• BIST 9524.59
  • Altın 2488.041
  • Dolar 32.4983
  • Euro 34.7526
  • İzmir 23 °C

YSGP, Su Paraları Geri Ödensin

YSGP, Su Paraları Geri Ödensin
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden yapılan açıklamada “Musluklardan akan suya İZSU zam yapıyor, zammı haksız bulan İzmirli dava açıyor ve kazanıyor. Ancak zam yaparken zorlanmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, iş vatan

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne YSGP’den Çağrı: “SU PARALARI GERİ ÖDENSİN”

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden yapılan açıklamada “Musluklardan akan suya İZSU zam yapıyor, zammı haksız bulan İzmirli dava açıyor ve kazanıyor. Ancak zam yaparken zorlanmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, iş vatandaştan fazladan aldığı paraları geri vermeye gelince zorlanıyor. “

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden yapılan açıklamada, İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin Mayıs/2012’te aldığı su zammının iptal kararının hemen uygulanması ve İZSU’nun İzmirliden fazladan aldığı 12 milyon lira su parasını vatandaşa geri ödenmesi istendi.  Vatandaşın suya erişim hakkının, yaşam hakkının ön koşulu olduğunu savunan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eşsözcüsü ve İzmirliler adına 15 kişi ile birlikte su zammının iptal davasını açan avukat Arif Ali Cangı, İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin Mayıs/2012’de İZSU’nun aldığı zam kararını iptal ettiğine dikkat çekti ve “Mahkeme kararında 01.01.2012 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 10 artış yapılarak belirlenen su ve atık su tarifesinin, aynı bütçe kalemleri ve maliyet unsurları geçerliyken, somut bir gerekçe gösterilmeden tekrar artış yapılmak suretiyle yeniden belirlenmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti.  Bundan sonraki su tarifelerinin belirlenmesinde mahkeme kararlarının dikkate alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.  

İzmir’de mart 2009 yerel seçimlerinden bu yana  Büyükşehir Belediyesi’nin musluklardan akan suya sürekli zam yaptığına ancak açılan  ve kazanılan davalar sonucunda fazladan aldığı su paralarını geri ödediğine dikkat çeken Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İzmir Eşsözcüleri Güneş Akçay ve Osman Doğan da yaptıkları ortak açıklamada, “Yasaya göre mahkeme kararı en geç bir ay içerisinde uygulanmalı. İdareyi hukuka uymaya, mahkeme kararlarını uygulamaya, İzmirlinin parasını geri ödemeye çağırıyoruz” dediler.

18 Mayıs’ta açılan davanın davacılarının mahkeme kararlarının uygulanması için 28 Şubat 2013’te İZSU’ya dilekçe verdiğine de dikkat çeken YGSP Eşsözcüleri “Suya erişim hakkının, yaşama hakkının ön koşulu olduğunu, su hizmetlerinin kamu hizmeti niteliğinde olduğunu, düşük gelirli olanlar ve yoksulların da suya erişim hakkında yararlandırılmasının sosyal devlet olmanın, mahkeme kararlarının gecikmeksizin ve eksiksiz uygulanmasının hukukun üstünlüğü ilkesinin gereği olduğunu anımsatıyoruz.” diyerek, vatandaştan haksız yere alınan paraların taksitler halinde değil, peşin olarak ödenmesi gerektiğine de vurgu yaptılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894