• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İzmir 14 °C

Eğitim-İş'ten Türban Tepkisi

Eğitim-İş'ten Türban Tepkisi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa Eğitim İş Sendikası düzenlediği basın toplantısı ile Memur-Sen’in kamu kuruluşlarında ki türban tutumunu eleştirdi. Eğitim – İş Aliağa Şubesi’nde Genel merkezce hazırlanan basın açıklamasını yönetim kurulu adına

EĞİTİM - İŞ’TEN TÜRBAN TEPKİSİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa Eğitim İş Sendikası düzenlediği basın toplantısı ile Memur-Sen’in kamu kuruluşlarında ki türban tutumunu eleştirdi. Eğitim – İş Aliağa Şubesi’nde Genel merkezce hazırlanan basın açıklamasını yönetim kurulu adına Mehmet Koruculu okudu.

Kamu görevlilerinin görevleri başında herhangi bir inanç grubuna vurgu yapamayacağını söyleyen Koruculu aksi halinde kamu hizmetlerinin taraflı yapıldığı algısı oluşacağını belirtti. Koruculu “Bütün inanç türlerine eşit mesafede durmak zorunda olan laik devlet kadrolarında görev almak isteyen yurttaşlar, devletin tarafsızlığına gölge düşürmemeyi hedefleyen ve bu yönüyle farklı inanç gruplarını barındıran toplumlarda iç barışın temelini oluşturan bu gerçeği bilerek kamu görevlisi olmaya talip olurlar. Kamu görevlisinin “sadece kamu hizmeti sunduğu zaman dilimi ile sınırlı olmak üzere” uymakla yükümlü olduğu kılık-kıyafet yükümlülüğü, görev başındayken iç dünyasında ve özel yaşamında kıyafetiyle özgürce inancını yaşamasına engel teşkil etmez. Çünkü laik devlet, yurttaşının belirli bir inanca sahip olması ya da hiçbir inanca aidiyet hissetmemesi nedeniyle baskı altına alınmasını somut hukuk kurallarıyla yasaklar” dedi.   

Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen’nin Türk Eğitim-Sen’in de desteği ile anayasanın temeli olan laiklik ilkesine karşı saldırı başlatıldığını ifade eden Koruculu “Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in inanç özgürlüğünün gereği olarak sunmaya çalıştıkları kamuda türban dayatması, özü itibariyle tüm yurttaşlara eşit olarak sunulan inanç özgürlüğünü yaratan hukuki ve siyasi düzeni ortadan kaldırmaya yönelen sorumsuz bir girişimdir.Muhafazakarlık perdesinin arkasına saklanan sözkonusu “gerici” sendikal anlayış, toplumun tamamını kucaklayacak din ve inanç özgürlüğü için değil, tam aksine toplumun baskın dini inancının diğer tüm inanç gruplarını boğması için mücadele etmektedir” dedi.

Kamuda türban girişimi için başlatılan eylemlerin düzenleyenler açısından büyük bir hüsranla sonuçlandığı, İzmir’de söz konusu eylemlere katılımın düşük olduğunu belirten Mehmet Koruculu “Sözde sivil itaatsizlik eylemi adeta, üyelerinin Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen’e itaatsizlik eylemine dönüşmüş bulunuyor. Memur-Sen düzenlediği eylemin altında kalınca, kılık kıyafet konusunda “sözde itaat etmeyeceklerini” ilan ettikleri devlet yöneticilerine mevzuatı değiştirmeleri için yalvarma süreci başlattı. AKP iktidarının ileri gelenleri ile Cumhurbaşkanı’na mektup yazarak içine düştüğü bataktan kurtarmaları için yardım dilenen Memur-Sen’i, Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaşlaşma hedefinin en paha biçilmez basamağını oluşturan laik devlet modelini tahrip etme yolunda denedikleri “omurgasız sendikacılık” yöntemleri nedeniyle kınıyoruz.

        Sendikamız, kamu kurumlarında yaşanan tek tük ihlallerin sorumlularının cezalandırılmalarına yönelik hukuki hazırlıklarını tamamlamıştır. İhlallerle ilgili soruşturma açılıp açılmadığı, açıldıysa sonuçları hakkında ilgili makamlardan bilgi istenmesinin ardından görevlerini kötüye kullanan sorumlular hakkında kapsamlı hukuki girişim zaman geçirmeksizin başlatılacaktır” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894