• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İzmir 22 °C

Turgut Oğuz'dan ÖNEMLİ Açıklama

Turgut Oğuz'dan ÖNEMLİ Açıklama
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YUNUS YEŞİLÖZ /Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz Aliağa Radyo Sahil de Haber Müdürü Yunus Yeşilöz’ün canlı yayınlanan “Açık Görüş” programına katılarak Aliağa’yı yakından ilgilendiren konular hakkında açıklamalarda bulundu.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ RADYO SAHİL DE AÇIK GÖRÜŞ PROGRAMINA KONUK OLDU

BAŞKAN OĞUZ “ TEKRAR ADAY OLUP OLMAYACAĞIMA KARAR VERMEDİM. BANA KALSA ADAY OLMAM.”

BAŞKAN TURGUT OĞUZ “ BENİ HERKES SEVİYOR, BEN HERKESLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUM”

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YUNUS YEŞİLÖZ /Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz Aliağa Radyo Sahil de Haber Müdürü Yunus Yeşilöz’ün canlı yayınlanan “Açık Görüş” programına katılarak Aliağa’yı yakından ilgilendiren konular hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Turgut Oğuz 2012 yılına kadar gerçekleştirilen projeler hakkında bilgiler verdiği programda 2013 yılı hedeflerini ve projeleri de anlattı. Alt yapı konusunda dikkatli gittiklerini ve kentin su hatlarının değiştirilmesi çalışmalarına TOKİ konutları bölgesinde başladıklarını ifade etti.

Bütün Şehir kanunu kapsamında Aliağa Yeni Şakran Beldesinin de Aliağa ya bağlanacağını ifade eden Başkan Turgut Oğuz belediye hizmetlerini Büyükşehir ile koordineli olarak Yeni Şakran’a da götüreceklerini belirtti. Çaltılıdere mevkiinde Başkaz Aziz Kocaoğlu ile birlikte bir hizmet üs bölgesi tespit ettiklerini ve oraya Büyükşehirin tüm birimlerinin getirileceğini ifade eden Oğuz “ Yeni Şakran Belediye Başkanı Etem Yorulmaz ile önceden tanışan ve iyi ilişkiler kuran birisiyim. Bundan sonra da işbirliği ve hizmet anlamında Helvacı da olduğu gibi Yeni Şakran da da koordineli çalışacak ve hizmet götüreceğiz. Etem Başkanı severim, saygı ve sevgiye dayalı bir arkadaşlığımız var. Çocuğum gibidir. Orada yaptığım ankette de Etem Başkan başarılı görünüyor, güvenilir görünüyor Sorunları birlikte çözeceğiz.” Dedi.

“HATA YAPTIM.”

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz tekrar aday olup olmayacağına dair soru üzerine “Bana kalsa aday olmam ama zamanın ne getireceği de bilinmez. Benden tekrar aday olmam konusunda beklentiler ve istekler var. Yaşım 70’i geçti. Artık utanıyorum. Bu yaşta başkan mı olur. Başkan olmadan önce ve başkan seçildikten sonra ben bir kez başkanlık yapacağım dedim. Bu sözlerimle hata yaptım. Bu yanlışım yüzünden de ilk zamanlar sıkıntı yaşadık. Adaylık konusunda arkadaşlarımız piyasaya çıkmaya başladılar.  Bir adaylık enflasyonu yaşandı ve sorun olarak karşımıza çıktı. Parti açısından da bir dönem sıkıntı yaşadık ama şu anda böyle bir sorunumuz yok. Parti yetkili organları ile temasımız var. Kimi uygun görürlerse o isim üzerinde birleşir ve sorunsuz bir şekilde yolumuza devam ederiz. Buradan da söyleyeyim başkanlık konusunda ısrarım ve isteğim şu an da yok ama yaşayıp göreceğiz.” Diye konuştu.

