• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İzmir 16 °C

Aliağa'da Ortak Yönetim Kurulu

Aliağa'da Ortak Yönetim Kurulu
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Aliağa Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Şoförler Odası’nın Aliağa Ticaret Odası’nda 1.’sini gerçekleştirdiği ortak yönetim kurulu toplantısından birlik
ALİAĞA ODALARI 1. GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
Aliağa Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Şoförler Odası’nın Aliağa Ticaret Odası’nda 1.’sini gerçekleştirdiği ortak yönetim kurulu toplantısından birlik ve beraberlik kararı çıktı.
 
Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı M. Ender Özer’in başkanlık ettiği toplantıda Aliağa’nın sorunları ele alındı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 
 
ALTO Başkanı Adnan Saka’nın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda Saka, “İlk önce kendimizin yaşamaktan keyif aldığı bir Aliağa oluşturmalıyız; bu düşünceyi de ancak ilçemizin tüm dinamikleriyle birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda gerçekleştirebiliriz. Bu düşünceden hareketle bugün, arzu ettiğimiz sinerjiyi yakalamak adına güzel bir başlangıcın temelini attık diye düşünüyorum” dedi.
 
Başkan Saka, ilki şubat ayında gerçekleştirilen ve bundan sonra düzenli olarak gerçekleştireceği kararı alınan toplantıların amacının, Aliağa’daki yerel yönetimin tüm unsurlarının ne düşündüklerini belirleyerek, belirlenen ortak görüşü gerekli kurumlara iletmek olduğunu söyledi.
Bir bölgenin gelişmesinde ve sorunlarının aşılmasında, yerel yönetim kavramının yalnızca Belediye ve Kaymakamlıkla sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Başkan Saka, “Sivil Toplum Kuruluşları, yaşadığı yerin sorunlarını, avantajlarını en iyi bilen ve yaşadığı yerin geleceğinin şekillenmesinde etkin bir şekilde rol alması gereken kurumlardır” diye konuştu.
ALTO Meclis Başkanı M. Ender Özer ise, Aliağa’nın en büyük sorunun denetimsizlik ve plansızlık olduğunu söyledi.  Yerel yönetim anlamında meslek odalarının da aktif olarak rol alması gerektiğini belirten  Özer, güçlü bir irade oluşturulursa tüm sorunların çözülebileceğini söyledi.
 
Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren ve Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiğitalp ise, sorunların çözümüne yönelik ortak bir görüşün yaratılmasına fırsat sağlayan ve birlik beraberliğimizi arttıracak bir çalışmanın öncülüğünü yapan ALTO Başkanı Adnan Saka’ya böyle bir toplantıyı düzenledikleri için teşekkür ettiklerini belirttiler.
 
Toplantıda gündeme gelen maddeler arasında yer alan küçük sanayi sitesinin alt yapı sorunları konusunda, ALTO tarafından yapılan Aliağa Küçük Sanayi Sitesi Fizibilite Raporunun ilgili kurumlarla paylaşılmasında fayda olacağı görüşüldü. Öte yandan sorunların çözümünün hızlanması için; sanayi sitesindeki kooperatiflerin feshedilerek ‘site yönetimi’ sistemine geçilmesi gerektiği belirtildi.
 
Bununla birlikte toplantıda İzmir caddesinin şuan ki durumuyla esnaf ile halkın taleplerini karşılamadığı ve bölgede yoğun trafiğe neden olduğu konuşulurken, caddeye uygulanacak projenin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiği ifade edildi.  
Toplantının kapanış konuşmasını yapan Başkan Saka, “Aliağa Odaları olarak ilçemizde yaşanan sıkıntılara yönelik çözüm önerisi niteliği taşıyan görüşlerinin dikkate alınması konusunda kararlı olacaklarını belirtti. Ayrıca bu ortak toplantıların katılımının genişletilerek periyodik olarak yapılması konusunda görüş birliğine varıldı” diye konuştu.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894