• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İzmir 25 °C

Aliağa'nın Tiyatro Okulu ALBET

Aliağa'nın Tiyatro Okulu ALBET
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ALİOSMAN KARATEKİN Aliağa’da gençlere tiyatroyu tanıtıp sevdiren Aliağa Belediye Tiyatrosu (ALBET) yeni oyununa hazırlanıyor. Tiyatroya gönül vermiş 25 amatör oyuncu 23 Mayıs Perşembe günü Haldun Dormen’in yazdığı Hisseli Harikala
 ALBET’TEN “HİSSELİ HARİKALAR KUMPANYASI”
 
 ALİAĞA’NIN TİYATRO OKULU: ALBET
 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ALİOSMAN KARATEKİN  Aliağa’da gençlere tiyatroyu tanıtıp sevdiren Aliağa Belediye Tiyatrosu (ALBET) yeni oyununa hazırlanıyor. Tiyatroya gönül vermiş 25 amatör oyuncu 23 Mayıs Perşembe günü Haldun Dormen’in yazdığı Hisseli Harikalar Kumpanyası’nı sahneleyecek.

 
EĞİTİMLER 6 AYDIR SÜRÜYOR
Aliağa Belediyesi’nin yıllardır ilçede bir Kültür Sanat Okulu gibi faaliyet gösteren Konservatuarı bünyesinde faaliyet gösteren ALBET’te 18 ile 45 yaş arası her meslek grubundan tiyatro severlerin bir araya gelerek oluşturulan tiyatro ekibi, 6 aydır oyunculuk çalışması yapıyor. Son 3 aydan bu yana sahnelenecek olan Oyunun çalışmaları hız kazandı. Haftada 6 saat süren eğitimler, 3 haftadır her akşam yapılan çalışmalara dönüştü. 
 
AMATÖR OYUNCULAR İLK KEZ SAHNEYE ÇIKIYOR
ALBET Genel Sanat Yönetmeni Demet Saka, tamamı amatör oyunculardan oluşan ekibin büyük bölümünün ilk kez sahneye çıkacağını söyledi. Tiyatro grubunda memurdan, işçilere, öğrencilerden mühendislere kadar farklı meslek ve yaş gruplarında oyuncuların bulunduğunu söyleyen Saka, “Belediye Başkanımız Turgut Oğuz, kültür sanat faaliyetlerine büyük önem veriyor.  Aliağa’da tiyatroyu yaşatmak, sanatı sevdirmek ve özellikle gençleri, çocukları kültür sanat faaliyetlerine yönlendirmek için büyük bir gayretimiz var.” Dedi.
 
BAŞKAN TURGUT OĞUZ: “SAHNENİN TOZU İLK KEZ YUTULUYOR”
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa Belediyesi Konservatuvarının kurumsallaşarak adeta bir okul gibi faaliyet gösterdiğini ifade ederek, “Konservatuvarımızda her yıl bin beşyüz kişi eğitimlere katılıyor. Resim Kursundan, dans eğitimlerine kadar çok sayıda kursumuz var. Bunlar içinde Tiyatro grubumuz yıllardır başarıyla oyunlar sahneliyor. Gençlerimiz, çocuklarımız ilk kez sahne tozunu burada yutuyor. Buradaki eğitimlerin ardından yaşamına kültür sanat eğitimleri ile sürdüren, konservatuvarda eğitim alan çok sayıda gencimiz var.” Dedi.
 
MÜZİKLİ KOMEDİYE DAVET
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz,  23 Mayıs Perşembe akşamı Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Salonunda sahnelenecek olan “Hisseli Harikalar kumpanyası” müzikli komedi oyununa tüm Aliağa halkını davet etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894