“ALİAĞA BELEDİYESİ BAKKAL DÜKKÂNI DEĞİLDİR. CHP İLÇE ÖRGÜTÜ İLE HİÇ BİR SORUNUMUZ YOK”

Aliağa da özellikle Termik Santral ruhsatına imza atma sürecinde sıkıntılı zamanlar geçirdiklerini dile getiren Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz  CHP’ nin büyük bir parti olduğunu dile getirerek “ Termik santral konusunda  benim yerimde kim olsa aynısını yapardı. Bana söylenen ne ise ben onu yaptım. Belediyenin bakkal dükkanı olmadığı ifade edildi ve kanunlar önünde o imzayı atmam gerektiği söylendi. Aziz Kocaoğlu da CHP genel merkezi de imzanın atılması konusunu biliyorlardı. Atmasam bile o ruhsat verilecekti. Ben hayır desem Bakanlık evet diyecekti. Partide ki arkadaşlarımız yapması gerekenleri yaptılar, protesto ettiler, karşı çıktılar. Ben görevimi onlar da görevlerini ve konumları neyse onu yaptılar. Ben de Termik Santrallere karşıyım ama ortada da bir enerji açığı var. Rüzgar ile Güneş ile bu açığı kapatamazsınız. Nükleer enerji mi, Termik santral mi derseniz termik santral derim. Teknoloji değişti. Yaşayıp göreceğiz. Bacadan limitin üstünde atık çıkınca sistem kendini kapatıyor.” Dedi.

“ DEMİR ÇELİKLER DAHA FAZLA KİRLETİYOR”

Kirletici vasfı açısından demir çeliklerin termik santrallerden daha çok kirlettiğini dile getiren Başkan Turgut Oğuz “ Yatağan kötü bir örnek ama artık o teknolojilerin devri bitti. Şimdi çok daha ileri teknoloji ile sistemler hayata geçiriliyor. Asıl yapılması gereken bölgemizde bulunan demir çelik fabrikalarının düzeltilmesidir. Yatırım yapmak ve durumlarını düzeltmek zorundalar. Ama bunu başarmak daha zor gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

“ALİAĞA’ NIN EN ÖNEMLİ SORUNU TRAFİK VE OTOPARK”

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz Aliağa’nın her geçen gün büyüdüğünü söyleyerek Otopark konusunun çözülmesi gerektiğini açıkladı. Bu konuda birkaç projelerinin olduğunu açıklayan Oğuz “ Şu ana kadar bu sorunu çözemedik. En uygun yer Demokrasi Meydanı ve civarı ama alan küçük. En az 4 dönüme ihtiyacımız var. Belediyenin arkasında ki boş alanı almak istedik ama olmadı. Bana göre en mantıklı proje Belediyeyi yıkıp oraya otoparkı yapmak. Büyükşehir bu konuda olumlu cevap verdi. Yeri ayarlarsak otoparkı yapacaklar. Menemen meydanına otoparkı yaptı ama bizim planlamamızda gelecek öngörülmemiş. Yer sıkıntısı yaşıyoruz. Bu sorun mutlaka çözülmeli” diye konuştu.

“BERGAMAYA UZAYACAK METRO HATTI ALİAĞA’NIN İÇİNDEN GEÇECEK”

İzban’ın kuzeyde Bergama’ya kadar uzaması durumunda hattın Aliağa’nın içinden geçip geçmemesi konusunda bilgiler veren Başkan Oğuz “ Gelinen son nokta itibariyle sanıyorum içinden yani eski garaj mevkiinden hattın geçeceği kesinleşmiş gibi. Biçer ovadan ayrılarak geçmesi durumunda Aliağa atıl duruma geliyor. Hazırlanan diğer proje buydu ama bu kabul görmedi sanıyorum. Mevcut istasyonun devamı olarak projelendirilecek. Büyükşehir den metro ring hattı için otobüs istedik. Yeni otobüs alımı yapacaklar onu bekliyoruz. Yeni alım gerçekleştiğinde 2-3 otobüsü de biz Aliağa ya alacağız” dedi.

“AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Belediye çalışmaları konusunda Belediye Meclisinde tam bir uyum içerisinde olduklarını da dile getiren Başkan Oğuz “ Özellikle Ak Partili Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Şu ana kadar çok uyumlu ve verimli çalışmalar gerçekleştirdik. Karşılıklı anlayış çerçevesinde ve iyi ilişkiler kurarak konuları görüşüyor ve sonuca başlıyoruz. Benim hiç kimseyle sorunum yok. Bir kişi de gelip bana benle ilgili olarak sıkıntı yaşadığını söylemez. Demokratik bir biçimde herkes mecliste eleştirisini de yapar, fikrini de söyler biz de anlayışla karşılarız. Karşılıklı oluşan bir güven tesis ettik.” Dedi.

  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894