• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 21 °C

Kanserle Mücadele Derneği Kuruldu

Kanserle Mücadele Derneği Kuruldu
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Kanser hastalığına karşı mücadele edenlere destek olmak amacıyla Aliağa’da Kanserle Mücadele Derneği Kuruldu. Dernek Başkan’ı Av. Serkan Acar düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Aliağa’da kanserle savaş a

ALİAĞA KANSERLE MÜCADELE DERNEĞİ KURULDU

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Kanser hastalığına karşı mücadele edenlere destek olmak amacıyla Aliağa’da Kanserle Mücadele Derneği Kuruldu. Dernek Başkan’ı Av. Serkan Acar düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Aliağa’da kanserle savaş adına bir dernek kurmaya karar verdiklerini ifade ederek “Halkımızı bu hastalıktan uzak tutacak tedbirlerle ilgili bir her platformda mücadele vermek, erken teşhis hayat kurtarır prensibiyle erken teşhis için yapılması gerekenler hususunda insanlarımızı bilinçlendirmek, hastalığa yakalanmış olan insanlarımızın ve ailelerin, o zor döneminde yalarında olup onlarla birlikte bu hastalıkla mücadele etmek amacıyla, bir araya gelip Aliağa Kanserle Mücadele Derneğini kurduk” dedi.  Acar giderek artan kanser oranlarının dünyada altından kalkılamaz boyutlara doğru gittiğini, önlem alınmadığı takdirde 2030 yılında dünya genelinde kanser harcamalarının 458 milyar dolara ulaşması beklendiğini kaydetti. Kanserden ölüm oranların ileriki yıllarda daha çok artacağını söyleyen Acar Türkiye’de 200 bin kişinin her yıl kansere yakalandığını belirterek “TÜİK’in 2009 istatistiklerine göre de ülkemizdeki tüm ölümlerin yüzde 20’sini kanser oluşturmaktadır” dedi.  

NET VERİLER YOK

Dernek başkanı Acar Aliağa’da kansere bağlı ölümlerin her geçen gün arttığını, mevcut durumla ilgili net verilerin olmadığı ifade ederek “Aliağa’da mevcut durumla ilgili net veriler maalesef elimizde bulunmamaktadır. Bu bizim ciddi bir eksiğimizdir” dedi.

HASTALARIN VE AİLELERİN EN YAKIN DERT ORTAĞI OLACAK

Acar, “Biz Aliağa’da kuruluşuna vesile olduğumuz bu derneğin, Aliağa’da yaşayan kanser hastalarımızın ve ailelerinin en yakın dert ortağı olacağına ve bu derneğin Aliağa halkımızın tüm kesimleriyle tamamının derneği olacağına gönülden inanıyoruz. Bu inançla ve amaçla yola çıktığımız derneğimizin açılışını, 26 Nisan Cuma günü saat 20.30’a Petkim Kültür merkezinde sahnelecek olan “Nafile Dünya” tiyatro oyunu ile birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Başkanlığını Avukat Serkan Acar’ın yaptığı dernekte Başkan yard. Doktor Sedat Ekinci, Sekreter Mali Müşavir Mustafa Arıcı, Sayman Eczacı Serhat Erkal ve üyelerin ise Emekli Öğretmen Gülenaz Çağlayan, Diş Hekimi Mukadder Sonay Özoğul, Eczacı Murat Demirtaş, Doktor Abbas Ali Elburus, Eczacı Gültekin Kurultak, Emekli İktisatçı Mücahit Yaver, Doktor Asım Sedat İlçayto, Öğretmen Erhan Aydoğan ve Rehber Öğretmen Şükran Soylu olduğu belirtildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894