• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • İzmir 16 °C

TEDliler Bilimin merkezinde

TEDliler Bilimin merkezinde
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / TED Aliağa Koleji öğrencileri, dünyanın en büyük parçacık fiziği araştırma laboratuarı CERN’ü ziyaret ettiler. İsviçre’deki laboratuarın çalışmaları hakkında bilgiler edinen, merak ettikleri sorulara yanıtlar bulan öğre

TED’li öğrenciler bilimin merkezine gitti, CERN’ü gezdi

TED’li öğrencilerden İsviçre ve Fransa’ya keşif gezisi

TED Aliağa Koleji öğrencileri, okulun proje ve etkinlik çalışmaları kapsamında İsviçre ve Fransa’ya giderek, dünyaca ünlü merkezleri yerinde inceleme fırsatı buldu.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / TED Aliağa Koleji öğrencileri, dünyanın en büyük parçacık fiziği araştırma laboratuarı CERN’ü ziyaret ettiler. İsviçre’deki laboratuarın çalışmaları hakkında bilgiler edinen, merak ettikleri sorulara yanıtlar bulan öğrenciler, CERN bünyesinde görev yapan Türk Bilim adamları tarafından bilgilendirildiler. Ziyaretleri sonunda sertifika da alan öğrenciler daha sonra İsviçre'nin ünlü İngiliz Bahçesi ve Leman Gölü’nü de gördüler.

31 öğrenci ve 4 öğretmenin yer aldığı grup İsviçre'den sonra Paris Sorbonne Üniversitesi’ni de ziyaret ederek üniversite hakkında bilgi aldılar. Üniversite ziyaretinin ardından Luvre Müzesi, Cam Piramit, Notre Dame Katedrali, Eiffel Kulesi gibi Paris’in tarihi ve kültürel merkezlerini de gezen öğrenciler son olarak Disneyland Paris’te eğlenerek Türkiye’ye döndü.

TED Aliağa Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Komsuoğlu, “Gerçekleştirdiğimiz etkinlik ve projelerle, öğrencilerin sadece akademik yönde değil, lider birer Türk vatandaşı olarak, çok yönlü şekilde hayata hazırlanmasını ve küresel bir vizyon oluşturmalarını hedefliyoruz” dedi.

 


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894