çifte bayram yaşandı. Zafer Bayramı kutlamalarının ardından, tarihi Taşhan Çarşısı’nın açılışı gerçekleştirildi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen coşkulu açılış törenine; Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, Garnizon Komutanı Top. Kd. Alb. Hurşit Ağırcan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, CHP İlçe Başkanı İsmail Akıncı, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları Yöneticileri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar ve Gaziler de katıldı.   

 Başkan Şahin’den birlik ve beraberlik mesajı…
Konuşmasına ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak başlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Büyük Önderimiz Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andığını söyledi. Ülkemizi bölmek isteyen iç ve dış güçlere; “Bu ülkenin her zaman tek vatan, tek millet ve tek bayrak olacağını hiç kimse unutmasın. Bu ülkeyi dün böldürmedik, bugün ve yarın da asla böldürmeyeceğiz” diye seslendi.

Başkan Şahin; “Taşhan bulunduğu bölgeyi değiştirecek”
Kitabesi bulunmadığından Taşhan’ın yapım tarihinin kesin olarak bilinmediğini açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; iki katlı ve 45 odası bulunan Taşhan’ın, yapımında görevlendirildiği söylenen Şeyh Kamil’in yaşadığı dönem olan XVI. yüzyılın sonları ile XVII yüzyılın başlarına yapıldığının sanıldığını söyledi.
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; restorasyonunun ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladıkları Taşhan’ın, geçmişte Manisa'dan gelen kervanların İzmir ve Foça'ya ulaşmalarında kullandıkları konaklama ve ticaret merkezi olduğunu da hatırlatarak; “Taşhan’ı 400 yıl aradan sonra yeniden ticaret merkezi olarak hizmete açıyoruz. Burada Menemendeki esnaf ve sanatkarlarımızın yanı sıra,  komşu ilçelerimiz Foça ve Aliağa’dan, İzmir Kızlarağası Hanı’ndan esnaflarımız da hizmet verecek. Taşhan’ı geçmişte olduğu gibi çok önemli bir ticaret merkezi haline dönüştürmek için Belediye olarak her türlü desteği sağlayacağız. Esnaf ve sanatkarlarımız da bu doğrultuda hareket edecekler. Böylece Menemen’in en eski yerleşim bölgesinde yer alan Taşhan, bulunduğu bölgeye hareketlilik getirecek ve Taşhan’ın 100 metre ilerisinde yeni yapacağımız Belediye binamız ile burada arzu ettiğimiz değişimi sağlamış olacağız” dedi.

İESOB Başkanı Mutlu; Esnaf Teşkilatını Göreve Çağırdı
Hediyelik eşya, konfeksiyon, cam, seramik ve deri işçiliği, ahşap boyama ve resim çalışmaları, yöresel el sanatları ve kostüm gibi çok farklı ürünlerin satışa sunulduğu 32 işletmenin yanı sıra; Zabıta Müdürlüğü ve Muharip Gaziler yada Arıcılar Derneği gibi sivil toplum örgütlerini de bünyesinde barındıran Taşhan’ı Menemen’e kazandıran Belediye Başkanı Tahir Şahin’in, esnaf teşkilatına desteklerinin dün olduğu gibi bugün de devam ettiğini ifade eden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu; “Tahir Başkanımın esnaf teşkilatına yaptıklarını hiç unutmam. Bugüne kadar ne talebimiz olmuşsa hiç hayır cevabını almadık. Burada hizmet verecek esnaf ve sanatkarları, iz bedeli gibi bir rakamla destekleyerek, onları reel ekonomiye katmak için vermiş olduğu katkıdan dolayı başta Belediye Başkanım olmak üzere Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Mutlu, Taşhan’da hizmet verecek esnaf ve sanatkarlara ise, “Menemen halkını Taşhan’a çekmek esnaf teşkilatı olarak sizin göreviniz olmalıdır. İndirimler yapmalı, insanların burada hoşça vakit geçirmelerini sağlamalısınız. Biz de sizlere destek olmaya çalışacağız” diye seslendi.

Kaymakam Subaşı; “Tarihi eserlerimize sahip çıkmalıyız”
Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı ise konuşmasında, “Tarihi eserler millet olmanın göstergesi olan yapıtlardır. Tarihine, eserlerine sahip olmayan millet, geleceğine de sahip olamıyor. O nedenle hem eserlere sahip çıkmamız hem de onları halkımızın beklentilerine uygun şekilde kullanmamız gerekiyor.  Belediye Başkanımıza bu tarihi eserimize sahip çıktığı için hepiniz adına teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Subaşı konuşmasını, Taşhan esnafına bol kazançlar dileyerek sona erdirdi.  
Törende Taşhan esnaflarından Sevim Atalay, tüm esnaf ve sanatkarlar adına Menemen Belediye Başhanı Tahir Şahin’e teşekkür plaketi sundu. Menemen Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin Zeybek gösterisi ile renklenen törenin ardından, protokol açılış kurdelesini kesti. Düzenlenen kokteyl ile tören sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894