• BIST 9693.05
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 27 °C

Aliağa'da 23 Nisan Coşkusu

Aliağa'da 23 Nisan Coşkusu
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 93. yıl dönümü Aliağa'da düzenlenen törenlerle kutlandı. Aliağa Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü kutladığı Özgür Dünya Çocukları Şenliği ile Çakmaklı’

ALİAĞA'DA 23 NİSAN ÇOŞKUSU

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 93. yıl dönümü Aliağa'da düzenlenen törenlerle kutlandı. Aliağa Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü kutladığı Özgür Dünya Çocukları Şenliği ile Çakmaklı’da başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri resmi törenlerle devam etti. Resmi törenler Cumhuriyet Meydanı’nda  Atatürk Anıtına Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeleknk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Törene katılan siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar Atatürk Anıtına Kırmızı karanfiller bıraktı. Törenlere bu yıl Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu ev sahipliği yaptı.  Törene Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Belediye Başkanı Turgut Oğuz , Garnizon Komutanı Hava Yarbay Bora Meriç , Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum  Örgütleri, Aliağa'da ki Okullar, Yabancı misafir öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet İlkokulda düzenlenen törende , Gazi Ortaokulunun düzenlediği  Adıyaman  Ekibi Gösterisi, Petkim İlkokul 4. Sınıf Öğrencisi Elif Süzerer'in Jimnastik  Gösterisi, Şehit Çavuş Bülent Kula  Ortaokulu'nun Step Gösterisi , Cumhuriyet  İlk Okulunun  Zeybek Ekibi Gösterisi ve Macaristan ve Kazakistan'ın ülke gösterileri düzenledi.  Elif Süzerer'in  Jimnastik gösterisi, izleyenleri tarafından büyük beğeniyle izledi. Süzerer'in yaşına göre yaptığı hareketler izleyenlerden tam not aldı. Macaristan ve Kazakistan'ın ülke halk oyunları ve şarkıları ilgiyle izlendi. Şehit Çavuş Bülent Kula Ortaokulu’nun step gösterileri törene renk kattı. Özgür Dünya Çocukları Şenliği kapsamında Aliağa’da bulunan Macaristan’dan gelen yabancı öğrencilerin gösterileri ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun Zeybek ekibi gösterileriyle devam eden tören Alp Oğuz Anadolu Lise’sinin hazırladığı konser ile sona erdi.

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı. Oğuz “Büyük Önder Atatür’ün aydınlık yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza armağan ettiği, Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutlarım” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894